mandag 30. mai 2011

Full gass rundt Vestfossen

Noen turer foregår i puls sone 1, andre ikke. I dag var ikke dagen for sone 1 for å si det sånn. Klokka viser ca 28 min i sone 5, mer eller mindre av turen i sone 4! Riktig trening, nja... Men moro, JA!

Jeg fikk en SMS litt over 17 i ettermiddag, "klar for å sykle ca 18...", og selv etter langtur i går på 83km kan man jo ikke si nei. Men jeg visste allerede da at dette definitivt ikke kom til å bli noe sone 1 tur... Av erfaring går det fortere når denne karen sender sykkel SMS.

Vi tråkket en ny runde (for meg) via Vestfossen for å få noen ekstra km i beina + noen ekstra bakker å kose med... Det er også mindre bilen på veien rundt Vestfossen, og det er ikke en ulempe det heller. Og for et fartskick på vei mot Mjøndalen, sykkelcomputeren viste en liten stund 60km/t og da tråkket jeg fortsatt! Og faktisk først! Nå skal det sies at han andre stilte opp med konas litt eldre offroad, og holdt fint følge alle de andre kilometerne på runden, men akkurat da var jeg raskest! Det var vel stort sett jeg som lå litt bak i bakker og sånt...

Jeg har bikket styre litt oppover siden i går, og det hjalp godt på stiv nakke og slitne håndflater. Om jeg tar bryet med å ta av styreteipen og flytte selve bremsen opp, det for tiden vise.

Ruta finner dere på linken under:

Endomondo Cycling Workout: "was out cycling 40.79 km in 1h:41m:02s using Endomondo."

PS: Pulsklokka viser en snittfart på 26km/t og en distanse på 42.05km. Men nå måler den på hjulet og ikke via GPS lenger. Jeg velger å bruke de beste tallene for alt er verdt...

søndag 29. mai 2011

Super tur rundt Sande og Mjøndalen

Jeg klarte ikke å stå imot presset med tanken på Lillehammer - Oslo på offroaden, så på lørdag ble det kjøp av racer. Dere som kjenner meg vet jo at jeg har vært at og frem 1000 ganger siden det gikk opp for meg at Lillehammer - Oslo er 19 mil, og 19 mil på offroad, når 90% av av alle sykler på racer, det blir rått parti. Jeg har prøvd å holde følge med en gruppe på racer og kun meg på offroad, og det holdt i ca 30 min og 2 mil... Da er det 17 mil igjen på turen fra Lillehammer - Oslo...

Giant TCR 1
Etter litt ekstra ledig tid etter kurset i Oslo denne uken traff jeg en dyktig yngre kar på XXL i Oslo som gjorde at jeg klarte å bestemme meg. Jeg prøvde både Scott og Giant, har vært innom Trek og Tri-Sport på Gulskogen sikkert 100 ganger også, men det ble Giant.

Sykkelen er i størrelse small, og det har jeg funnet ut at passer meg tilnærmer perfekt. Det er nok noen små justeringer som må til på styre med hvordan gir/bremser skal så, men det ordner seg.

Det som kanskje er det beste at det med denne ikke gjør så vondt i rompa etter hver tur, og at jeg selv etter 8.3mil i dag hadde lyst til å fortsette å sykle!
Hele sykkelen inviterer til fart, ligge langs rolige landeveier i hastigheter bare offroaden kan drømme om.

Dagens tur
Igjen, det skulle ble en rolig tur rundt Sande, og selv om vi var to på turen ble det mye høyere puls enn forventet. Jeg skylder litt på motvind og iveren etter å sykle fort-fort på ny sykkel.

Vi prøvde oss på en liten mini-rulle fra Sande og inn mot Drammen (kjørte gamle E18 utover og Svelvikveien hjem), og det fungerte veldig greit. Vi lå ca 2 min i front, men det er mulig at vi burde ligge i ca 5 min, slik at han som ligger bak rekker å falle nok i puls til å kjenne litt på effektiv/hvile av å ligge bak.

Vi kjørte sammen rundt Sande, også dro jeg alene fra Rundtom og opp rundt Mjøndalen. Merket med en gang ulempen med å ligge alene... Og den vinden som hadde blåst oss litt i ryggen fra Svelvik til Drammen, den hadde funnet ut at nå vil jeg blåse ut på Svelvik igjen. Jeg møtte motvind fra Ypsilon til Ytterkollen for å si det sånn. Det ble ikke mye sone 1 til 2 da nei.

