lørdag 31. august 2013

Birkebeinerrittet 2013

Oppsummering av Birken-helga 2013.

Jeg kan vel skrive endelig! For denne dagen har jeg gledet meg til i nesten to år nå. Det endte jo med ødelagt skulder i 2011 og brukket kragebein i 2012..

Jeg vurderte jo en siste internvall torsdagen før Birken, men ble advart kraftig av både kona og andre og lot det være. Det ble sykkelvask og diverse istedet. Om det var noe vits å vaske sykkelen så nøye kan man jo lure på?

Vi var 4 stk som syklet i år, Bernt-Ole, Jon Halvor og Bent-Håkon og meg. Med oss som assistanse hadde vi Erik og Pål Andre. Veldig bra! Jon Halvor ble jo mer eller mindre tvunget med, men var sporty og stilte opp. Fikk låne sykkel av Bernt-Ole. Bosted ble samme sted som i 2010, så man kan vel si at noe at jeg fikk noe flashback fra forrige gang. Men mye har skjedd på to år, så rutinene rundt Birken og ritt er nå tilstede og stressfaktoren var nok litt lavere fredag kveld. Men når det tok over 1,5t å få spist ute i Lillehammer må jeg bare innrømme at jeg kan ble litt mer bestemt på tiden.

Kvelden på hytta ble brukt til siste pakking av sekken, og ikke minst baggen som man kan sende med lastebil fra Rena til Lillehammer. Minst like mye logistikk der. Ikke moro å finne ut i dusjen på Lillehammer at viktig ting ligger på hytta. En siste veiing av sekkene ble det også tid til. Startvekt for min del ble nok 4.5kg, da inkl. 1 liter drikke i sekken.

Fikk typisk ikke sove natt til lørdag, men slik skal det kanskje være?

Opp kl 05.30 på lørdag, overraskende opplagt etter å ha sovet 3,5timer. Kort frokost før vi kjører bort til Sjusjøen og buss derfra til Rena. Og det må jeg si, mye bedre enn å kjøre til Lillehammer. Null stress, kun en buss og en lastebil. Det gir også full kontroll på hvor sykkelen er, beroligende i seg selv.

Rena
Hva er det med dette lille tettstedet langt ute i skogen? Jo, regn! Håpet om opphold forsvant i skogen på vei til Rena, så det var bare å finne frem regnjakka. Prøvde meg kort om jeg kunne skifte inne i bussen, klarte det så vidt med en stressa bussjåfør som ville videre. Det ble ut i regnet, hente sykkel, finne et skur sammen med en del andre som ville være tørre, på med lange bein, skotrekk og buff. Sto litt og vurderte skotrekk, men de ble nå på.

Start til Skramstad
Merker nå straks at jeg mye mer ritterfaring enn tilbake i 2010. Presser meg litt frem i gruppa slik at jeg ikke skal bli sist ut fra start, men ikke helt enkelt, mange ivrige. Jeg har bestemt meg for en annen taktikk enn 2010, og det er å bare klemme til fra start, målet er Skramstad på under 45 min. Og det går fort med en gang, langt over 30km/t på asfalten før vi starter på bakkene. Og fy så mange spreke folk. Det danner seg en stor gruppe langt fremme, og de bare siger fra. Ikke sjans i havet til å holde tempo til de fremste. Men heldigvis er det andre med litt for mange kilo på kroppen, og det blir stor spredning i feltet. Pulsen ligger vel jevnt oppunder 90% av maks, men det er som planlagt. Når Skramstad etter ca 48 min, ca 3-4 etter skjema, ingen krise.

Djuposet
Jeg har glemt at det er noen km fra Skramstad til det går nedover mot Djuposet, men beina responderer og en helt annen følelse enn i 2010. Bakkene ned mot Djuposet er også sterkt forbedret siden sist, er vel mer grusvei enn traktorsti. Og i bunnen er det helt tørt, sykler helt frem til gåpartiet. Forrige gang sparte jeg vel på kreftene her og prøvde å spise litt, denne gangen kjører jeg bare innpå med litt gel og går videre. De har utbedret så mye at etter et par bakker er det mulig å sykle.

