torsdag 31. mai 2012

God fart rundt Vestfossen på torsdag

Trening på sykkel, torsdag 31.mai 2012.
Vestfossenrunden med Jon Halvor og Bernt-Ole. Jeg hadde tenkt å sykle på offroaden for å få noen ekstra mil på den før Farrisrunden, men der fikk jeg raskt beskjed at "skal du sykle offroad Glenn? Kan ikke du sykle på racer, så blir vi mer jevne...". Det litt slappe turen rundt Vestfossen på offroad har nok gjort inntrykk, så da var det bare å bytte sykkel.

Vi fikk veldig godt driv til Hokksund (hadde nok litt medvind), roet litt ned til Vestfossen, men fikk igjen drivet over heia mot Mjøndalen. Bernt-Ole er sterk om dagen, ingen tvil om det, for opp bakken fra Vestfossen ligger jeg litt foran med ca 90% av makspuls, har nok med meg selv, mens gutta ligger bak og prater! Men i det vi nærmer oss toppen finner nok Bernt-Ole ut at det går litt sakte (ligger da i ca 13km/t), og han bare akselerer fra oss som en bil :-) Rett og slett moro å se på, ikke skjønner jeg hvordan det er mulig!

Vi hadde et par stopp for å se på et hus, derfor sank snittet noe. Snitt på 28.5 ved rundkjøringa på Gulskogen. Bernt-Ole på offroad, Jon Halvor på hybrid og jeg på racer. Rett og slett en god treningsøkt. Jeg fikk virkelig tatt meg ut i bakken opp fra Vestfossen  og over heia mot Mjøndalen. Etter sandtaket ved Ytterkollen hadde beina til Jon Halvor stivna litt, så tempo ble litt roligere akkurat der. Men jeg skal også innrømme at det var litt deilig å ikke pushe 35km/t nedover mot Gulskogen hver gang.

Takk for turen gutta, alltid hyggelig å være flere.

//Glenn

Endomondo Cycling Workout: was out cycling 43.33 km in 1h:37m:47s using Endomondo.

mandag 28. mai 2012

Hokksund over Konnerud - norsk sommer er tilbake

Trening sykkel 28.mai 2012
Siste fridag i pinsen, alle andre gjøremål ute av hodet og huset, tid for sykling :-) Det passet dårlig for resten av sykkelgjengen i dag (noen bortreist), så det ble en tur alene.

Etter å ha bakkene opp mot Hagatjern i friskt minne fra første sesong på offroad tenkte jeg at tiden var inne for å se om formen hadde bedre seg på 2 år, og hvor slitsomt det ville bli å sykle de bakkene på racer. Forrige gang husker jeg at første gir på offroaden ble knalltungt i den bratteste kneika før Solsetra, og at jeg mulig gikk av sykkelen... (Ikke bra).

Med medvind opp mot Hokksund gikk det i godt over 30km/t i snitt, og endte i Hokksund på ca 22 min. Men sykkel og vind er kun bestevenner i medvind, så du kan trygt si at jeg fikk vinden midt i fleisen over brua i Hokksund og hele veien nedover Steinberg. Ikke mye over 30km/t i snitt nå lenger, men det hjelper på luftmotstanden å ligge nede i bukken på raceren. Men samtidig måtte jeg holde igjen litt krefter til monsterbakken opp mot Hagatjern.

Den bakken er lang! Jeg startet med friskt mot og frisk sinn på største klinge foran og mulig største tannhjulet bak også. Men det varte ikke lenge, bakken begynner med god stigning relativt raskt etter 60km/t skiltet. Endte raskt opp i første gir, og vekslet mellom å sitte og stå opp bakken. Og det fungerte overraskende bra. Speedometeret viste litt under 10km/t på vei oppover. Veldig fornøyd. Kan bakken ha blitt slakkere? Den siste kneika i svingen inn til Solvang er bratt (mye brattere enn resten av bakken), men det gikk faktisk helt greit å ta den med racer, selv uten pinglekringla foran og 32 tenner på største tannhjulet bak. Men jeg måtte ståtråkke i første gir, ingen problem med å innrømme det. Ikke gikk det i 10km/t heller.

Hele bakken forsert på ca 20 min (fra 60km/t i bunn til det flater ute like etter avkjøringa til Solsetra), det er ca 10 min raskere enn forrige forsøk for 2-3 år siden, moro!

Men nå var virkelig den norske sommeren tilbake. Hvor var +30 grader i sola og minst +25 i skyggen. Selv med en vest utenpå sykkeltrøya var det uggent. Æsj og isj. Som bilde viser tråler ikke akkurat sola over Hagatjern denne dagen.

