søndag 28. august 2011

Birken 2012 - I'll be back!

Neste år skal jeg stille på Rena til start! I ukene før Birken 2012 skal det vises forsiktighet med både hvor og hvordan det skal sykles for å si det sånn. Og dersom magefølelsen siste dagene er i tvil om å sykle eller ei, ja da får jeg heller ta noen runder på treningmaskinen til kona!!

Her kan dere se bilde av hjelmen. Jeg har funnet ut av farten målt på GPS har nok vært ca 20km/t i det jeg klinte inn bremsen og føyk over styret!

Nå blir det bare å vente på sykkelutstyrssalget, slik at jeg hvertfall kan gjøre et kupp på en superhjelm!

Jeg kjørte en ultrakort testrunde med sykkel opp til Brøttet barnehage og ned Steinspranget, og jeg kan ikke finne noe ødelagt på sykkelen, og det er jo deilig! Eneste er en barends i karbon som må byttes, men det skal jeg nok overleve.

Håper vi alle sees på Rena en gang i mars, for da er det Birken som ski som gjelder.

Eller hørte jeg Landeveisbirken tidlig i juni? En kjempeoppkjøring før Lillehammer - Oslo!

//Glenn

fredag 26. august 2011

Kragebeinet er ikke brukket

Jeg fikk ringt sykehuset ut på dagen i dag og fikk bekreftet at kragebeinet ikke var brukket, og at skaden bare betegnes som skikkelig forslått. Så litt hell i uhell kan man vel trygt si.

Skulderen har blitt bedre utover dagen, men jeg merker jo at den nok ikke helt henger med på noe sykkelritt på 94km over fjellet.

Så neste utfordring blir nok oppussing i kjelleren og Birken på ski!

Fortsatt god kveld.

Birken er nok over for min del...

Skulderen ble ikke akkurat bedre over natta...

Var hjemme i går ca 23.40 uten at noen lege har sett på skulderen, jeg var ikke alene på sykehuset i går kveld. Skulle jo nesten tro hele Drammen hadde brekt etter eller annet. Jeg dro hjem på egen vilje, jeg orket rett og slett ikke vente mer. Hadde jo vært der siden ca 21.

Jeg fikk en siste rask sjekk av en sykepleier som også hadde sett på røntgenbildene, og hun mente at hun ikke hun ikke kunne se noe, men at påpekte samtidig at hun ikke var noen spesialist... Sykehuset skal ringe meg i løpet av dagen, slik at jeg kan komme ned for ytterligere sjekk.

Jaja.. det var det.



torsdag 25. august 2011

Salto over styret i kveld!

Nå sitter jeg på legevakta i Drammen med svært vond skulder og er skikkelig deppa!

Birken henger i en svært tynn tråd!

Det hele skjedde på parkeringsplassen like ved 'yrkeskolen' på Åssiden. Jeg var ferdig med en helt rolig tur rundt Mjøndalen, bare for å lufta beina og sykle litt på grus.
På parkeringsplassen ser jeg min sønn og en kompis av han sykle ned mot Kiwi, og jeg tenker, det hadde vært morsomt å bare si hei til gutta og spørre de hva de skulle ut så seint. Og dermed tråkker jeg på bortover plassen.... På plassen står det noen slike betongblokker, og de er jo lett å se. Men gjennom alle disse henger det en blank kjetting. Og den ser jeg nok litt for sent!

Det ender med bråbrems og med forbrems som er helt nyjustert går dette skikkelig galt. Det blir bråttstopp og salto over styre på sykkelen, og jeg i asfalten med et brak. Jeg lander tydeligvis på venstre skulder og deler av hode. Takk og lov for sykkelhjelm!

Jeg kommer meg opp igjen, men kjenner jo at dette er ikke bra.

Som sagt, sitter fortsatt på legevakta og venter på at noen skal se nærmere på skulderen min og komme med en dom for Birken eller ei.

Legger ut mer info når jeg vet mer.

Glenn

mandag 22. august 2011

Supertur rundt Hokksund på racer

Scott'n er på siste sjekk før Birken, men det tilsier jo ikke akkurat at sofaen kaller. Jeg satt Selle Italia sete tilbake på Scott'n igjen, og Giant sete tilbake på Giant TCR 1 raceren, og da måtte jeg bare ute å sykle. Den sykkelen bare roper, "kom å prøv meg, jeg vil på tur!" Det er nesten som ei bikkje, bare du nevner "tur" så er den klar.

