tirsdag 28. mai 2013

Tung tur rundt Vestfossen på racer

Trening på sykkel, 28. mai 2013.
Etter opptur kommer det ofte en liten nedtur. Litt stress etter jobben, ville ut å sykle før det kom regn igjen. Racer må være ting i dag, tørt på veien, men sikkert vått i skogen. Og jeg trenger nok noen flere mil på raceren også. Men jeg skal si det ble tungt. Normalt har du følelsen av å skli av gårde med racer, men ikke i dag.

Jeg måtte virkelig jobbe opp mot Hokksund, riktignok noe motvind, men beina var tunge som bly. Sitter virkelig Montebellorittet i beina ennå? Det ble noe bedre ved Vestfossen, og den lange bakken gikk greit. Jeg fikk vinden litt fra siden mot Mjøndalen, og dermed større fart.

Jeg fikk heller ikke opp noe særlig puls i dag, legger skylden på Montebellorittet og tunge bein.

Jeg synes også at jeg satt mye med sammekrøpet på raceren i dag, det har jo blitt veldig mye offroad i det siste, men jeg vurderer å prøve å heve sete på raceren bittelitt for å se om jeg får strekt ut bein litt mer.

Stiller med ny frisk på neste sykkeltrening, blir nok på offroad.

Endomondo Cycling Workout: was out cycling 43.73 km in 1h:39m:22s using Endomondo.

lørdag 25. mai 2013

Montebellorittet 2013 - i mål på 2:38

Montebellorittet 2013
Denne dagen kan kort og godt beskrives slik : slitsomt og veldig morsomt!

Dagen startet med at Vera og ungene kjører meg til Shell stasjonen ved Sande, og jeg sykler til start. Vi er som vanlig litt forsinka, men jeg har lagt inn god buffer på tid, så det er jo helt greit. Ved Shell treffer jeg Morten fra jobben som også skal sykle, hyggelig, og vi triller bort til start.

Henter startnr, monterer dette på sykkelen, og ser brått at klokka går. Klarer å samle geltuber, spise litt mat, drikke 0.5l energidrikk+++. Så kommer det superdustete, jeg vill ha med meg penger, i kontanter! Hvorfor i all verden skulle jeg det?? Dere kan jo bare ane hva som har skjedd. Joda, jeg klarer selvsagt å miste pengene. Enten i det jeg skal putte gels og annet i lomme på sykkeljakka, eller så kan jeg også ha klart å miste de på Shell i Sande. Og hvorfor i all verden skulle jeg ha med 400,- kontant!? Sykler at og frem på startområde, samfarer alle lommer, sekken, matpakka, overalt. Ingen penger. Melder fra om tapet, men ingen har selvsagt funnet noe... Jaja, da ble startkontingenten 400,- mer for meg i år.

Starten går 11.50 presis, og jeg skjønner raskt at det er ikke mange i min gruppe som sykler veldig mye teknisk, eller som har gjort dette før. For første gang står jeg i andre rekke i mitt startfelt. Hm.. Men som alltid, det er alltid noen spreke folk som tråkker at sted i god steam fra første meter.

Det tar ikke lang tid før pulsklokka viser nærmere 90% av makspuls og jeg tenker at det var da voldsomt, beina ble brått tunge og tankene farer at sted på disse pengene. Hiver innpå en gel, og ser litt lysere på livet, finner en takt kjennes greit, og et bakhjul som jeg tenker at det skal jeg ikke slippe på en god stund. Det blir mer eller mindre rød sone hele veien til toppen av grusbakken, kanskje jeg burde tatt det litt mer med ro for å ha mer krefter til terrengpartiene? Uvisst.

Jeg passerer en annen kollega fra Atea allerede etter kort tid på grusen, han startet i en pulje foran meg, og jeg må jo bare innrømme at det føltes helt ok. Han trener mer enn meg på generelt basis, men sykler mye mindre. Det kan jo være noe?