Fikk igjen pusten, men ikke varmen etter stoppen for å ta bilde. Men det kommer jo en lang bakke til på vei til Konnerud. Litt kald i bunnen av bakken, men ble fort varm! Igjen ned i første gir, denne bakken er kanskje enda brattere enn den første? Føler at farten er grei, har nok falt noe ned under 9km/t.. Men tror du jammen meg ikke at jeg blir forbisyklet av en litt eldre kar på offroad! Fytti, det var ikke bra. Han sier kort "ja, disse bakkene er seige", det eneste jeg klarer å si "jeg synes du holder god steam allikevel", han nikker og tråkker lett forbi meg. Jeg har ikke krefter i beina til å henge på hjul opp denne bakken, men kjenner jo strakt at dette var irriterende. Prøver nok å gi på litt ekstra for å holde følge. Tenker mitt "jeg tar deg på sletta" og vet at det kommer nedoverbakker senere.

Racer er rett og slett deilig. Det tar litt lang tid over toppen av bakken før jeg klarer å bygge fart, og etter noen få hundre meter har jeg tatt igjen karen. Jeg drar forbi på flata og smiler og ser ikke mer til karen. Igjen, racer er rett og slett deilig.

Dropper å sykle ut til skoger gamle kirke, br, br, og vender kursen ned Konnerudbakken og hjem.

Veldig fornøyd med turen, selv om det er litt igjen før jeg er førstemann opp bakken.

Tracking fra Endomondo under:
Endomondo Cycling Workout: was out cycling 44.56 km in 1h:49m:56s using Endomondo.

lørdag 26. mai 2012

Hokksundrunden feil vei - via flyplassveien

Trening på racer, lørdag 26.mai.
Med så fint vær som i helgen, og med lørdagens gjørmål unnagjort ble det tid til en kort tur. Var litt usikker på veivalget, men noen tur rundt Sande var helt utelukket. Det ville bare blitt en stor nedtur etter torsdagens mega-opptur. Bestemte meg for å ta en kort runde rundt Hokksund, men gale veien til en forveksling. Syklet derfor fra meg og ned mot Gulskogen, for å så sykle Mjøndalsiden av elva oppover.

Merket straks at beina var tunge... Prøvde å holde høy frekvens på beina (fått det anbefalt etter tyngre turer eller ritt), men jeg vet ikke hvor nyttig det var denne dagen. Direkte fort gikk det ikke. Men været var fint, deilig og varmt, og det er greit å sykle noen andre veier enn den vanlige runden.

Fikk opp pulsen i bakken opp mot Esso'n i Hokksund, men det ble vel det eneste høypulsdraget på denne turen.  Godt og varmt ned mot Bjørn Myhre og hjem.

Snittfart på ca 26km/t, og igjen, dette viser virkelig hvor mye det er å tjene på å være flere langs landeveien. :-)

//Glenn
Endomondo Cycling Workout: was out cycling 35.00 km in 1h:19m:11s using Endomondo.

torsdag 24. mai 2012

Svelvik-Sande ekspress - i min målestokk

Trenning torsdag 24.mai.
I går var det igjen duket for sykling. Melding ble sendt ut til diverse folk, men kun en respons. Bernt-Ole kom med spørsmål tilbake, "Når og hvor". Jeg var klar for litt lengre hard tur på racer, og la vel litt føring om veivalget. Bernt-Ole hadde litt mindre tid, ble enig om at jeg sykler han, også tar vi det derfra. Valget ble enkelt, vi kjører rundt Sande.

Jeg vet ikke hvorfor tempo ble høyt fra starten av, men det lå kanskje litt i lufta.

Vi syklet utover langs Drammensfjorden mot Svelvik, og det gikk unna på 33 min fra Slippen til Svelvik. Snittfart på 33km/t. Det gikk litt roligere en liten periode fra Svelvik, men før Berger var nok tempo opp på nivå med første etappe av turen. Bakkene rundt Berger går ikke så fort som flatene ut mot Svelvik, fortsatt høy puls. Snittfart på 27.9km/t, veldig fornøyd med det.

I bakkene ned fra Berger ble det nok satt fartsrekord for min del, ca 62km/t i bånn av bakken, og da tråkket jeg alt jeg hadde i tyngste gir. Slo Bernt-Ole med noen få meter, racer triller rett og slett bedre enn offroad. Moro med stor fart utover sletta, men man finner fort virkeligheten, og innser vi ikke er på 54km/t marsfart på flata riktig ennå.

Etter Sande merket jeg at dette hadde vært en runde utenom det vanlige, og Bernt-Ole bare tråkket fra i bakkene, beina var tunge, og tunge. Fikk innpå litt energibar og litt ekstra med drikke og pushet på så godt som mulig. Det ble mye å ligge på hjul mot Drammen, men fikk noen gode drag i over 40km/t gjennom Kobbervikdalen.