Giant'n er rett og slett bare Go' sykkelen!
Jeg føler meg hjemme med en gang, ikke noe press i baken, sitter behagelig og godt. Jeg bare koste meg rundt Hokksund i finværet i ettermiddag. Kjørte opp bakken før sandtaket ved Mjøndalen på storskiva foran i dag, helt nydelig. Hadde ca 18km/t ved 50km/t skiltet, og ikke mer enn 93% av makspuls heller. Jiha.

Men slapp av, det blir nok helt annerledes å stå på Rena lørdag morgen i regneværet og vite at nå skal jeg tilbringe et sted mellom 5 og 6 timer på et sete som definitivt ikke er veldig godt! Arg!

Folka Høydahl Sport trodde kanskje at Scott'n er i største laget, og det kan være en grunn at jeg ikke finner superstillingen på den. Prøvde selvsagt en Small Giant, og det er forskjell! Selv små cm på papiret er merkbart med en gang. Men Giant XTC Composite 1 er hakket dårligere utstyt enn Scott'n, så jeg tør ikke gjøre noen krumspring før Birken nå!

Snitthastigheten i ettermiddag ble nesten 28km/t målt på GPS, og litt over 28km/t målt på klokka.
Jeg rakk å knipset toget med iPhone i dag. Nydelig sollys
i kveld.

Noen som vil være med å sykle på onsdag?

Endomondo Cycling Workout: was out cycling 33.49 km in 1h:13m:08s using Endomondo.

//Glenn

søndag 21. august 2011

Siste langtur før Birken - 3 timer i regn!

Birken nærmer seg med stormskritt, og det gjør jammen meg regneværet også!!!
Glitrevannet i bakgrunnen, like før regnet satte inn...

Det ble ca 3timer med bare hat. Det kom noen få drypp like etter at bilde er tatt, og greit nok, det sto på Yr at det skulle komme litt regn i dag, men ned mot Sjåstad så åpnet himmelen seg! Det bøttet ned og det pisket i ansiktet! En virkelig forsmak på hva jeg har i vente på lørdagen, og et godt flashback til Birken i fjor. Jeg hadde selvsagt ikke tatt med regnejakke, tenkte jo kjekt at jakka med løse ermer fra Atea, ja den er sikkert litt vannavstøtende. Men den kan jeg bare bekrefte med en gang, den er ikke det!

Jeg klarte å holde meg noenlunde tørr på beina, selv i regnskyllet som kom, helt jeg trillet ut på asfalten ved Sjåstad og vente nesa mot Lier. Jeg tror jeg triller ca 200m før vannet bare fosset inn i skoa og alt ble vått og kaldt!

Nå håper jeg bare at været snur som det gjorde på Drammensrittet og at lørdagen kan bli en fin dag. Inntil det skal det handles en skikkelig sykkelregnejakke som holder vannet ute!

Jeg legger med URL på ruta over Glitre. Egentlig veldig fint å sykle der, kan varmt anbefales.
Glitrerunden

Ikke imponerende snittfart i dag, ble nokså satt ut at regneværet, og poenget var også en rolig tur, 19.3km/t målt via Endomondo, 18.8km/t målt på Polar sin GPS.

Jeg møter på Rena uansett vær på lørdag, ser jeg deg der?

torsdag 18. august 2011

Kjempeflott tur rundt Solbergvann i går og høypuls på grusen over E134 i kveld.

Det har nå blitt to treninger sammenhengene på to dager. Litt tilfeldig egentlig, turen i dag ble litt presset igjennom pga. fare for mye regn i morgen kveld. Litt lei av å trene i regn hele tiden.

Åssiden-Årbogen-Solbergvann-Mellomdammen-Nerdammen-800m og hjem.
Jeg må jo sykle mest mulig grus før Birken. Og i går ble jeg litt rådvill over hvor jeg skulle dra. Fikk et tips om turen over, som jeg syklet sammen med en kamerat i fjor. Men så er det det med husken da. Veien opp til Solbergvann er jo grei, men inne i skogen der.. Hvor i all verden dro vi da?