På vei mot Kvarstad
Jeg har en del annen guts enn sist, og dropper lett sykkelvask ved enden av første terrengparti og finner vel et hjul å henge på. Må jo bare innrømme at igjen, det er veldig mange spreke folk. Også grusen da? Hva er det med grusen i Birken. Disse veiene vi sykler på er så hardpakka og så dårlig drenert at det legger seg et pent lite lag med brunt sølevann som spruter opp fra bakhjulet til han foran. Ankommer Skramstad på 2.26. Nå har jeg mistet track på skjema, men føler at tiden er grei nok.

Rosinbakken
Dette er jo bakken alle snakker om i Birken. Er det egentlig så mye å snakke om? Måtte vel ned i første gir, skal innrømme det. Og pga. vanvittig knasing fra kjede og drivverk forbarmet jeg meg over en kar som delte du vann midt i bakken. Han var svært behjelpelig med å skylle gir og kjede, helt strålende. Resten av bakken ble syklet opp. Var også forberedt på flere bakker..

Sjusjøen - nesten langing fra gutta!
Utrolig kjekt å se to kjente fjes ved Sjusjøen. Gutta sto klare med Cola og mer energidrikk. Men stressa som jeg var på tiden ble det svært kort stopp. Takket blandt annet nei til å bytte flaske, og drakk vel ikke mange slurkene med Cola. Men som sagt, utrolig kjekt, og veldig hyggelig!

Storåsen
Jeg får nesten tårer i øynene og klump i halsen i det jeg kommer inn på asfalten og ser at over Lillehammer det er sol og fint vær! Rett og slett helt nydelig. Drømmetiden på ca 4timer glipper, men det får så være, nå er det asfalt og fart som gjelder.

På vei mot mål - Lillehammer
Det hjelper godt på å hvile beina i nedoverbakkene fra Storåsen, merke at fart er moro og ikke minst, regnet er helt borte. Nå skinner solen og alt er bare kos. Ballettbakken kommer fortere enn i 2010 også, og med ville stunt ned en bakken frisk i minne er det bare å kline til, prøve å sleppe opp så mye som mulig. Rundt hoppbakkene går det raskt, hører speaker fra stadion og tråkker til. Men så skjer det! I den siste lille kneika før mål må jeg gire ned, og hva skjer, jo kjede henger seg opp mellom største og minste klinge foran. Det ble full stopp, måtte av sykkelen og fikse kjede. Fikk og smertefullt erfare at jenter kan banne! Lenge siden jeg har hørt så mange stygge ord fra damer. Og i det jeg skal gå på sykkelen slår krampene til, i begge låra! Fytti hvor vondt. Må rett og slett bare gå noen meter før jeg prøver meg igjen.

I mål :-)
I mål på 4:21, og veldig fornøyd. Bilde er et selvportrett fra telefonen, ikke alltid like heldig. (les. dobbelthake). Det er utrolig deilig å være i mål, sykkelen har fungert helt perfekt, måtte jo skylle drivverk et par ganger, men det tror jeg de fleste måtte gjøre.

Kjenner jeg allerede gleder meg til Birken i 2014...




Endomondo Mountain biking Workout: was out mountain biking 91.36 km in 4h:21m:44s using Endomondo.

torsdag 29. august 2013

Alt klart for Birken 2013

Nå er det meste klart. Om jeg er klar? Kan vel ikke bli mer klar enn nå.

Burde nok ha hatt noen siste drag i 800m, men det ble det ikke tid til. Full fart etter jobb med middag og foreldremøte++, og selv om jeg hadde aldri så lyst til å sykle ble jeg advart av både kona, Jon Halvor og Ragnhild. Og når det kom en liten skur etter foreldremøte var ikke valget så vanskelig.
Kjekt med huskeliste til div
Birken arrangement.

Det ble ikke helt sant, fordi jeg har tatt to runder i Steinspranget for å teste ut en sykkelbukse. Med sykkelsko, hjelm og hele pakka. Men litt usikker om det teller som trening...

Nå er baggen pakket, sekken pakket og veid. Det blir 4.5kg tung sekk oppover til Skramstad, drikker først av den for å få den ned mot 3.5kg på resten av turen. Videre fikk jeg skviset inn en 0.7flaske med kork i flaskeholderen på ramma! Veldig fornøyd.