Første terrengparti kommer altfor fort. Det er bare noen hundre meter er toppen på grusen at det bærer rett inn på singletrack sti. Det normalt veldig moro, men med snittpuls på rundt 90% av maks blir det slitsomt. Prøver å sykle så mye som mulig, men merker at beina har fått kjørt seg, og jeg må gå i et par kneiker som jeg normalt ville syklet opp.

Ut på grusen igjen... puh, denne gangen er veien flatere og det er også en del nedover. Prøver å holde farta oppe, men samtidig ha kontroll. En litt foran meg hadde litt for stor fart mot en sving og endte nesten i skogen! Det gikk bra, greit å slippe sånt.

Forbi Majordammen er nå kjente trakter, og det gjelder å spare litt krefter til terrengpartiet som kommer. Her har Bernt-Ole og jeg syklet før, også med 29". Men nå er det flere folk, og det går rett og slett saktere. Igjen må jeg av sykkelen fordi vedkommende foran plutselig bestemmer seg : "nei, denne bakken skal jeg ikke sykle opp". Arg. For første gang i rittet blir det et par "hold høyre" fra meg, litt moro det og.

Jeg tar igjen ei dame like før asfaltstrekket og tenker at nå blir det deilig å få igjen pusten frem til neste terrengparti igjen. Men hun tenker visst helt anderledes og tråkker fra meg på asfalten.. Hm.

Men lett dame på 26" hardtail blir lett bytte for 29" fulldempa når vi svinger inn på sti igjen. Det lille strekket etter asfalten er helt nydelig. Demperne i midtstilling og bare tråkke på :-)

Etter en stund kommer noen relativt bratte utforkjøringer midt inne i skogen. Og i dag er disse våte og fulle av gjørme etter de siste dagers regn... Trenger ikke å si mer om den saken, det er bare å åpne begge demperne og kjøre på.

Solbrent på armene, men godt
fornøyd. Møkkete sykkel også.
Det ender med et lite velt i bånn av sølebakken før vi kommer inn i et boligfelt, men alt under kontroll. Tipper farten var under gangfart, men klarer allikevel å dra på meg et skrubbsår på kneet. Sykklen er sikkert nå 500gram tyngre pga. søle..

Det siste grus/tursti inn mot Konnerud Skistation er tung! Heldig en siste gel i lomma, og kjører faktisk fordi en annen kar i en oppoverbakke :-) Ser på klokka at en tid under 2:40 er mulig og gir alt på den siste asfaltbiten før mål. I mål på 2:38 :-) Stor lykke.



Montebellorittet 2013 25.05.2013 11:49 AM

fredag 24. mai 2013

Kort Hokksundrunde - før Montebellorittet

Trening på sykkel, 24.mai 2013
Denne turen startet egentlig i går kveld. Merket at Twin Lock bryteren var usedvanlig treg, og at jeg ikke fikk satt demperne i åpen stilling. Ringte Bjørn Myhre i dag, leverte sykkelen, fikk beskjed om at de ville bytte wire og strømper, greit nok. I det jeg skulle hente sykkelen et par timer senere hadde de like greit byttet hele bakdemperen. Dermed måtte det bli prøvetur. Kunne jo ikke satse på at alt var i orden til ritt i morgen uten å prøve først.

Startet i 800m for å kjenne om sykkelen var lik på grus, kanskje ørlite mykere, men ellers helt fin. Fortsetter bort hele 800m til "batteriet", veldig mye søle, men desto mer moro. Kommer ned på asfalten ved Nedre Eiker kirke og tar en kort tur rundt Hokksund. Prøver å puls under 80% slik at ikke beina blir sure til morgen. Klarer det greit, men blir nok litt ivrig i noen bakker.

Korter av turen med å droppe Gulskogen og velger den nye Mjøndalsbrua og hjem. Grusen ved elva kan du bare glemme i disse dager. Fullt av vann som du kan se på bilde. Vann gjennom gangtunnelen under E134 også, men mulig å sykle. Så det ble asfalten gjennom Mjøndalen sentrum. Helt topp tur i go' været en fredags ettermiddag.