Det begynte jo med stigning opp til Årbogen.. Og veien opp til Stenseth terrasse er bratt og lang. Følte vel at dette gikk over all forventning, ikke så altfor høy puls og god kontroll. Helt til jeg kom til Kiwi, et stykke oppover asfalten mot toppen. Da hører jeg noen syklister som kommer bak... Og han ene sitter bare å prater, helt uanstrengt... Og enda bedre, alle 6 bare tråkker lett og ledig fra meg som om det skulle være flat mark! Hvor i all verden henter disse kara alle disse kreftene fra? For mens jeg lå på minste klinge foran, og kanskje 3 største bak, ja da lå disse gutta på midterste klinge foran og samme gir bak.. Helt rått. Vel, gutta var borte før jeg tippen over toppen og kunne begynne på sletta forbi Bjørkedok.

Utsikt mot Mellomdammen.
Det er demningen dere ser i høyre bildekant.
Videre gikk det jevnt og trutt opp til Solbergvann. Og ved passering Solbergvann ble jeg usikker, hvor i all verden sykla vi i fjor? Jeg fortsatt heldigvis innover grusen et godt stykke til jeg traff tre andre på sykkel, fikk spurt dem og fikk beskjed om at det var bare å sykle innover helt til veien delte seg, da skulle jeg holde høyre. OK, som sagt, så utført. Men veien ned til høyre var jo feil, den gikk ned til et lite tun, og derfra var det skilting til Steinkjæringa... (typiske ski-skilter). Stien var jo klar og tydelig den, og heldigvis var det også merket blått på mange av trærne innover. Fikk med en gang flashback til Drammensrittet og stiene der. For all del, det er jo moro, men ikke fullt så moro når jeg ikke helt vet hvor jeg befinner meg. Det å hente frem kart på telefonen kan du bare glemme så langt inn i marka, 3G virker ikke, og nesten ikke Edge heller.
Men etter å ha fulgt stien en stund, og kåla litt feil ned mot Nerdammen fant jeg heldigvis demningen mellom Mellomdammen og Nerdammen, og den hadde jo disse gutta nevnt! Puh, da ble det en lite pust i bakken, og sykle over demningen ble jo litt ekstra krydder på sykkelturen.

Etter å ha syklet over demningen ble det mer søle og gjørme før jeg nådde alle de fine svabergene ved Nerdammen. Nå kjente jeg meg igjen, og alt var bare moro.. Det blir en opptur når man kjenner seg igjen, fikk tid til et annet bilde av demningen, denne gangen fra Nerdammen. Egentlig helt nydelig å være i marka å denne tiden, ikke noe stress med biler og mas, blikkstille vann, og litt regn.

Turen ned fra Nerdammen er jo bare et lykkerus på offroad. Det er stort sett bare å kline til over svabergene og gjennom vanndammene. Her blir du våt sammen hvor fint vær det er. Regnet startet å plaske ned på vei nedover, men hva gjør vel det, snart hjemme og våt var jeg allikevel.

Legger med URL fra Endomondo:
http://www.endomondo.com/workouts/vS931s07XlA

Høypuls på grusen over E134 og i 800m fra "batteriet" og hjem.
Tenkte det var best å utnytte fint vær når endelige sola skinner. Så det ble en rask (for meg) tur i kveld med det målet å pushe mest mulig i bakkene på grusen på anleggsveien over E134. Klarte forsåvidt det, men merket godt at beina hadde syklet en del bakker i går også.

Flott avslutning med å sykle opp til 800m fra Nedre Eiker Kirke, da blir det mer terreng og mer grus. Og fine og bratte bakker opp fra batteriet til veien opp fra Solberg spinneri.



onsdag 17. august 2011

Seeding i Birken

Det hjalp litt på seedingen i Birken å sykle Drammensrittet. Ikke mye, men litt.
Jeg hoppet frem 4 puljer og i Birken utgjør det ca 1200 startende, og da kan det ha litt å si..

Nå starter jeg i pulje 57.

Sees vi på Rena?

mandag 15. august 2011

Drammensrittet - I mål på 4:16:59!

Jeg må bare si, VELDIG FORNØYD! Dette ble en kjempedag på alle måter. Godt vær, god stemning og knallhardt sykkelritt. Ut fra diverse advarsler fra kolleger og kjente om at dette er et knallhardt ritt tenkte jeg at denne gangen skal jeg ikke sette meg noen altfor syke mål i hode, men heller tenke at dette vil ta tid, og at bratte lange oppoverbakker ikke er min styrke. Derfor ble det en kjempeopptur når klokka viste litt mindre enn 4t når jeg møtte anleggsveien over E134.