Nå gjenstår det bare å hente startnr på Lillehammer, komme seg opp på lørdag og tråkke i vei.
BTW, det ser ut som det blir regn i år også.

Vi sees.




tirsdag 27. august 2013

Rolig Hokksundrunde sammen med Jon Halvor

Trening på sykkel 27. aug 2013

Jeg var veldig usikker på om jeg skulle sykle denne dagen. Men det ble tur, og faktisk klarte vi å kjøre rolig, nesten hele veien...

Vi kjørte i pratetempo til Hokksund, faktisk helt rolig i alle bakker. Også opp bakken ved Ytterkollen. Videre fortsatt vi på grusen over E134 for å kjenne på hvordan Continental Race King både foran og bak fungerer på grus. Dekkene gir et veldig godt inntrykk så langt. Det ble noen drag på grusen, klarer jo ikke å tusle opp bakkene fra dumpene bortover mot Gulskogen. Men det ble 2-3 kort drag, resten rolig visping.

Nå er vel all trening til Birken unnagjort... Men i går fikk jeg vondt i rompa av sykkelbuksa jeg brukte på Lillehammer-Oslo, og den hadde jeg sett på som helt sikker til Birken. Så da blir det noen runder i tenkeboksen rundt bukse. Arg!


Endomondo Mountain biking Workout: was out mountain biking 32.77 km in 1h:26m:41s using Endomondo.

mandag 26. august 2013

Mest mulig grus før Birken

Trening på sykkel 26. aug 2013

Det skulle ikke være trening i dag, men pga. at giret bak hang seg opp i helgen, endte sykkelen hos Bjørn Myhre i dag kl. 09.00. Først fikk jeg høre at de mulig måtte bytte hele bakskifteren, men at de ikke hadde samme type på lager... Skeptisk. Men så kom det kontramelding at de hadde fikset giret allikevel. Det er vist en kjent feil fikk de høre fra Shimano. Så har du XT Shadow Plus gir bak, holdt et ekstra øye med at kjede ikke blir for slakt. Men nå er sykkelen friskmeldt, og dermed ble det prøvetur.
Flott solskinn ved Mjøndalsbrua

 Startet med oppvarming i 800m. Et drag fra bondegården mot Aron i 4 min, sone 4. Måtte hjemom å hente mobilen. Videre rolig rundt Mjøndalen, grusen langs elva, bånn gass opp bakken ved Ytterkollen. Holdt nesten 22km/t opp hele bakken, endte vel akkurat på 20km/t ved 50km/t skiltet. Pulsen endte i 96% av maks, har ikke vært så høy i 2013. Gode drag på grusen over E134.
Viktig med rolig tur. Det skal sies at jeg hadde stått
stille bittelitt før bilde ble tatt, med 58% av maks
er definitivt rolig. (Ble jo ikke det hele turen)
Det blir mulig litt korte blogginnlegg nå før Birken, mye å tenke på. Mulig jeg oppdaterer litt fyldigere utover uka.
Fikk akkurat med meg rester av solnedgang før jeg svingte
ned stien til Gulskogen.
Endomondo Mountain biking Workout: was out mountain biking 30.84 km in 1h:38m:11s using Endomondo.

torsdag 22. august 2013

Vestfossenrunden med Jon Halvor - parkert i bakkene

Trening på sykkel, 22. aug 2013.

Det er fortsatt oppkjøring til Birken, kan ikke slappe helt av ennå, men nå er vi inne i uke 2 før Birken. Jon Halvor har hentet den gamle sykkelen til Bernt-Ole som han skal bruke i Birken, og jeg har levert min til service hos BM. Jeg kunne jo syklet på raceren, men tenkte at nå er det jo offroad som gjelder. Dermed var det tid for å teste ut Vera's Nakamura igjen. Og jeg tenkte, forskjellen var jo ikke så stor i fjor, og kanskje mest forskjell i nedoverbakker på sti..