Endomondo Mountain biking Workout: was out mountain biking 29.57 km in 1h:22m:27s using Endomondo.

torsdag 23. mai 2013

Til Tverken via turveien opp til Stiboltkrysset

Trening på sykkel, 23.mai 2013

Mulig siste treningstur før Montebellorittet. Siden det er mye bakker i starten på Montebello'n var det om å gjøre å finne bakker i nærheten. Valget falt på samme ruta som Bernt-Ole og jeg syklet i høst, opp fra krysset nedenfor innkjøringen til Spiralen. Den grusstien som går hele veien til Stiboltkrysset. Deretter går veien videre til Landfalltjern på samme grusvei som kommer fra Spiralen. Det er bakker, bakker og 1.gir som gjelder. Jeg klarte nesten å sykle hele veien opp uten pause, men det ble dessverre to korte pust i bakken på veien opp.


Fikk igjen normal puls ved å ta et par bilder på Landfalltjern. Blikkstille vann, helt nydelig.

Normalt fart opp til Tverken. Fikk noen til å ta bilde av meg og sykkelen på Tverken, måtte bare ta det med på bloggen.

Veldig moro ned fra Tverken, fikk til å hoppe med sykkelen på alle smådumpene ned til Landfalltjern. Veldig moro å hoppe med 29" FS!!

Endomondo Mountain biking Workout

mandag 20. mai 2013

4x4 intervall i 800m på offroad

Trening på sykkel 20.mai 2013

Dagen startet med tur til Sportskapellet sammen med familien, også denne gang med sykkel. Ola har jo fått litt dilla på terrengsykkel, så et lite lokkemiddel for gudstjeneste på kapellet var at han og jeg syklet til Tverken og kjørte ned Aron etterpå. Men dessverre blir det ikke nok trening av slikt... Blir ikke sliten av nedoverbakke!

Jeg må prøve å holde trykket oppe før Montebellorittet den 25.mai. Dermed ble det 4x4 i 800m, oppvarming til Bondegården og 4 drag mot Aron. I dag fikk jeg bra fart på dragene, har ikke kommet så langt fra Bondegården og mot Aron på 4x4 intervall før. Moro! Klarte ikke så høy puls som tenkt, men det kan jo være det sitter litt igjen i beina etter langturen over Glitre på lørdag, samt bakkedraget fra Lierkroa og til Liertoppen i går :-)

Men i alt, veldig god økt, fra dør til før på 56 min.

Endomondo Mountain biking Workout: was out mountain biking 18.56 km in 54m:25s using Endomondo.

lørdag 18. mai 2013

Tur over Glitre med Bernt-Ole, og Jon Halvor

Trening på offroad, 18. mai 2013
Rolig tur over Glitre med tanke på litt langkjøring før Birken. Det er tidlig å tenke i de baner allerede nå, men allikevel greit å kjenne på at over 3 timer på offroadsete er greit. Litt tungt opp mot Ulevann, men helt greit. Vi tok det med ro, distansen Årbogen til Ulevann er ca 7km, på grus og omtrent bare oppover. Kort stopp på vrangevollen før vi fortsatte mot Glitre.

Vi ble møtt av regnbyge inne ved Glitre, jeg fikk litt panikk for regnet, og tråkket på noe for å unngå regnet... (som det var noe vits). Det ble opphold og tid for bilde av gutta med Glite i bakgrunnen. Bernt-Ole var fotograf denne gangen, og er ikke med på bilde, men bak iPhone.

God temperatur før vi ble møtt av en megabyge inn mot Lier, har vel aldri sykla i så plaskeregn før. Lillehammer-Oslo fra i fjor kom raskt frem kan du si, og jeg savnet regnjakka umiddelbart! Vi hadde ikke tatt høyde for regn i det hele tatt, alt klissvått. Heldigvis var det godt og varmt i lufta, klarte å holde varmen.
Gutta måtte fylle på flaskene underveis. Godt med rent
drikkevann rett fra Glitre. Jeg hadde energidrikk, og ville
ikke erstatte det med vann...
Fin tur, men jeg tror Jon Halvor fikk føle litt på hvor langt Birken blir..., og kanskje antall høydemeter. Det blir bare å stå på gjennom sommeren, sanke mil og lengre turer.