Fra Mjøndalen og hjem gikk det jo bedre, men ved Solberg Spinneri kom det to stk syklister på vei mot Drammen. En på offroad og en på hybrid. Han på hybriden kjørte ut først, og jeg tenkte, nå kan jeg ligge litt på hjul og spare krefter. Men jeg tror ikke at han veldig interessert i det, for maken til tempo denne karen satte opp. Det ble fort over 30km/t på flata etter dumpa ved Solberg Spinneri. Han på offroad lå på hjul bak meg, og det er jo helt greit. Litt moro å ikke bare ligge bakerst bestandig.... Han på hybriden skiftet plutselig over til fortauet en god stund man kan kjøre ut på hovedveien til Mjøndalen, og hold like god fart nedover. Men vi to på veien tok han litt igjen før Travbanen og tråkket på... Heldigvis var ikke det begynnelsen på turen for min del, for dette tempoet ble i meste laget.  Han hadde til og med kurv på styret...

Ruta finner dere på URL'en under.

Endomondo Cycling Workout: "was out cycling 83.68 km in 4h:01m:23s using Endomondo."

tirsdag 17. mai 2011

Langturkjøring lørdag 14.mai

Langturkjøring med Atea på lørdager tror jeg rett og slett blir for tøft på offroad. Jeg kaster meg ikke uten videre ut på en ny sone 5 tur lørdag morgen kl. 08.00! Fant heller ut at det var bedre å følge mitt eget tempo, tilpasset den farta jeg oppnår på Scott'n uten at jeg havner i pulssone 5 i mange timer.

Lørdag var jeg faktisk ute av døra ca 08.45 og klar på sykkel ca 08.53. Dette er ikke normalt til meg å være, er jo normalt B menneske. Men for å få nok mil i beina og resten av kabalen til å gå opp, så ble det slik.

Turen gikk rundt Svelvik-Berger-Sande og Østbygdaveien til Drammen. Turen stoppet også brått foran Drammen bilutleie, kanskje litt merkelig, men jeg fant ut at det passet svært godt å svippe bortom Høydahl sport for å levere tilbake sete jeg hadde hatt på lån en uke. Jeg blir jo ikke klok på sittestilling på sykkelen, og synes fortsatt at det gjør vondt i rompa, selv etter 62 mil fra påske til nå... Det var veldig rart å få tilbake mitt vanlige sete, men nå gir det en sjanse igjen før jeg prøver noe nytt.

Når jeg ser på klokka ble det noe litt for mye sone 3 og 4, men det er ikke så lett når man sykler alene og må takle litt motvind fra Drammen og ut til Berger. Derfra vender man jo nesa mot Drammen igjen og får litt hjelp av vinden.

Det ligger mer og mer i lufta at på asfalt er det racer som gjelder. Jeg merker at så fort det kommer bakker mister offroaden raskt fart, og når jeg er litt sliten må jeg gire langt ned og enda lavere fart.. Og konklusjonen er også veldig klar, det å sykle i gruppe har svært god effekt.

Klar og hastigheter på linken under:
Endomondo Cycling Workout: "was out cycling 67.74 km in 3h:05m:03s using Endomondo."

fredag 13. mai 2011

Hokksundrunden med jobben

Mottoet er "alle skal med!", men jeg vet sannelig ikke jeg...

Vi er veldig enig når vi ruller ut fra jobben ca 16.30 på onsdager, denne gangen skal vi prøve, virkelig prøve å sykle i gruppe, utnytte mindre luftmotstand, og alt skal foregå rolig.
Det holdt delvis til Hokksund, for i den siste motbakken før Esso i Hokksund, ja da skulle visst alle rekorder slåes!

Vi trenger å trene på å ligge på hjul, tett på hjul... Og det klarer vi ikke noe særlig når det blir konkurranse fra Ytterkollen til Drammen sentrum :-)

Jeg for snakke for meg selv, jeg hadde en kjempetur på onsdag, for første gang holdt jeg meg innenfor 70% puls rundt hele runden, selv med snittfart på 23.1km/t (målt på GPS).