Jeg trodde faktisk at det skulle gå lettere. Den gang ei! Jeg ble regelrett parkert i alle lengre oppoverbakker. Det startet med bakken opp Klommesteinveien (der vi svinger 90 grader vekk fra hovedveien til Hokksund), Jon Halvor var virkelig i slaget i kveld, og sa kort bare "jeg skal bare teste høy puls jeg klarer opp bakken", og bare la i vei. Jeg hadde ikke nubbesjans til å holde følge. Og bakken opp fra Vestfossen vil jeg nesten ikke snakke om! Jeg ble regelrett parkert! Jon Halvor bare ga gass før første svingen og bort menn! Det skulle være en rolig tur.. Eh, ble vel ikke helt det.

Vi klokken inn en snittfart på nesten 25km/t, men kan vel ikke akkurat skryte på meg lav puls og rolig tur nei.
Puh..

Endomondo Mountain biking Workout: was out mountain biking 43.14 km in 1h:44m:56s using Endomondo.

mandag 19. august 2013

5x4 intervall i 800m - litt kortere drag

Trening på sykkel, 19. august 2013.

Det er tydelig at treningsbølgen også har ankommet Åssiden og Drammen. Det er jo nesten mer folk i 800m tidlig mandag kveld enn på E18 en tidlig tirsdag morgen.

Det er fortsatt oppkjøring til Birken, og på programmet står det intervall 3-5 drag av 3-5 min, gjerne litt mindre gass enn forrige uke. Tiden er knapp på mandager, vurderte Lierbakkene, men konkluderte raskt at det ville ta altfor mye tid i transport.

Fikk et skikkelig drag med puls over 90% av maks, de andre dragene på ca 85% av makspuls. Godt fornøyd med dagens økt.

Snittpuls på 146 er faktisk lavere enn Glitrerunden på søndag, men det er kanskje greit?

Endomondo Mountain biking Workout: was out mountain biking 20.01 km in 1h:05m:24s using Endomondo.

lørdag 17. august 2013

Glitrerunden med Jon Halvor

Trening på sykkel, 18. august 2013

Det er nå to uker igjen til Birken, og treningsplanen sier langtur med varighet på 2,5-3 timer, gjerne med 45-60 i rittfart. Men først ble det en raskt runde med hekksaksa, få et vepsestikk (glemt hvor vondt det gjør) og rydde det hele sammen igjen.

Bakkene opp til Ulvevann ble tyngre i dag enn tidligere på sommeren. Synes vi begge da. Men jeg har visst skrevet på bloggen fra 18.5 at jeg synes de bakkene var tunga da og. Vi gjorde som sist, tok en rask stopp på vranglevollen, men denne gangen var det virkelig deilig med en liten pause etter alle bakkene.

Jon Halvor har startet med jakten på grammene, og har både matboks og flaske i så små størrelser som mulig :-)

Vi fikk opp god fart etter stoppen på vranglevollen, rundt Glitre og videre fra Sjåstad mot Drammen. Det var vel her de 45 min i rittfart kom inn.

Dette er mulig siste langtur bør Birken.


Helt nydelig vær på denne turen. Det ble kort-kort hele veien,
selv om sekken var full av klær
Endomondo Mountain biking Workout: was out mountain biking 62.21 km in 2h:56m:01s using Endomondo.

fredag 16. august 2013

5x4 intervall i 800m

Trening på sykkel, 18. August 2013

Jeg prøver å tviholde på skjema fra Birkebeineren, fikk det ikke til i går, intervall i dag!

Prøvde å få til første drag mot Bondegården, men det mye styr, og knallhardt å avslutte draget i bakken opp fra pumpehuset. 

Fikk nesten alle de andre dragene til å stemme, avsluttet med langt over 90% i bakken opp fra pumpehuset, fornøyd. 

Stoppet og tok dette bilde, passe grått i dag, men styrte unna regnet. 

God økt, avsluttet med asfalten hjem fra Solberg spinneri. 

onsdag 14. august 2013

Høypuls rundt Hokksund med grusen over E134

Trening på sykkel, 14. august 2013

Det skulle bli en delvis rolig tur, men endte med høypuls og drømmen om nye rekorder. Ny rekord ble rundt Hokksund ble det ikke, litt for mange stopp. Fant f.eks ut at søstera til Vera hadde bursdag denne dagen, og da kunne jeg jo stoppe innom veldig kort å si overraskende hei på selve dagen. Det tok nok 3-5 min, blir ikke noe rekord av slikt, men hyggelig var det jo.