God driv inn mot Holmenbrua, der vi tok en status før vi skilte lag. Runden rundt Svelvik-Sande på 113 min, litt under 2 timer, snittfart på 31.2 km/t :-)

Dette er rett og slett raskere enn ekspressrunden med Jesper i fjor.

Knallgod økt, merket det godt i beina dagen etter for å si det sånn. Ikke at hver økt på må være på dette nivået, men det er slike økter man husker.

Kart og tider under, både fra Endomondo og PolarPersonalTrainer.com

Endomondo Cycling Workout: was out cycling 78.23 km in 2h:41m:45s using Endomondo.

Svelvik - Sande med Bernt-Ole 24.05.2012 7:09 PM

tirsdag 22. mai 2012

Veldig rolig tur med jobben til Sande

Trening tirsdag 22.mai.
Det ble en veldig rolig tur med jobben tur-retur Shell i Sande. Noen syklet rundt Berger og hjem via Svelvik, mens vi andre kjørte gamle E18 tilbake til Drammen. (altså samme vei som utover).

Hovedfokus var å øve på det å ligge på hjul, samt prøve å rulere i front, både på en rekke og på to rekker. Det gikk jo fint, tror alle fikk det til.

Men det ble veldig rolig, litt for rolig etter mitt skjønn. Jeg trodde vi skulle pushe på litt hjemover i og med at vi delte oss i to grupper, men det gikk nesten aldri over 25km/t. Det er greit nok med rolig tur, men for meg som rekker maks 3 treninger pr. uke tror jeg like greit at hver trening kan være ganske hard. Jeg rekker å restituere på de dagene det ikke er trening. Kona ble også sur, hele greia tok for lang tid på en tirsdag når vaskedama kommer på onsdagen og det skal ryddes og styres hjemme. Det blir nok kortere tirsdagsøkter for min del frem mot Lillehammer-Oslo..
Konklusjon når det gjelder tidsbruk på sykkel i ukedagene, det er ikke helt heldig for meg å bruke 3 timer fra dør-dør på sykling :-)

Snittfart på ca 22km/t.

Men jeg ser helt klart poenget med å ikke ha mål om snittfart på 30km/t på en slik økt, til det er vi alle på altfor forskjellige nivå og interesse på sykling :-)



Hyggelig tur i solskinnet, traking under.
Endomondo Cycling Workout: was out cycling 45.63 km in 2h:04m:21s using Endomondo.

søndag 20. mai 2012

Restitusjon rundt Hokksund på racer

Knallvær ute og begge barna ute av huset lå det rett og slett duket for en flott tur rundt Hokksund. Målet for turen var å kjøre en lett tur med passe høy frekvens på beina, slik at stølhet og annet forsvinner raskere ut av kroppen (beina). Faktisk første tur for meg uten lange bein :-) Helt nydelig.

Medvind oppover til Hokksund, så jeg klokket inn ca 30km/t i snitt. Klarte også å holde puls innenfor 60-80% av maks, og beina helt fine.

Men fra Hokksund og ned til Gulskogen var det motvind kan du trygt si. Umulig å klare like høy snittfart når målet med turen var å lufte beina, og ikke kjøre hardt. Pulsen ble nok noe høyere på vei nedover, snittfarten sank til ca 27km/t til Mjøndalen og ned til ca 25km/t nedover mot Gulskogen.

Medvind igjen fra Gulskogen og hjem, men det er umulig å holde høy fart på sykkelsti mellom boligfelt og mye annet mot Åssiden.

Men snittfart på 28.1km/t uten å ha vært oppe i sone 5 og 71% av tiden i sone 2 er jeg veldig fornøyd med. Beina føles bra, mulig jeg tok i litt for hardt i motvinden, men det ble litt moro å ligge nede i bukken og pushe litt i vinden.

Kart og annet finnes på linken under.
Hokksundrunden på 1:14:58

lørdag 19. mai 2012

Montebellorittet 2012 - i mål på 2.56

Jeg tippet 3 timer, hadde et svakt håp om 2 og 1/2 time, men under 3 timer er helt greit. Godt fornøyd egentlig. Det gir en vannvittig boost å være med på ritt. Det er nesten ikke mulig å være i dårlig humør etterpå. Alt er liksom greit. Helt topp.