Jeg har et par bilder fra turen (før regnet kom..), men disse kommer litt senere.

Endomondo Mountain biking Workout: was out mountain biking 63.37 km in 3h:07m:17s using Endomondo.

tirsdag 14. mai 2013

Siste del av Montebelloritt løypa - samme med Bernt-Ole

Trening på sykkel, 14. mai 2013.
Sykling med jobben utgikk dag, som forrige tirsdag. Jeg havnet på oppdrag i Tønsberg, og på toppen av dette svært dårlig oppmøte. Men sykling blir det uansett!

Bernt-Ole var klar for skogstur, og i det jeg nevnte Montebelloløypa og Konnerud var ikke valget vanskelig. Jeg hadde egentlig planer om å blir med på fellestrening arrangert av Montebello og Konnerud IL, men droppet dette raskt når Bernt-Ole var klar for samme tur.

Vi legger ut fra Hallemoen Skole, sliter litt med å finne grusveiene ned mot Konnerud Skistadion. Kjører asfalt og grus til Majordammen, etter en stund går løypa inn på singetrack sti. Fulldempa 29" - det er bare helt rått!! Jeg har aldri syklet den distansen så fort, eller så mye. Måtte av sykkelen i de bratteste kneikene, det meste andre klarte jeg å sykle. Moro! Og det som kanskje var enda mer moro, vi tok igjen den siste gruppa som syklet sammen med Konnerud IL, like etter du svinger av fra grusveien og starter på første terrengparti. Og de startet kl. 19.00 fra Konnerud Stadion, vi startet på andre siden, og hadde allerede vært ute over 15 min i det klokka ble sju :-) Bernt-Ole fikk omtrent los og bare kjørte på mellom stein, røtter og søle. Jeg måtte bare henge på etter beste evne, mye over 90% av makspuls!

Etter denne turen kjente at jeg "er vi fremme ved start allerede, er det ikke mer...", så dette ga mersmak. Mer sti, helt klart.
For dere som ikke har prøvd 29" fulldempa rittsykkel i stiene på Konnerud, ikke gjør det! Det kan fort blir fryktelig dyrt!

Nå gjenstår det bare å vente på pent vær den 25.mai! Håper jeg ser flere kjente i Sande denne dagen.

Endomondo Mountain biking Workout

torsdag 9. mai 2013

Solbergvann - Nerdammen med Bernt-Ole

Trening på sykkel, 9.mai 2012
Første skikkelig stitur med 29".
Bernt-Ole velger å sykle gangstien opp Stenseth, og den er bratt! Merker raskt at 1. gir på den nye sykkelen ikke er like lett som på Scale 20 med 3 klinger foran, men det går. Vi holder oss på gangstien så lenge som mulig, men må ut på veien et lite stykke før Årbogen. Før Årbogen finner vi igjen de samme stiene som jeg testet sykkel i, moro. Det gikk over røtter og andre godsaker opp til fotballbanen ved Årbogen.

Grusveien opp mot Solbergvann er jo sterkt herjet av flommen fra i fjor, jeg trodde at de største sakene var under Årbogen og ned mot Krokstadelva, men når du ser veien opp mot Solbergvann skjønner du raskt at her har det vært svært store vannmasser og krefter i sving. Vi kommer inn på som som skal bli veien igjen, består nå av bare grov pukk. 29" fulldempa sykkel kommer virkelig til sin rett. Jeg kan sitte og tråkke over de store grove steinene som ligger foran oss, mens Bernt-Ole hopper rundt på sin hardtail.