Etter stoppen ble det til at jeg tråkket på igjen, hadde vel følelsen av å ta igjen tapt tid, men det gjør man jo aldri på en så kort tur. Men kanskje jeg trengte en liten utblåsing etter en litt mer slitsomme Vestfossenrunden med Jon Halvor sist. Det gikk i grei fart nedover Steinberg, ble møtt av litt regn på grusveien under Mjøndalsbrua, men stålsatte meg at jeg måtte via Gulskogen.

Holdt ca 17km/t forbi 50km/t skiltet før Ytterkollen, greit nok, og bestemte at raskt at når jeg først hadde pushet på såpass, kunne jeg like greit ta med grusen over E134 og kjøre noen gode drag der.

På grusen ble det jammen meg en kort stopp nr 2. Jeg syklet forbi ei dame som var ute med hunden sin, og den skal jeg si var glad i løpe! Den gikk løst foran dama, og i det jeg passerte kom den etter som et olja lyn. Ikke noe bjeffing eller noe sånt, bare løping. Og dama rope og ropte på hunden, men den ville jo bare løpe ved siden av meg. Så det ble til at jeg stoppet og da stoppet hunden også :-) Og dama kom løpende... Fikk raskt forklart at den elsket å løpe mens eieren syklet, og når jeg hadde stoppet ville den egentlig bare at jeg skulle starte igjen å tråkke alt jeg hadde videre. Dama måtte virkelig holde igjen hunden i det jeg startet å sykle igjen. Resten av dragene på grusen ble ganske så gode, langt over 90% av makspuls i vært drag.

Så rolig tur... Ble høypuls.


Endomondo Mountain biking Workout: was out mountain biking 36.58 km in 1h:27m:00s using Endomondo.

mandag 12. august 2013

Forsøk på 3 x 10 min intervall - endte med punktering

Trening på sykkel, 12. august 2013

I følge treningsplanen til Birkebeineren står det 3 x 10 min bakkeintervall i sone 3. Men 10 min i motbakke er ganske lenge. Du har kanskje ikke tenkt på det, men på 10 min kommer du ganske langt.

Tiden er som vanlig knapp, så Reistadbakkene (de gamle Lierbakkene) ble utelukket. Det hadde nok vært perfekt med tanke på oppvarming, men det blir en annen gang.

Jeg syklet først til sykehuset via øvre vei, blir jo puls bare av bakkene opp mot Hans Hansensvei. Snudde ved sykehuset og la i vei oppover Underlia. Underlia er faktisk lang nok! Og det er vanskelig å holde seg i sone 3, man blir ivrig, synes det går litt for sakte og tråkker i vei. Men det fungerte greit. Kom nesten opp til Landfalltjernveien. Vurdere å ta drag to oppover mot Landfalltjern, men det er jo enda brattere.

Trillet ned til Hans Hansensvei igjen, og tok fatt på bakkene i Jonas Lies vei. Men de er for korte. Det tar ikke veldig lang tid før jeg var på Bråtan, og eneste mulighet var å trille ned bakken og fortsette på flata mot Solåsblokka og Aron. Etter flata funket det greit igjen, og avsluttet vel siste draget inne på Aronsløkka Skole.

Trillet ned mot skiheisen og tenkte at siste draget har jeg i 800m. Det tar i underkant av 10 min bort til bondegården, og der er det jo lett å snu og få bakke på vei hjem. Men så langt kom jeg altså ikke.. Rett utenfor porten til anlegget til sivilforsvaret merket jeg at sykkelen var så svampete. Stoppet, og etter det tok det kanskje 10-15 sek så var dekket flatt. Jeg kunne fint høre lufta sive ut, og følte også at jeg kjente lufta fra dekket.

Treningsturen endte rett og slett her. Gjorde et forsøk på å pumpe litt luft inn, men helt bortkastet. Det ble til fots hjem!

Nå er nye Continental Race King 2.2 Racesport montert :-) Og ikke minst, slangen er byttet.