Montebellorittet begynner rart. Det er ikke start ved start på en måte. Neida, først skal vi kjøre noen km bak en bil, gjennom Sande og ut på lande. Så uten forvarsel er liksom rittet i gang. Ikke noe piping ala Birken eller Lillehammer-Oslo, neida, man må vite eksakt hvor ting starter. Helt borte i natta spør du meg. Jeg liker å ha kontroll på tiden via egen klokke, og jeg hørte og hørte etter pipen som aldri kom. Dermed startet jeg pulsklokka noen km for sent, og tiden på klokka er ca 10 min for raskt. Jaja, det er jo ikke det verste.

I startet går det oppover, oppover, oppover på grus. Det tar nesten aldri slutt. 10km oppoverbakke er langt. Og denne bakken er brattere enn opp til Skramstad på Birken, måtte ned i første gir mange ganger. På toppen var følelsen og formen ganske god. Jeg syklet sammen med Christian fra jobben, og vi holdt sammen enn så lenge. Etter toppen er litt nedover før det bærer inn på sti og skikkelig terrengsykling.

Og her kommer tabba! Snakk om dustetabbe. Etter noen hundre meter inn på stien synes jeg at det er litt vel mye luft i dekkene og tenker at kanskje det er smart å slippe ut litt. Kjedelige å punktere pga. for harde dekk. Og i det jeg skrur at ventilhetta skjer det, innmaten i ventilen følger med! Og lufta bare fyker ut i en vill fart. Jeg merker stresset bare komme som et lyn, og får skrudd på ventilen igjen. Men det er for lite luft i dekket til at jeg kan sykle videre, og jeg må ta frem pumpa og begynne å pumpe. Hvorfor i all verden skulle jeg surre med dette??? Og ikke nok med det, jeg får inn litt luft, hiver meg på sykkelen igjen og tråkker videre. Merker med en gang at det er altfor lite luft i bakhjulet og må bare stoppe igjen. Frem med pumpa igjen, pumper inn mer luft, og i det jeg er fornøyd og skal skru pumpa av ventilen skjer det igjen, hele drittinnmaten av en ventil sitter fast i pumpa, og denne gangen er jeg ikke rask nok, all lufta fyker ut av dekket! Er det mulig! Jeg har luft på boks i veska under sete, vurderer å ta frem en patron, men tenker "at skal jeg surre med det på toppen av dette? Har jo aldri brukt luft på patron før.!" Velger dermed å pumpe dekket opp med den lille pumpa jeg har på sykkelen. Og jeg skal love dere, det tar tid. Kjenner på dekket igjen, sånn passe fornøyd med trykket, kjenner at pulsen ikke akkurat har sunket de siste minuttene og at alle folka i løypa er borte. Det kommer en slenger her og der, men ingen å henge på når det blir grus igjen. Kommer meg på sykkelen igjen, og gir meg i kast med mer sti, søle og stein. Men litt mer luft i bakdekket går det rett så bra over stein og røtter. Kommer meg helskinnet ut på grusvei igjen, og merker etter kun få meter at jeg skulle nok hatt mer luft bak. Konkluderer med at det får bare holde, og at jeg mulig taper mer tid på å stoppe og pumpe enn å sykle med litt mindre luft enn optimalt i bakdekket.

Ved første matstasjon har de både YT energidrikk (fytti så sterk), bananer og ikke minst, en skikkelig sykkelpumpe. Jeg får hjelp til å få skikkelig trykk i bakhjulet, og rullere videre. Merker med en gang at det er mer respons i sykkelen nå. Nydelig. Pulsen er ikke akkurat lav, men det får jo bare være. Man blir ganske glad for de små ting når nøden er "stor".

Etter en liten stund på grus bærer det inn i samme traseen som Drammensrittet. Nydelig å være kjent. Det terrengpartiet etter drikkestasjonen har syklet at par ganger med Bernt-Ole og Drammensrittet i fjor. Litt gåing i de bratteste kneikene, men jeg prøver å sykle så mye som mulig. Det er et par jenter som ligger foran meg i dette partiet, jeg klarer å kjøre fordi en av dem, men hun siste biter bra fra seg når klarer å sykle, så henne må jeg bare slippe. Litt ergerlig.

Det blir litt asfalt gjennom et boligfelt før vi ender i skogen igjen på andre siden av Konnerudgata, men mye lettere skogsterreng nå. Kan mer minne om en litt dårlig skogsbilvei. Løypa svinger ut på en topp som jeg ikke helt klarer å beskrive hvor er, men derfra og mot mål går det på turvei med grus og lett kupert. Siden jeg kjører mye fortere i nedoverbakkene enn noen av jentene rundt meg klarer jeg nå å ta igjen henne som syklet fra meg i det forrige skogspartiet. Helt nydelig følelse. Og enda bedre følelse å se Konnerud skistadion og asfalten på rulleskiløypa. Bare å bite tenna sammen mot de siste hundre meterne mot mål.