Jeg valgte å starte veldig rolig. Med bare signing fra Drammen sentrum til Hellashytta er det greit å ha litt krefter igjen til alle stiene som skal forseres. Men du verden hvor mange spreke folk som møter opp på slike ritt. Det tok ikke mange meterne etter at følgebilen slapp oss før jeg var mer eller mindre alene, og resten av feltet flere hundre meter lenger opp i bakkene mot Fjell Kirke. I det jeg nådde Fjell Kirke hadde jeg kun 4-5 stykker rundt meg, og litt lenger opp mot Hellashytta tipper jeg at antallet var nede i 3. Hvor henter alle disse folk monsterkrefter for å pushe opp alle de bakkene i så stor fart?? Svaret kan jo være så enkelt at de ikke veier 95kg, men kanskje 70kg. 25kg på kroppen har mye i si i denne sporten.

En annen ting med terrengsykling, alt lagspiller og samholdet som du finner på veien, det er borte. Her er det 95% ego-kjør, veldig likt ski. Nå er det kanskje mer ligge på hjul og den type ting i gruppene lenger frem, der folk er mer jevne i formen, ikke vet jeg. For meg blir terrengsykling veldig one-mann-show.

Etter Hellashytta gikk det jo rett inn i skogen på sti. Ikke grusvei, ikke noe traktorvei, men sti. Over røtter og stei, ned bratte kneiker og opp bratte kneiker. Det må nesten oppleves for å få noen forståelse av hvor til tider ulendt terreng vi snakker om. Og det finner selvsagt søle i store monn. Mye søle, store dammer med saftig søle som trenger inn i sykkelskoene, fester seg godt på både kroppen og sykkelen. Og myrer...

Drammensrittet gir deg aldri pause, ikke noe ala Birken der du kan hente igjen litt krefter ned til Kvarstad før du begynner på rosinbakken og de andre bakkene mot Storåsen. Du får kanskje hvile i 200-300m på asfalt før løypa tar en brå sving og rett inn i skogen igjen.

Men ikke la dere skremme, Drammensritttet er en stor opplevelse, jeg har brutt mange barrierer på offroadsykkelen denne lørdagen. Selv om det er mye opp, er det jammen mye ned også, og de bakkene ned er helt sinnsyke! Spesielt ned mot anleggsveien over E134 er det knallbratt og det går fort. Helt topp!

Og Scott Scale'n leverer, og den leverer, sykkelen fungerte perfekt under hele rittet. Og de som skryter av Fox demper, de har nok rett. For denne demperen går den forrige fra Nakamuraen en høy gang. Med Scott'n er det bare å klinke til ut bakkene og over røttene, den gir ikke etter slik som demperen til Nakamuraen gjorde. Jeg er også veldig fornøyd med dekkanbefalingen fra Høydahl Sport, de visste seg å være helt supre. Godt feste i skogen og de triller helt supert på grus. Disse kommer til å sitte på til Birken!

Løypa kan dere se på URL'n under som vanlig. (Til og med iPhone overlevde Drammensrittet, og Endomondo tok ikke rotta på batterier heller, selv om tracket i over 4timer.)

Korrekt avstand er 62km, men pga. at GPS'en ikke klarer høydeforskjellene så godt blir det mindre.

Endomondo Mountain biking Workout: "was out mountain biking 59.26 km in 4h:13m:26s using Endomondo."

Det kan hende vi sees ved start i Drammen til neste år også...

Jeg fikk importert pulssonene fra klokka i kveld, tenkte det var moro å legge ut. Og det viser jo helt klart, i Drammensrittet er det ingen pauser. Dette blir vel å ligge på terskel i ca 4timer :-)

//Glenn

torsdag 11. august 2011

Værvarslet for lørdag 13. august er nå veldig lovende

Akkurat må ser værprognosen for Dramnensrittet mye bedre ut. Kanskje det blir en positiv opplevelse oppe i marka på lørdag!

Ukjent om det er sms varsling for dere som liker å følge m på det.

Glenn

tirsdag 9. august 2011

Rask Hokksundrunde på asfalt

Det kunne blitt trening med Rune Høydahl og Drammen CK i kveld, men etter nøye avveining og anbefalinger fra tidligere spreke kolleger i Atea, konkluderte jeg med at Drammensritt-gjennomkjøring med Rune & Co, det er ikke noe for meg. De kjører visst ganske så fort opp til Hellashytta, og jeg hadde jo falt av lenge før det i bakken opp Austad.
Istedet ble det en rask runde rundt Hokksund med en kamerat på asfalten. Greit å få opp pulsen i kontrollerte former før lørdagen. Vi pushet på i motvind mot Hokksund og hadde medvind hele veien til Gulskogen. Deilig å ligge i over 30km/t på grusen ved den gamle Mjøndalsbrua.