Endomondo Mountain biking Workout: was out mountain biking 12.38 km in 46m:55s using Endomondo.

søndag 11. august 2013

Vestfossenrunden med Jon Halvor

Trening på sykkel, 11. aug 2013

Jeg opprettholder antall treninger med 4 første uken hjemme etter ferien, og er i rute etter opplegget til både Birkebeineren og Rune Høydahl. Men... jeg tror ikke denne turen går under betegnelsen rolig langtur. Bladet Birkebeineren anbefaler rolig lantur på enten lørdag eller søndag, varighet fra 2,5-3 timer, og helst ikke over sone 3.

Som dere ser av linken til Endomondo var Jon Halvor og jeg ute i 1t og 46 min i dag. Mangler allerede minst en time på opplegget.

Så kommer vi til rolig... Hm. Det startet ganske bra, holdt passe fint prate tempo oppover mot Hokksund. Helt til det ble for mange biler og vi ble nødt til å ligger etter hverandre. Det endte med at jeg la meg først, og kjørte jevne tempo oppover, rundt 75% puls på slettene og kanskje noe over 80% i bakkene. Og det fungerte ganske bra helt til bakken opp fra Vestfossen. Jon Halvor har trent mer i sommer, og syklet opp bakken så lett som bare det.

Det ble veldig slitsom fra Ytterkollen og hjem, hadde bare spist litt på Landfallhytta før i dag og et lyst rundstykke før trening. Ikke bra med tur på over 1 time da. Jon Halvor gnistret til opp bakken ved Ytterkollen, og jeg ble igjen på ca 17km/t ved 50 km/t skiltet. Ikke klarte jeg å få fart på beina nedover mot Gulskogen heller.

Neste trening blir med mer næring på forhånd, eller sportsdrikk på flaska.

Endomondo Mountain biking Workout: was out mountain biking 44.50 km in 1h:46m:08s using Endomondo.

lørdag 10. august 2013

Mer oppkjøring til Birken - 5x4 intervall i 800m

Trening på sykkel, 10. aug 2013

I flg Rune Høydahl sin kommentar i dt.no i dag skal det være mulig å finne go' formen til Birken på 3 uker. Birkebeinermagasinet skriver om det samme. Han anbefaler å komme seg på ut på sykkelen 3-4 ganger pr. uke, gjerne med 2 harde økter pr. uke frem mot Birken. Jeg prøver å følge litt av hans råd, og kliner til med intervalltrening på en lørdag. Mulig det blir trening i morgen også, men det skal bli mer rolig.

5x4 internvall med 2 min pause plukket jeg fra siste Birkebeineren. De anbefalte egentlig 3-5 x 10 min drag i sone 3, men det var det rett og slett ikke tid til i dag. 5x4 fungerer helt kanon. Fra dør til dør på 56 min, det er effektivt. Ikke at hver trening blir slik, men noen flere intervalløkter mot Birken blir det nok. Jeg sliter litt med valg av bakke dersom jeg skal kjøre 3x10 min i sone 3. Noen forslag?

Jeg kjørte 4 drag mot Aron (fra bondegården), og det siste draget med maks ytelse opp fra pumpehuset og mot bondegården.

God fornøyd med lørdagens økt. Deilig å blåse en lang marsj i snittfart og bare tenke puls. Kikket ikke på speedometeret en gang på asfalten hjem i dag :-)

Endomondo Mountain biking Workout - 5 x 4 intervall i 800m

torsdag 8. august 2013

Tverken via Strøtvet-blokkene - med Bernt-Ole

Trening på sykkel, 8. aug 2013

Mer oppkjøring til Birken.
Etter den dårlige turen i går, måtte jeg bare hinte frempå til Bernt-Ole at jeg var klar for sykling, omtrent samme hvor og når. Planen var vel egentlig kl. 12, men da plasket regnet ned. Vi utsatte turen til kvelden, og fikk opphold.

Kort tur til Tverken for å pushe litt bakker høres fint ut, og ruta ble lagt, oppmøte ved Kiwi nedenfor Strøtvet-blokkene, opp til blokkene, videre på grusvei til Klopptjen, videre over Spiralen og til Tverken. Det er bakker, bakker, og bakker.