I mål på 2.56! Deilig.
Kort oppsummert er rittet hardt men morsomt. Veldig moro å bare kline til i nedoverbakkene i terrenget og bare kjenne sykkelen flyr under deg. Om jeg kommer tilbake neste år.. Kanskje, kanskje ikke. Skal jeg være helt kynisk med tanke på seeding til Birken er nok ikke Montebello det smarteste jeg gjør.

//Glenn
Kart og annet på linken under.
http://www.endomondo.com/workouts/56487859

fredag 18. mai 2012

Tildels rolig Hokksundrunde med Jon Halvor før Montebellorittet

Trening fredag 18. mai.
Siden det ikke ble noe sykling på torsdag (17.mai) måtte det bli en liten tur på fredagen. Viktig å få i gang beina før ritt sier noen, mens andre sier at man ikke skal trene dagen før. Jeg konkluderte denne gangen med at det ble viktigere å "våkne" beina og teste sykkelen enn å ta alt det på lørdag.

Relativt rolig opp til Hokksund, bakgiret surrer og krangler på å gire til tyngre gir. Litt mer fart fra Hokksund og nedover mot Gulskogen, Jon Halvor ligger foran og peser mens jeg ligger på lett gir og koser meg bak. Helt nydelig oppladning før ritt på lørdagen.

Vi skilles ved rundkjøringa inn til Gulskogen, jeg må innom gutta på Tri-sport å få noen tips med giret før Montebello'n.

Det første de sier når jeg nevner Montebellon'n i morra, "erru nærvøs nå, og ler litt". Men ser kort på sykkelen og ber meg bli med inn på verkstedet. Og disse gutta har skrudd sykkel før! Det tok dem ca 20-30 sek å fikse giret helt perfekt! Tusen takk til Tri-Sport for knallgod service! Bernt-Ole og jeg hadde nok skrudd litt for mye den onsdagen vi var ute, og jeg hadde skrudd litt for mye på egenhånd på vei ned fra Hokksund.

Syklet hjem med perfekte gir og klar for Montebellorittet på lørdag.

Selv med rolig tur ble snittfarten 24.9km/t, på offroad! Det er faktisk omtrent samme fart som vi klarer med jobben, og da på racer. Lover godt.

Tracking fra Endomondo
//Glenn

tirsdag 15. mai 2012

Rolig tur rundt Hokksund med jobben

Vi var 5 stykker som stilte opp i dag, Christian på offroad (lurt, siden det er Montebellorittet til helgen), Trine, Laila, Håkon N og meg på racer. Det gikk i pratetempo opp til Hokksund, og klokka gikk litt fra meg i det vi gjorde en liten stopp ved Esso'n i Hokksund. Det endte med at Håkon N og jeg la opp et mye høyere tempo ned til Gulskogen. Jeg hadde lovet å være hjemme til kl. 18.00, og klokka var vel ca 17.45 i det vi ankom Hokksund. Men Hokksund - Gulskogen - Åssiden på 15 min er helt umulig, selv med bil... Var hjemme ca 18.30. Sønnen min ikke helt fornøyd for å si det sånn, men det gikk veldig raskt over :-)

Bra økt fra Hokksund, veldig rolig opp til Hokksund. Men det er ikke lett å favne alle når nivået er så forskjellig.  Beklager at vi kjørte fra dere etter Hokksund, dette skulle vi nok blitt enig om på forhånd. Neste gang blir det jo mer ordna forhold i og med at vi får besøk fra en sykkelekspert fra Oslo :-)

Klarte nesten 20km/t opp bakken før Ytterkollen i dag :-) Målet er 20km/t opp hele bakken til 50km/t skiltet på toppen. Det er ikke langt, men det får pompa til å gå!

Tracking finner du her.
Endomondo Cycling Workout: was out cycling 45.95 km in 1h:58m:43s using Endomondo.

Nå blir det vel ikke mer sykling før Montebellorittet... Hvis ikke jeg klarer å snike en liten rolig tur på fredag?

søndag 13. mai 2012

Slitsom tur rundt Svelvik-Sande-Klevjerhagen-Fjell og hjem

Det skulle bli rolig langtur på søndag. Bernt-Ole og jeg hadde avtalt å sykle racer rundt Sande, som en delvis langtur. Vi bestemte oss for å sykle Svelvikveien utover, og Klevjerhagen hjemover. Det startet greit, mye motvind utover mot Svelvik, Bernt-Ole lå først og trosset vinden i go steam. Men det tok ikke mange km med sykling før jeg kjente at dette kom til å bli tungt. Dagsformen var ikke til stede for å si det sånn. Beina føltes tunge, ikke trøkk i det hele tatt. Formenn rett og slett helt på bærtur i dag, kan det ha vært 2 glass rødvin fra i går?