Vi passerer anleggsområde og videre mot toppen. Her ligger det snø i veikanten ennå, og temperaturen er merkbart lavere enn nede i Drammen. Veien fobi Solbergvann er så bløt at vi tror det er feil på syklene og at bremsene henger på hele tiden. Aldri opplevd noe slikt før. Helt merkelig.

Kjempemoro med skikkelig sti over til Nerdammen, 29" tar seg godt frem over røtter og sølepytter. Sklir på en rot og faller, men bare myk lyng, så ingen fare denne gangen. Skjønner ikke det maset med andre som synes 29" blir kjedelig i skogen. Jeg synes detter er helt topp, det eneste jeg savner fra 26" er et lavere tyngdepunkt, synes nok at jeg sitter noe høyt i forhold til Scale'n. Hørte jeg 27.5"..?

Store vanndammer mot Nerdammen gjør oss våte på beina, men det er vel slikt som hører med, glad for ullsokker og skotrekk. Fra Nerdammen og ned til 800m går det fort som vanlig, men jeg klarer ikke å holde følge med Bernt-Ole.. selv med fulldempa sykkel. Denne mannen kjører så fort at jeg ikke skjønner hvordan det er mulig.

Det ble en våt, men veldig morsom tur.

Endomondo Mountain biking Workout: was out mountain biking 27.40 km in 1h:51m:49s using Endomondo.

tirsdag 7. mai 2013

Første tur i kort-kort - Vestfossen med Jon - på 29"

Trening på sykkel 7.mai 2013
Tenk, jeg i kort bukse og kort genser i mai... Normalt er det minimum lang super og jakke.. Gjerne lue også. Men i dag viste gradestokken +20 grader i skyggen, og sikkert +25 i sola. Jeg tok en vest utenpå sykkeltrøya, men det ble korte ermer :-)

Jeg tror nesten vi klarte rekord til Lerbergkrysset i dag, ca 25 min. Moro! Det skal sies at vi hadde medvind hele veien fra Åssiden.. Følte meg veldig pigg og hugget i dag, så det endte med at jeg dro hele veien rundt. Deilig å ligge i ca 30km/t++ på veien opp mot Bjørn Myhre, og det uten å bli veldig sliten.
Bakken opp fra Vestfossen ble virkelig min i dag, selv om vi ble forbikjørt av to fra Eiker CK midt i bakken. Jeg kunne ikke la være å prøve å henge på, men hun på racer var akkurat litt for sprek og litt for langt foran. Nesten 100% ved første 60km/t skilt på toppen av bakken. Holdt draget til andre 60 skilt, ganske så ferdig.

Som dere ser av bilde, mye rød sone i dag :-)
Gjorde også et forsøk på å klare 20km/t i snitt opp bakken før sandtaket, endte på 19km/t snitt, og 96% av makspuls = rød sone! Vi tok også grusen over E134 på vei hjemover, helt nydelig, noen gode drag der også. En kjempetur i go' været!

Pulsklokka melder om snitttemperator på +19 grader, ikke dårlig fra kl. 18-20 en tirsdag i mai.

Endomondo Mountain biking Workout: was out mountain biking 44.74 km in 1h:55m:23s using Endomondo.

søndag 5. mai 2013

Vestfossen med Jon Halvor - på 29"

Trening på sykkel, 5.mai 2013
Våknet til knallvær, sol fra strålende himmer og tall på gradestokken som kan minne om mai og vår. Litt usikker på om jeg fikk til noe skikkelig sykling i dag, men jammen kom det en SMS like etter 09.30. Strålende!