Fin tur, vi klokket inn ca 1:15 oss to sammen, også tok det fort 4 min alene hjem som nedtrapping. God flyt med ca 25km/t i snitt, målt på GPS. De nye dekkene ruller bra, merker det spesielt på grus, akkurat som de flyter over grusen på et måte.

På lørdag er det spådd regn, blir sikkert skikkelig hyggelig rundt om kring på Konnerud!

//Glenn

Endomondo Mountain biking Workout: "was out mountain biking 33.74 km in 1h:19m:55s using Endomondo."

mandag 8. august 2011

Testkjøring av Drammensrittet - deler av traseen

Det kommer til å bli slitsomt, og det kommer til å bli et H....

En kamerat og jeg hadde en liten gjennomkjøring i kveld. Og jeg må bare si, her står utfordringene i kø. Dette er helt forskjellig fra Birken, og jeg skal være den første til å innrømme at her har jeg nok tatt vann over hode! Her snakker vi virkelig sti, gjørme, steiner og grus. Det er riktignok noe asfalt, men det testet vi ikke ut i kveld.

Turen gikk fra Hallemoen skole og rett i Konnerudskogen. Jeg kan ikke forklare så mye hvor vi syklet, men ned "dunkedalen" var jo morsomt. Holdt på tryne noe skikkelig i en gjørmepytt, klarte akkurat å vri ut foten og fikk litt støtte i skogen... Og det er bakker, bratte bakker.
(Bilde er tatt nedover en bakke jeg definitivt ikke klarte å sykle opp...)

Siden turen var mer en gjennomkjøring enn en hard pulsøkt ble det til en liten pause i rester av sola. Nydelig langt inne i Konnerudskogen. Men det kom flere fordi oss i kveld, flere var nok ute for å se an løypa før lørdagen.

Jeg har også kjøpt nye dekk i forbindelse med rittet på lørdagen, Panaracer XC 2.3 "et eller annet". De som satt på sykkelen var så slitt at det ikke var noe å lure på. Og disse dekkene kan jeg varmt anbefale. De gir godt feste og flyt i skogen og de triller usedvanlig godt på asfalt og grus. Det er nesten som å få et ekstra gir...

Dekkene har ganskje åpnet mønster, og man skulle tro at de triller dårlig, men det gjør de definitivt ikke. Det blir ikke noe skifte av dekk før Birken i år, disse lar jeg bare sitte på.

Jeg legger med et bilde av dekkene forfra også, lettere å bedømme den veien. 

Hvor vi syklet kan dere se via linken under. Farten ble ikke stor i dag, men for min del var det umulig å holde noe fart i det terrenget som Drammensrittet går i.

//Glenn

Endomondo Mountain biking Workout: "was out mountain biking 26.53 km in 1h:54m:40s using Endomondo."

lørdag 6. august 2011

Vestfossen rundt via 800m og grusen over E134

Etter en altfor lang dag med terrassebygging hjemme fikk jeg endelig kommet meg på sykkelen igjen. Nå er det gått en helt uke siden sist. Og formen er dalene, definitivt ikke bra med tanke å Drammensrittet neste helg.

Planen var at jeg egentlig skulle sykle langtur til Tjøme i dag, men det utgikk ganske fordi vi fant ut at vi skulle vente til mer stabilt vær før ungene skulle være der noen dager, og dermed ble det mer terrassebygging. Terrassebygging midt på sommeren, og bare noen uker før Drammensrittet, det er rett og slett dårlig timing fra min side. Men nå er terrassen nesten ferdig, mangler bare trapp, og den har jo blitt riktig så fin. Mye bedre enn hellene som ligger under store deler av den.
Men over til turen. Den gikk rett opp til 800m. 800m bort til batteriet, ned på asfalten og asfalt via Vestfossen til grusen over E134. Men jeg merket at det å sykle mer eller mindre full fart etter mange timer ute i hagen, ja det straffer seg. Jeg måtte faktisk få noen få meter i bakken opp mot E134 i dag. Og det har jeg ikke gjort på lenge. 

Løypa finnes på URL'en under.
Endomondo Mountain biking Workout: "was out mountain biking 45.69 km in 2h:07m:32s using Endomondo."

PS: Jeg merker at jeg sitter bedre på racersykkelen.. Arg!