tirsdag 29. april 2014

Konnerud - Sande - Klevjerhagen - Konnerud

Trening på sykkel, 29. April 2014.

Også denne tirsdagen er Ola på terrengsykkeltrening med Konnerud sykkelklubb, og som sist benytter jeg sjansen til å trene. Vurderer det fortsatt slik at blir mye kjøring tur-retur Åssiden-Konnerud til ingen nytte dersom jeg skal først levere, reise hjem, omtrent snu i døra og reise opp igjen. Ola sykler offroad, mens jeg velger racer i dag, og legger inn siste finpuss på formen til Enebakk Rundt.

Jeg klarte å holde lett tråkk i bakkene, men fikk også inn et par drag på litt over 90% av makspuls. Bakkene på Enebakk Rundt blir nok tunge i år også, men kanskje det går raskere på slettene?

På vei hjem var det en bil som på en måte ventet på meg i et kryss mellom Sande og Skoger Kirke, i Klevjerhagen en plass. Jeg stusset litt over kjøringen, og måtte kikke på vedkommende når bilen bare la sg opp på venstre side av meg og ikke kjørte forbi. Det var Jesper, en tidligere kollaga fra Umoe IKT/Atea. Veldig hyggelig.

Jeg skulle fått til et bilde, men det ble det rett og slett ikke tid til.

Endomondo Cycling Workout: was out cycling 36.08 km in 1h:19m:12s using Endomondo.

søndag 27. april 2014

Hokksundrunden på racer - mulig ny rekord

Trening på sykkel 27. April 2014

Dette tror jeg er ny rekord rundt Hokksund.

Etter en rolig dag på Landfalltjern var jeg så rastløs i kroppen at jeg måtte ut å sykle.Men veldig hyggelig på Landfalltjern altså! Planen var terreng med Bernt-Ole, Sindre og Ola. Bernt-Ole og Sindre måtte avlyse, og det ble uggent på Landfalltjern i 17-tiden, så Ola og jeg droppet forsøk på tur til Skimten.

Ved 19-tiden ble rastløsheten konvertert til sykkel, og jeg kjente på kroppen at i dag var muligheten for å tråkke til hardt fra første meter. Det har kanskje gått raskere i bakkene, men denne gangen klarte jeg å holde god fart på flatene, og håpet om rekord ble veldig virkelig i det jeg passerte Hokksund etter 25 min. Dermed ble det bare å holde full fart nedover Steinberg, rolig opp Ytterkollen, men igjen full fart nedover mot Gullskogen. Det er vel ikke helt etter boka å stoppe hjemme med 91% av makspuls, men det går for i dag.

Vindstille og fullt trøkk da en snittfart på nesten 31km/t :-)

Endomondo Cycling Workout

fredag 25. april 2014

Påmeldt Enebakk Rundt i år også..

I år har jeg vært veldig usikker med Enebakk Rundt. Det vil si, først var jeg helt sikkert, så etter noen turer på racer med vond bak ble jeg usikker igjen.

Sjekker yr.no, regn på 1.mai, konkluderte raskt med at Enebakk Rundt i regnvær, det gidder jeg ikke. Men så, i dag ser det ut som yr.no melder om mulig sol og lettskyet.

Men dette i minne ble det enkelt, påmeldt Enebakk Rundt :-)

Så dere som sykler landevei, sees på Skullerud 1.mai?

//Glenn


torsdag 24. april 2014

Spinning med Atea - SATS Drammen

Trening på spinning, 24. April 2014

Kort oppdatering fra gårsdagens trening.
Siste spinning med jobben våren 2014. Nok en bra time levert av SATS, intervall med 2 lange drag. Nådde ikke helt opp mot makspuls, men det er greit. Ikke fullt så hardt som timene til Lise.

Nå blir det bare trening ute frem til januar 2015 :-)

Endomondo Cycling Workout: was out cycling 0.00 km in 52m:30s using Endomondo.

tirsdag 22. april 2014

Første stitur på Konnerud

Trening på offroad, 22. April 2014

Ola prøver seg på terrengsykkeltrening med Konnerud Sykkelklubb. Rekker nesten ikke tur-retur Åssiden på den tiden. Kort konklusjon, jeg må bare benytte sjansen på å trene selv.

Hadde et stor håp om delvis bare stier rundt Haukåsløypa og veiene rundt, men det er ikke helt klart ennå. Mye snø på grusveiene der tråkkemaskinen har kjørt. Tipper alt blir veldig bra om 2-3 uker.