Man sparer opptil 40% av kreftene ved å ligge på hjul, kontra det å ligge alene, eller i front... Så dersom vi alle ligger litt i front og drar, så vil vi til slutt kjøre enda fortere og allikevel klare en lenger distanse :-) De som ikke orker tanken på å dra gruppa kan jo bare ligge bak hele tiden... Funker det og! (Ref. tirsdagens ville tur med Drammen Sykkelklubb, jeg følte ikke akkurat for å ligge fremme sammen med Rune Høydahl og trekke feltet på 25 sprekinger).

Kart og tider finnes på linken under:
Endomondo Mountain biking Workout: "was out mountain biking 39.82 km in 1h:43m:30s using Endomondo."

Neste onsdag er vi på tur igjen.

tirsdag 10. mai 2011

Tirsdagstrening med Drammen Sykkelklubb - gøy så lenge det varte

Lysten til å sykle i følge har bare stedet utover våren, og etter annonse i Drammens Tidende i dag (eller i går) om sykkeltrening til Drammensrittet med Rune Høydahl, og at distansen var Drammen-Svelvik-Berger-Sande-Drammen, og at alle var velkomne tenkte jeg at dette må jo prøves!
Jeg viste det vel egentlig på forhånd, at det å holde følge med Drammen Sykkelklubb rundt Berger og Sande ville bli tøft.

Og det er bare en ting å si! Det er sjanseløst å holde følge med ca 20 stk veltrente på racer! Rett og slett rått parti.


Det gikk greit ut fra Drammen, men utover Svelvikveien gikk det fort, veldig fort. Sjekk grafen fra Endomondo så skjønner du hva jeg mener. 20km ble unnagjort på ca 35 min. Snittfart i det jeg trykke "Lap" på klokka ble 31.3km/t, og snittpuls på 171 (90%) sier vel sitt. Det holdt nesten til Svelvik, men da var det ikke mer krutt i beina mine....
Resten av turen ble solo, jeg snudde ved Berger og tok samme vei tilbake. Etter en rask beslutning via kartet på iPhone konkluderte den med ca 35km via Svelvikveien og ca 40km rundt Sande. Og fra Sande og hjem er det jo noen gode motbakker som jeg kjente at jeg ikke var veldig klar for!

I morgen er det sykling med jobben, da i litt roligere tempo!

Endomondo Cycling Workout: "was out cycling 63.81 km in 2h:30m:26s using Endomondo."

//Glenn

søndag 8. mai 2011

Første langtur våren 2011

Etter litt frem og tilbake med å sykle med jobben eller finne på noe selv, endte jeg opp med å finne på noe selv søndag formiddag. Målet var langtur, minimum 8 mil, helst 10. Og helst ikke puls over 70% (glemt det!).
Målet på antall km ble nådd, turen i dag målte 92.53km, nesten distansen til Birken! Men det å holde meg under 70% puls, det er jo helt umulig! Pulsen spretter opp 80-85% bare det går litt unna på flata, eller det ved motvind. Og motvind ble det! Kanskje ikke fullt så mye som i fjor, men motvind mer eller mindre hele veien ut til Berger, og en del fra Sande opp mot Skoger kirke. Fra Skoger kirke og hjem var det greit, mindre vind i innlandet.

Jeg er veldig fornøyd med ruta rundt Berger, det er lite trafikk på søndager, og selv om det er asfalt hele veien er det nok av bakker å bryne seg på fra Sande mot Konnerud. Bakkene fra Konnerud til Hagatjern kan også gi deg høy puls, sett at det fortsatt er mye krutt igjen i beina.

Snittfart i dag ble 19.2km/t, inkl en teknisk stopp for justere sete (jeg har fått låne et annet sete fra Høydahl Sport, for å se om jeg klarer å sitte lenger på sete nå), og 2 stopp for å etterfylle vann!

Jeg håper vi klarer å bli flinkere til å samkjøre langturer utover våren/sommeren, det er jo så mye hyggeligere å sykle sammen, samt at snittfarten blir raskt litt høyere når man veksle på å ligge foran.

Endomondo Cycling Workout: "92.53 km in 4h:48m:15s using polar GPS."

//Glenn

fredag 6. mai 2011

Nok en runde rundt Hokksund

Ny frisk rundt Hokksund torsdag ettermiddag. Det gjelder jo å få maks antall mil i beina før Lillehammer Oslo, så en hver anledning benyttes til å sykle.


Nok en gang, det skulle bli en tur med maks 70% puls av maks... Ikke lett det altså, det er jo så fort gjort å bli engasjert med fart på sykkel. Der antall km/t på klokka blir det som det måles på kontra hvor pulsen ligger.