For en gangskyld var jeg tidligere ute enn Bernt-Ole på avtalt plass. Giret var fortsatt ikke bra, og jeg kikket litt ekstra ned på bakhjulet. Så med en gang at hurtigkoblingen ikke sto fremover som på bildet, men en helt annen vei. Stoppet umiddelbart og kjente på hjulet... Løst! Og koblingen, løs! Det er jo ikke rart giret surrer når ikke hjulet sitter skikkelig på plass. Fikk dratt skikkelig til, tråkket i vei oppover fra Kiwi, giret hakket, gjorde en liten justering fra styret, og vips, null hakking! Helt utrolig.

Bernt-Ole ankom i det hjulet var fikset og da bar det rett oppover mot blokkene. Og igjen, pasta, pizza og rødvin.. Ikke bra. Det tok ikke langt tid før kommentaren kom, mens Bernt-Ole sitter ledig og prater, "har det blitt mye pasta og rødvin i Italia?" Han merket vel straks at formen ikke var der den var tidligere i juli.

Det ble mye rød sone, og mye tunge bein mot Tverken. Men før en bakken hadde jeg ligger bak og samlet krefter, la inn riktig gir før bakken og kom faktisk forbi Bernt-Ole noen få sekunder. Men jeg var ikke lenge i tet for å si det sånn, Bernt-Ole kom først opp bakken. Og med 95% av makspuls tok det sin tid før jeg fikk igjen pulsen. I bakken like før Landfalltjern måtte Bernt-Ole rett og slett ta et lite drag. Det er merkelig å se andre bare akselerere opp bakken, når du selv har 90% av makspuls og mer enn nok med å tråkke pedalene rundt.

Vi valgte tyngste vei til Tverken, men det er også den mest morsome. Litt mer sti enn grus etter Landfallhytta. Bernt-Ole valgte å kjøre et nytt langt drag opp til Tverken et stykke nedenfor Steinkjeringa, jeg hadde ikke mulighet til å følge, måtte bare kjøre egen tempo oppover.

Stor lykke å ankomme Tverken. Der møtte vi et par andre ivrige mannfolk på sykkel, og jammen endte vi inn på en liten dekkprat :-) Om vekt, gripeevne på tørt og vått, 29" kontra 26". Moro! (men ørlite nerdete).

Veldig moro ned Thorleif Haugs vei, Bernt-Ole kjørte så fort at han ble borte for meg, umulig å holde følge.

Endomondo Mountain biking Workout

onsdag 7. august 2013

Oppkjøring til Birken i gang - Vestfossenrunden på offroad

Trening på sykkel 7. aug 2013.

Det er nå 3 uker til Birken, på tide å komme i form? Jeg trodde jeg hadde formen litt inne før Italia... Men mye god mat, øl, pasta og rødvin gjør sitt. Trenger kanskje ikke å si mer?

Jeg dro i vei dagen etter at vi kom hjem fra ferie, men tydeligvis liker ikke Scott sykler å stå stille i garasjen i to uker. Giret hoppet nedenfor minste tannhjul allerede før Solveig Spinneri. Kilte seg skikkelig fast. Justering av gir er ikke min sterke side, og jeg tråkket like greit innom Bjørn Myhre og hadde tid til å se kort på giret. Det ble bra igjen, og jeg dro videre.

Men jeg følte at sykkelen var litt mer svampete enn normalt, men første tur etter ferien er alltid uvant, og tråkket videre. Hadde god steam opp bakken fra Vestfossen, og tok en tur innom grusen over E134. Her merket jeg klart at pasta og rødvin ikke akkurat gjør deg bedre i form. Mens jeg før ferien virkelig dro til i de store dumpene mot Gulskogen gikk det i dag litt saktere...Hm.

Giret ble ikke bedre heller, stoppet også innom Tri-Sport for å friske opp kunnskapen på hvordan jeg gjør småjustering på giret fra styre.

Totalt brukte jeg 2 timer på turen, det er fort 20 min dårligere enn normalt. Legger vel noe skyld på stoppen på BM og Tri-Sport..

Her må det trenes!