Dette blir en skikkelig lapskaustur, men noen få bakkedrag  ble det jo. Utrolig deilig å være på offroaden igjen, dette er jo blitt go' sykkelen, kjenner at jeg "gleder" meg til Ultra'n i august.


Endomondo Mountain biking Workout: was out mountain biking 15.09 km in 1h:40m:52s using Endomondo.

tirsdag 15. april 2014

Svelvikrunden på racer

Trening på sykkel, 15. April 2014

Turen i går ble jo tung opp til Hokksund, men lett ned igjen. Stoppet også innom Tri-Sport for å høre om tips til å justere sete for å sitte bedre. Sete ble justert opp med 1cm i forhold til en måling for et par år tilbake. Usikker på om det var så lurt. Tråkket ble nok bedre, men jeg merker jo med en gang at jeg nå ikke sitter på sitteknutene, men mer midt under baken. Men det er fortsatt tid igjen til å finne et godt sete før Lillehammer-Oslo, så jeg stresser ikke. Men i og med at jeg ikke hadde testet ny justering på lenge enn 200m, var det duket for nok en tur på racer.

Med strålende sol fra skyfri himmel og mindre vind ble målet satt til Sande, via Klevjerhagen, og planlagt retur via østsideveien eller gamle E18. Men slik ble det altså ikke.

I det trillet ned fra Skoger kirke så jeg tre sykker på racer utover Klevjerhagen på vei mot Sande. De måtte jeg jo bare komme innpå. Etter en stund klarte jeg faktisk å ta de igjen, lå på hjul noen få hundre meter, men tråkket fordi. Jeg synes rett og slett det gikk litt smått i nedover mot Sande. Tydeligvis likte ikke gutta dette, eller så trengte de noen til å dra opp tempo, det endte med at de lå på hjul til Sande. Og ved brua over gamle E18 spurte om jeg ville være med rundt Svelvik. Kunne jo ikke si nei til det.

Gutta hadde også giret opp tempo, det ble fort nesten 40km/t på slettene ut fra Sande mot Svelvik. Det var bare å bite tenna sammen og tråkke til. Det skal sies at vi hadde god medvind. Alle tok det heldigvis med ro opp bakkene rundt Berger, og med en kort stopp på gamle Berger kafé ble vi enig om å dra ca 2 min hver innover mot Drammen. Det ble vel så som så, men dette ble jo noe helt annet enn å tråkke alene. Vi tok det veldig med ro gjennom Svelvik sentrum, men tråkket til mot Drammen, hadde fort 32km/t på flatene med god motvind.

Nå er jeg støl i beina, men veldig godt fornøyd. Deilig å ha gjennomført nok en hardøkt, og denne gangen ble det jo 74km :-)

Snittfart på 27.3 km/t er også helt greit midt i April.

Endomondo Cycling Workout: was out cycling 74.79 km in 2h:44m:29s using Endomondo.

torsdag 10. april 2014

Spinning med Atea - SATS Drammen

Trening, spinning 10. April 2014

Det har blitt tett med trening i det siste, men med påskeferie neste uke er det vel bare å stå på. Det blir trening i påsken også, men kanskje ikke med instruktør som sykler foran og pusher oss til nye høyder.

Det var samme instruktør i dag som forrige torsdag, ei godt voksen energibunt av ei dame. Hun hadde rolig løpt 5km rundt elva før hun skulle kjøre en intervall spinning time med oss. Imponert. Til dere som har abonnement på SATS og ønsker knallharde spinningtimer, se etter Lise på timeplanen. Kan varmt anbefales.

Det ble en veldig lik time som forrige torsdag. Rett og slett knallhard. Og jeg som hadde kjørt intervall i går. Men må jo møte opp. Fikk også vite at dette var siste runde med spinning for våren 2014, synd, slike timer som dette hadde vi alle hatt godt, kunne gjerne holdt på til sisten uken før Lillehammer-Oslo.

Selv med litt møre bein fra i går klarte jeg å mobilisere full gass på siste draget og dro langt forbi makspulsen fra mandag! Det var jo dette jeg trodde, at øvelsen på mandag rett og slett var for kort. Kjenner det i godt i beina nå i kveld, og kommer sikkert til å kjenne det i morgen også :-) Veldig god følelse i kroppen nå!

Maks puls i dag ble 188 og dersom jeg legger til 5 slag (som anbefalt) ender jeg opp på 193. Det er kun ett slag ned fra høydaren opp Ytterkollen for et par år siden. Nå ligger 193 inne på klokka og alle sonene er justert etter dette tallet.