Vi startet rolig mot Mjøndalen, men etter Bjørn Myhre startet et lite kjør mot Hokksund, etter Klommesteinveien var det rett og slett godt å bare pushe på mot Lerbergkrysset. Roet litt ned igjen over til Vestfossen, tydeligvis hadde Jon Halvor mer punch i beina opp den bratte bakken fra Vestfossen. Jeg hadde ikke kraft nok til å legge meg først og holde tempo oppe, måtte bare ligge bak og si fra at nå var jeg sliten... Ikke bra. Jon Halvor lå foran til Mjøndalen, deilig å bare ligge i bak i medvind. Men min 29" triller bedre enn Jons hybrid, moro, måtte til tider bruke bremsene. Triller forbi like før Mjøndalen og dro til vi svinge av på grusen over E134. Der tok Jon Halvor full kontroll i bakken over E134 og jeg angret et lite øyeblikke på forslaget om å kjøre grusen.

Jeg kom meg til hektene igjen, fikk igjen pulsen og kjente at nå var jeg klar for noen gode drag i bakkene på grusen mot Gulskogen. Helt nydelig. Dritsliten i siste bakken.

Rolig tilbake til start, rett og slett en knallbra tur!
Snittpuls på 159 og snittfart på 22.6km/t.

Nå er det bare å få noen gode bakkeintervaller i 800m før Montebello'n.

Endomondo Mountain biking Workout: was out mountain biking 45.12 km in 2h:01m:07s using Endomondo.

onsdag 1. mai 2013

Oppdatering Enebakk Rundt 2013

Jeg kommer med en litt mer fyldig oppdatering fra Enebakk Rundt i år også.

Jobben (Atea) stiller som vanlig med fast opplegg. Ikke på langt nær så mye opplegg som Lillehammer-Oslo, men småting som at vi slipper å hente startnr, egen startgruppe, og ikke minst, noen å sykle sammen med.

Rittet ble ganske forskjellig i år enn i fjor. Planen var mer i retning 3 timer i år, har jo ikke fått syklet på langt nær så mye denne våren som i 2012. Men ved start... "Du blir med 2:30 du Glenn...", må jo bare svare, "jaja, det går nok bra". Hadde jo friske i minne tiden fra i fjor, det kunne jo gå..

Men i år var det nok egentlig bare to grupper fra start, vi som prøvde på 2:30 og de som ikke... Og dermed raste toget av gårde fra start i veldig god fart. Endte vel med 90% av makspuls bare i første bakken! Resultatet av det var at jeg mistet gruppa etter noen få bakker i starten. Og de andre fra Atea lå tydeligvis langt bak, fordi de kom aldri. Syklet noen mil alene, i kraftig motvind. Sånt tapper krefter, og ikke klarte jeg ønsket fart heller...

Jeg endte sammen med ei dame fra Moss Cycle klubb, vi holdt faktisk sammen helt til mål. Til tider var vi 8 stk i rulle, slikt er veldig moro. Men med mye vind ble det ikke helt Lillehammer-Oslo følelsen over rullekjøringa. Gruppa ble oppløst, alene igjen.

Etter noen mil der vi vekslet på å dra, fikk vi hjelp av et lag fra Nesodden sykkelklubb. Og i halen hang det andre fra Atea som også hadde falt av 2:30 toget. Det ble en kort prat, og tiden 2:45 ble nevnt, hm, det kan jo være innen rekkevidde. Men dessverre kom det noen bakker, og beina var for tunge. Litt for mange mil i motvindt gjorde at "toget" inn til mål gikk akkurat litt for fort.

Tiden ble 2:54:46. Egentlig godt fornøyd. Løypa er 2 km lenger i år, og det er flere bakker på slutten. Og dersom jeg kikker litt på antall km syklet våren 2013 kontra 2012 sier vel det også sitt på at tiden ble svakere. I 2012 kom jo våren lenge før påske.

Fremover blir det mer intervaller for å klare bakkene fortere, og kanskje bedre kjørestyrke, for å kunne være med ut på slettene uten 100% av makspuls.

Enebakk Rundt i 2014.... Hm, tenker.

Enebakk Rundt på 2:54

Hard tur i dag. Måtte slippe gruppa kort tid etter start, de kjørte rett og slett for hardt i bakkene. Mye motvind og litt lengre løypa gjorde at tiden ble noe dårligere enn i fjor.

Men totalt, en veldig bra tur.