Like før Sande tok vi til og med en liten stopp ved et bussskur, jeg fikk i meg en halv energibar og litt mer drikke, men jeg skjønte vel at det ikke kom til å få formen opp på Enebakk Rundt tempo.

Det gikk vel litt smått fra Sande mot Drammen, men vi valgte allikevel å sykle via Klevjerhagen og Skoger kirke. Hyggeligere der enn på gamle E18. Usikker på om formen kom litt tilbake, men jeg tror ikke det. Helt merkelig hvordan dagsformen kan spille sånn inn. Fikk ikke opp skikkelig puls, og beina var tunge hele turen.

Men, totalt en fin tur, motvind store deler av runden, vinden snudd faktisk litt i det vi kom til Sande, og kom mer eller mindre mot oss til Drammen også.

Konklusjon, ikke noe øl og rødvin før langtur på søndag. Medvind hjelper også :-)

//Glenn

Endomondo Cycling Workout: was out cycling 75.02 km in 2h:59m:23s using Endomondo.

onsdag 9. mai 2012

Åssiden-Nerdammen-Aron i regn

Det skulle jo egentlig ikke bli sykling i kveld. Men så ringte Bernt-Ole og spurte om jeg var klar, noe jeg egentlig ikke var (sånn veldig) helt til jeg så værvarslet for i morgen (10.mai), yr melder om 6.5mm nedbør i typisk "prime-time" for sykling. Dermed ble det litt armer og bein med barnevakt og styr for å sykle i kveld mens det skulle være opphold istedet for i morgen i regn.

Men det ble jo regn i kveld også, så der forsvant det argumentet. Men er man først ute på tur, så er det ingen planer å snu! Regnet kom litt før Nerdammen, etter å ha syklet kanskje 40 min.

Farten opp til Nerdammen gikk greit, vi brukte ca 52 min opp, som gir en snittfart på 6.7km/t. Men det er bare oppover, og skal jeg sammenlikne med forrige gang jeg tok samme turen måtte jeg gå flere ganger den gangen, i dag syklet vi hele veien opp.

Vi fortsatte i god driv innover på sti mot Tverken. Det går en blåmerket løype/sti som faktisk er ganske grei å følge. Og i starten hadde vi nok også ganske godt driv innover. Veldig vått selvsagt, men det var jeg forbredt på, siden det har regnet en del i siste. Det ble mange stor vanndammer som ble forsert, og vi prøvde å sykle over myrer, røtter, sølehull og mere til. Det er veldig moro, du har puls i nesten 90% av maks, men det merkes ikke! Det må være rett og slett at man er så konsentrert på oppgavene at man ikke merker pulsen? Her kommer jeg litt til kort med noen vitenskap på hvorfor det er sånn.

Etter en god stund med både søle og mye myr, merket vi at klokka startet på å gå fra oss, og vi valgte å prøve å komme raskere ned mot 800m enn først planlagt. Det gikk ikke helt etter planen kan du si, for vi endte opp i Kamstrupen, akkurat i den bratte bakken like etter Eikerdelet på vei mot Aron. Og derfra og bort til toppen av Aron er det godt stykke kan du si. Og ikke nok med det, det er en stor myr på den veien. Bernt-Ole la ut på myra med friskt mot, og kom faktisk et godt stykke, men de siste 100-150m måtte vi gå. Og myrvann i mai, det er kaldt! Skikkelig kaldt. Vibber fra Birken kom med en gang, for dette hadde jeg kjent før! Men ull er gull. For med ullsokker tok det ikke lang tid før vannet rundt foten faktisk var blitt varmet opp, og ikke noe frysing på beina. Kjekt.

Rett etter myra skjer det mest utrolige. Bernt-Ole klarer å nesten knekke den bakre girskifteren! Den står rett og slett helt krøllet inn i bakhjulet. Heldigvis gikk ikke hjulet føyken, men for Bernt-Oles del ble det kun trilling og gåing resten av turen. Jeg klarer ikke helt å stedfeste akkurat punkt på kartet, men jeg tipper vi var ca 10 min unna toppen av Aron. På kartet har vi brukt ca 1t og 40min i det Bernt-Ole river av girskifteren i en rot eller litt kraftig kvist!

Turen ned Aron er jo en opplevelse i seg selv, jeg skjønner at noen kan bli bitt av å rase ned den bakken med en kraftig utforsykkel. Fulldempa er nok stikkordet i den sammenheng. Jeg kjørte det jeg turde på Scott'n og var nok hjemme hos meg litt før Bernt-Ole. Barnevakten satt jo allerede på overtid, så har var ingen tid å miste.