Det gikk veldig bra opp til Hokksund, noen pulstopper i bakkene, men generelt innenfor 70%. Men med motvind fra Ytterkollen og nedover mot Gulskogen ble det mer et temporitt der Jon & jeg byttet på å ligge foran. Full "pedal" opp bakken ved Ytterkollen med en makspuls på 187! Veldig deilig med en utblåsning opp bakken ved Ytterkollen, rart å si det egentlig, men den bakken har på en måte blitt favorittbakken.


Endomondo Mountain biking Workout: "ute på sykkel 33.72 km in 1h:27m:19s via Endomondo."
Ny tur blir lørdag morgen, enten med Atea (jobben) rundt ved Asker og omegn, eller mer Cisco rundt Tyrifjorden.

//Glenn

onsdag 4. mai 2011

Rolig runde rundt Hokksund med jobben

Det skulle være en helt rolig tur for oppkjøring til Lillehammer - Oslo, ligge i sone 1 til 2 (Polar Sport sone 2-3 har jeg nå lært).  Men det er alltid noen som drar opp tempo når det er mange som ikke er vant til å sykle som et lag. Og med 2 stk på racer (5 på offrod og 1 på hybrid) ble også farten og pulsen noe for høy for å kunne klassifisere turen som rolig.

Min snittpuls ble 146, eller 76% av makspuls, noe jeg er godt fornøyd med. Utfordringen min på slike turer er fortsatt det å kunne sitte på sete i lange perioder uten å lette på rompa, arg! At jeg aldri skal finne supersete eller supersittestilling på sykkel, slik at det bare er å tråkke i vei uten å hele tiden bli minnet på at jeg ikke sitter på en stol, men på et lite og hardt sykkesete!

Dere kan se runden ved å klikke på linken under:
Endomondo Cycling Workout: "sykkel : 40.02 km in 1h:45m:40s via Polar GPS"

Tips vedr renhold av Camelbak pose

Etter å ha funnet frem sekken fra Birken kikker jeg oppi drikkeposen fra Camelbak... Og hva har jeg glemt, jo rengjøre og skylle den godt etter noen runder med sportsdrikk... Arg! Mange av dere har sikkert knallgode rutiner på dette, men her har det skjedd en glipp hos meg!

Poenget med innlegget har egentlig mest med pris å gjøre. For alt dette ekstrautstyret til Camelbak koster penger.

Prisen på XXL for komplett rensesett, 298,-
Prisen på samme sett fra Chainreactioncycles.com kommer på ca 180,- inkl. frakt. Og siden dette er under 200,- grensen for innførsel til Norge er det også mva. fritt.
http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=57148

Ulempen er å vente en ukes tid, men det kan jeg fint leve med.

Glenn

mandag 2. mai 2011

Slitsom mandagstur! Ikke alle sykkelturer er like enkle..

Etter en helg med dugnad for Vera hele lørdagen, og alene med ungene hele søndagen forsvant alle håp om noen langtur for å si det sånn. Og da måtte jeg ut en tur i kveld.

Tanken var å sykle anleggsveien over E134 feil vei, (dvs. mot Mjøndalen) for å få mest mulig bakker, og prøve litt intervall mot Mjøndalen. Men etter å ha startet med friskt mot opp Konnerudbakken var pulsen langt over det den skulle være, og all piffen i beina borte. Arg. Kroppen var rett og slett daff, den ville liksom ikke respondere.. Enda mer arg! Mistanken faller på litt for mye middag rett før trening, synes nemlig jeg smaker grillet kyllingfile ennå!

Mistet GPS'en til Polar klokka etter et lite fall ved overgang til asfalt like før Ytterkollen. Fant den jo igjen, men da hadde jo klokka mistet forbindelsen til GPS'en, trackingen og antall km og hele den pakka... Arg.

Resten av runden gikk over Ytterkollen, ned gjennom Mjøndalen sentrum, grusen ved elva og over elva ved den nye Mjøndalsbrua og rett hjem. Planen var Hokksund etter noen gode drag over E134, men det for bli en annen dag..

Så konklusjonen i dag er at ikke alle sykkelturer er like morsomme eller enkle!

Dere kan se ruta ved med å klikke på linken under:
Endomondo Mountain biking Workout: "totalt kjørt 25.86 km 1t:23m:04s via Endomondo."