Endomondo Mountain biking Workout: was out mountain biking 45.38 km in 2h:01m:19s using Endomondo.

torsdag 1. august 2013

Tredje sykkeltur i Italia - mye flatt og bedre fart

Trening på sykkel, 1. aug 2013

Tredje sykkeltur i Italia. Denne gangen ble det tur på ettermiddagen. Fikk en tilmålt tid før middag og la i vei. Valgt også denne dagen en ny rute for å få sett enda mer av landskapet rundt Foiana della Chiana. Trodde jeg skulle finne en liten landsby med navn Creti, men bomma jeg jo fullstendig på. Valgte å fortsette mot Arezzo, men innså at tiden rett og slett ikke ville strekke til med tur-retur. Fant ut at Castiglion var innen rekkevidde og tråkket i vei.

Igjen er det svært vanskelig å kombinere trening og naturopplevelser. Dvs., du får naturopplevelser, men det er ikke mulig å få tatt nok bilder uten at det går ut over treninga... Nytter ikke å sykle med GoPro på hodet hele tiden heller...

Men jeg kom over denne broen, og her ble det fotostopp. Litt høyrisiko å klakke rundt på landeveissko på asfalten, men sjansen må man ta.
Fikk også et bilde av sykkelen og litt utsikt over landskapet.

Det er ikke helt beste landeveisstil med 750ml flasker har jeg fått høre, men i denne varmen er det nok drikke som gjelder. Klarte nesten å bruke opp begge flaskene på turen, det har nok ikke skjedd før.

Litt om sykkelen.
Jeg har ikke nevnt noe særlig detaljer om sykkelen, men jeg tror det var en ganske fin sykkelen egentlig. Ikke 2013 modell, men det kan man nok ikke regne med på en så liten plass. Butikken hadde kun to racersykler for utleie, en med alu ramme og en med karbon. Jeg klinte til og valgte karbon.

Sykkelen var en Bianchi 928, hva nå enn det betyr, men det må ha vært en dyr sykkel.
  • Full karbon ramme og gaffel.
  • Dura-Ace gir. Både girhendler, fremgir, bakgir og bremser var Dura-Ace. For ikke-landeveis-nerder er dette toppgruppa til Shimano på landveien. Sammenlikning til terreng blir XTR. 
  • Felgene var noe Mavic greier, men det virket som de trillet veldig lett og raskt.
  • Karbon krank fra FSA.
  • Look pedaler.
  • Vekt, ca 8kg fikk jeg opplyst. På en 2013 modell med alt dette fancy'e utstyret hadde nok vekten fort vært nede på 7kg.
Opplevelsen av Dura-Ace kontra 105 som jeg er vant til er at det er lettere å skifte gir. Raskere på en måte. Spesielt foran, det å skifte fra liten til stor krans gikk som en drøm, og veldig raskt. Bakgiret er kanskje ikke så stor forskjell. Eldre Shimano hendler er tynnere enn de nye, litt uvant. Liker de nye litt kraftigere bedre. Men sykkelen føltes veldig rask, trillet ekstremt lett, og lett å få opp god fart på slettene. Usikker på om jeg synes karbon ga noen dempeeffekt på dårlig vei.

Pga. liten kassett bak ble sykkelen tung i bratte bakker. Jeg tipper den hadde maks 25 tenner på største tannhjul bak, min har 28. Det høres jo ikke mye ut, men det utgjør nok mer enn man skulle tro.

Sete falt ikke i smak for min del, men det blir jo for detaljer å regne. Erfaring tilsier kanskje å ha med eget sete neste gang jeg skal leie i utlandet. 

Tidspress på slutten ga noen gode fartsdrag på slettene der jeg kjente meg igjen, en god opplevelse. 

Jeg leier gjerne sykkel igjen, men tar med eget sete. Jeg hadde med egne sko, helt klart en fordel. Sykkelbutikken byttet lett over fra Shimano til Look cleats under skoene, så det var ikke noe problem. Jeg skulle nok hatt litt bedre tid, eller orket å stå opp enda tidligere..


Endomondo Cycling Workout: was out cycling 44.04 km in 1h:45m:32s using Endomondo.