Vel, dette blir nok en tur vi husker godt! Turen skal gjentas senere i sommer, da skal det være tørt i skogen og vi skal ha litt bedre tid!

Dere må klikke på bildene for å virkelig se skaden på girskifteren.

Sjekk kart på linken under.
Skogstur med Bernt-Ole i regn 09.05.2012 19:38

tirsdag 8. mai 2012

4x4 intervall på offroad i 800m

Trening på offroad 8.mai 2012. 
Kort og godt 4x4 intervall på offroad i 800meteren. Jeg var litt slapp etter middag, men klarte å komme meg over dørstokken og ut på sykkelen. Angrer ikke nå. Kort og effektiv økt. Rakk akkurat hjem før det begynte å regne.


Fikk tid til litt skikkelig sti ved siden av 800m på vei hjem (den stien som går ved siden av grusen på veien ned mot transformatoren), skikkelig moro. Merker adrenalinet pomper litt ekstra når jeg sykler sti og vet at beina sitter fast i sykkelen med klikkpedaler. Men desto mer moro når man får til å rase over steinrøysa, eller gjennom vanndammen og opp den på den steinen rett foran uten å hvelve!


Ikke veldig morsom Endomondo kart å se på i dag, men det ligger nå der.


Endomondo Cycling Workout: was out cycling 14.36 km in 51m:41s using Endomondo.

søndag 6. mai 2012

Rask Hokksundrunde 6.mai

Rask Hokksundrunde med Jon Halvor. 
Etter en lang søndag med konfirmasjon i familien (mye god mat og kaker) måtte det bli en høypulstur rundt Hokksund i kveld. Jon Halvor var også klar, og hadde vi ikke vært to, ville ikke farten blitt så høy. Helt nydelig runde, merker det godt i beina.


Snittfart på 27.1 km/t frem til krysset i Korsveien, der vi alltid tar en liten oppsummering av turen før vi sykler hvert til vårt. Veldig moro med så høy snittfart på offroad. Begynner å se litt lyst på Montebellorittet, selvom det blir noe helt annet å sykle på grus og sti.

Se tracking og kart fra PolarPersonalTrainer:

Rask Hokksundrunde 06.05.2012 19:18

//Glenn

torsdag 3. mai 2012

Vestfossen rundt på offroad

Vestfossen på Offroad sammen med Jon Halvor på ny hybrid. Det ble full fart, slutt på koseturer med Jon! Og jeg som skulle ha en rolig vispetur med høy frekvens på beina og lit motstand etter Enebakk Rundt.. Det ble det ikke noe av nei. Vi kjørte også grusen over E134 på slutten, nydelig å kjøre noen skikkelig drag i dumpene. Akkurat samme snittfart for forrige Vestfossen på offroad, men denne gangen hadde jeg mer krutt i beina, også på slutten (på grusen).

Snittfart på 23.4km/t (det ville gått noe raskere med bare asfalt ned til Gulskogen)

Det nærmer Montebellorittet den 19.mai, og derfor blir offroad prioritert frem til rittet. Jeg vil sykle landevei sammen med jobben på tirsdager når det passer, men ellers blir det offroad for å få opp farta på den sykkelen.

Veldig godt fornøyd med runden rundt Vestfossen, men jeg merker jo tydelig at Jon Halvors nye hybrid er noe kvikkere enn den forrige som hadde både støtte, skjermer og bagasjebrett!

Endomondo Mountain biking Workout: was out mountain biking 43.92 km in 1h:52m:49s using Endomondo.

tirsdag 1. mai 2012

Oppdatering Enebakk rundt

Jeg skrev på forrige blogg post at det skulle komme mer utfyllende info om turen i dag. Og her er litt mer.

Jobben (Atea) stiller med fast opplegg denne dagen, som en reel trening før Lillehammer-Oslo. Jeg hadde egentlig ikke tenkte å sykle noe ritt før tidlig på våren, men etter litt masing via mailen på jobben om ledige plasser ble fristelsen for stor.

Jeg hadde første regnet meg frem til litt under 3,5timer (ca 25km/t i snitt), så hadde jeg et ønske om å komme inn på ca 3t (ca 27km/t i snitt), men ved start var det mange som mente at 2.5t det var et fornuftig mål. Og hva skal man si da, "nei, det gidder jeg ikke...", neppe, da var det bare å tenke at nå er det bare å stå så lenge det varer, holder det ikke, så holder det ikke, men holder det til mål er det jo helt konge.

Vi var vel nesten 10-12 mann som snakket om 2.5t, men jeg tror nok noen av disse endret tidsmål like før start (snakker om sekunder) og bestemte seg for 2.15 eller noe der om kring, for i det fikk beskjed om å starte satt den gjengen i gang med et kjempetempo fra første meter. Vi endte vel opp med ca 8 i starten som hadde mål om 2.5t.

Vi kjørte vel kanskje ørlite hardt i bakkene de første km, pulsklokka viste ofte over 90% av makspuls. Skal vel kanskje innrømme at jeg var mer på dette kjøret selv, veldig lett å bli gira med så mange raske folk rundt, og med et mål jeg nesten ikke trodde var oppnåelig. Vi mistet en fra gruppa etter ganske få km, fikk beskjed om at det var greit, bare å kjøre på. Etter en god stund mistet vi en til, men han rakk vi aldri å prate noe mer med.

Godt vel halvveis (tipper jeg) var det to i gruppa som kjørte fra oss andre og fikk heng på en større gruppe fra et annet sykkellag, skjønner det godt egentlig, for 8 stk blir litt for få til å kjøre raskt over lang tid. Vi som ble igjen klarte å plukke opp et par til fra Son sykkelklubb (tror det var det) og ei jente som syklet helt alene. Vi holdt denne gruppa en god stund, hadde forsåvidt god fart, men den som lå i front ble liggende altfor lenge. Vi fikk på en måte ikke en naturlig rulle, men mer at vi dro på skift, og kanskje litt for lange skift. Merker det veldig godt i nedoverbakker, hvis første mann ikke tør å tråkke til, blir det fort uorden i rekkene.

I det ble min tur til å ligge først i gruppa gjorde jeg noe som egentlig ikke er lov, men det ble for fristende, og skulle jeg nå målet på ca 2.5t måtte farten opp. Jeg hadde ikke ligget mange meterne i front før det kom et lag fra Rye pluss en god del andre liggende i "sekken", altså baktroppen. Og den sjansen kunne jeg bare ikke la gå fra meg. Og med god fart i en nedoverbakke ble det lett å bare sige i gruppa, pakke seg litt i sekken, og bli liggende. Og det er rett og slett helt rått å ligge i sekken til Rye, de gutta (og jentene) har stålkontroll på lagkjøring. Her er det en som virkelig fungerer som kaptein, har full kontroll på fart i bakker, på flata, tydelig tegn ved rundkjøringer og alt som hører med. Jeg må virkelig at jeg bare nøt det. Dette gir landveissykling en annen dimensjon enn offroad, der alt blir veldig opp en selv.

Men disse Rye folka hadde nok også et mål, og her skulle det kjøres forbi, selv om det ble 4 stk i bredden. Og vips, så kom han ved siden av meg inne i bakhjulet til han foran, og det ble nesten en stygg velt. Det gikk såpass fort at jeg ikke fikk med noen detaljer, det ble full konsing på å holde farten oppe og styre unna. Ikke særlig smart å bråbremse i en slik situasjon når du vet at det kommer ca 10 stk bak deg. Men jeg tror det gikk bra, for et par av de fra nesten-velten kom raskt opp i gruppa igjen og tråkker videre med stor iver.

Like før mål ble Rye gjengen for sterke i beina, det var en bakken som rett og slett ble litt for lang. For selv om Rye gjengen senket farten, var det akkurat litt for fort til at jeg klarte å henge med helt i mål. De siste km ble litt solo, jeg kjørte forbi et par stykker ned Skulleruddompa, men disse tok meg raskt igjen i den siste bratte kneika før mål.

I mål på 2.39, helt fantastisk følelse og opplevelse. Jeg var helt høy og gira på en gang. Bare gliste og var superfornøyd med alt. Boller og saft smakte helt supert!

Snittfart på ca 30.7km/t.
Snittpuls på 166, mest i sone 4 for min del.

Jeg legger ut kart fra Endomondo i første omgang. Jeg klarte jo det knuststykke å stoppe pulsklokka etter ca 6.5 mil, fikk startet den igjen (da kranglet selvsagt den røde knappen). Dette endte med to økter på klokka, og dermed to økter på Polarpersonaltrainer. PC programmet Polar Pro Trainer klarer å sette disse sammen, men det gjør tydeligvis ikke webben.

Endomondo Cycling Workout: was out cycling 80.70 km in 2h:40m:33s using Endomondo.

Dersom det passer seg slik neste år kommer jeg til å sykle dette igjen. Moro!

//Glenn

Enebakk rundt på ca 2.39

Kjempeflott tur rundt Enebakk i solskinnet i dag.

Snittfart på ca 30km/t

Mer oppdatert blogg kommer litt senere

Glenn :-)