Neste trening blir nok på ski.. Håper å klare å oppdatere skibloggen med status.

Endomondo Cycling Workout

onsdag 9. april 2014

4x4 intervall i 800m - på offroad

Trening på sykkel 9. April 2014

4x4 i 800m på lånt sykkel fra Bjørn Myhre (Offroaden på verksted, bytte bakdemper).

Egentlig sliten etter en lang dag med foreldremøte og hele pakka. Ikke hjemme før kl. 20:10, men måtte ut og lufte hodet. Fikk vel 3 gode drag og et halvhjerta til å starte med. Mye tull med lånesykkel fra BM. Kjede hoppet på girene i bakken etter pumpehuset, måtte stoppe og gire om en gang til. Flatt bakhjul før jeg kom i gang, holdt heldigvis med å pumpe opp. På toppen av dette surr med sete, ble forsinka med over 15 min pga. tekniske problemer. Godt at jeg dro alene.

Jeg tror kanskje makspuls fra mandag er litt lav, nådde nesten like høyt tall i kveld.

Endomondo Mountain biking Workout: was out mountain biking 16.18 km in 52m:40s using Endomondo.

mandag 7. april 2014

Ny sykkelsesong 2014 og Maxpuls test SATS Drammen

Trening/test på sykkel 9. April 2014

Egentlig burde jeg ønske velkommen til en ny sykkelsesong. Jeg har bare gått rett på noen innlegg om sykkeltreninger, burde jo skrevet litt rundt målsetning for 2014.

Det store målet for 2014 er UltraBirken!
Jeg fikk helt dilla på sti og mer terreng i fjor etter innkjøp av fulldempa sykkel, og den må jo få være med på en skikkelig tur. Til dere som ikke kjenner til UltraBirken på sykkel så er det 120km fra Rena til Lillehammer, men løypa inneholder mye sti og resten grusvei. Jeg tror den starter omtrent som vanlig Birken opp til Skramstad, men resten er uvisst frem til en til to uker før start. Dette for å spare fjellterrenget mellom Rena og Lillehammer. Siden mye av turen foregår på singletrack sti (bare plass til en i bredden) synker også snittfarten betraktelig. Jeg regner med å bruke hvert fall 8 timer, kanskje 9, det avhenger både av dagsform og ikke minst været. Men nå har jo fredagene vært fine det siste året, håper på at også fredagen i 2014 blir tørr og fin.

Men det holder jo ikke å bare trene, må sykle noen andre ritt for å teste ut formen, smake litt på syre i beina, og få testet ut det meste annet. Andre ritt for 2014 blir :

  • Enebakk rundt 1.mai (Racer med jobben)
  • Montebellorittet 24.mai
  • Terrengsykkelrittet i Oslo 31.mai. 2 runder av 30km med bare terreng vil nok gi en god test på hva som er å vente i august.
  • Lillehammer-Oslo (Racer med jobben). Detter har jo blitt en tradisjon med Atea, kan jo ikke droppe tradisjoner. Jeg håper jeg finner tilbake til en god stilling på raceren, så baken overlever 19mil.
  • 3.mai er det også Eikerrittet på racer, men er vel redd at det kommer litt tett på Enebakk rundt... Liten sjanse for at det gjennomføres.
Nå tilbake til MaxPuls og SATS.
SATS Drammen gjennomførte spinningens dag på mandag, og dermed var alle timer gratis. I den forbindelse la de opp til en time der man kunne få testet makspuls uten å svi av mange penger på å besøke olympiatoppen og løpe til du nesten dør på tredemølle.

Timen startet med litt gjennomgang, så ble det 15 min relativt hard oppvarming der vi sluttet på ca 85% av maks puls. Etter dette var det minimum 3 min med høyt tempo og mye motstand på sykkelen, og sittende. Etter disse 3 min skrudde vi på enda mer motstand og syklet minst 1 min til. Etter dette var det opptil en selv, det vare bare å skru på mer motstand, holde tempo oppe. Og når du møtte veggen, skulle du reise deg opp og prøve å spurte minst 20 sek. (tror ikke helt jeg klarte den biten). Vel, jeg holdt ca 4 min og endte på 181 i puls, dønn sliten!

Forrige gangen jeg mener jeg nådde makspuls var opp bakken ved Ytterkollen, på racer ute. Den gangen klarte jeg 194. Jeg synes nok en nedgang på 13 er litt i meste laget. Vi fikk beskjed om å legge til 5 slag, siden denne testen sjelden klarer å gi 100% nøyaktig resultat. Dermed endte jeg opp på 188.

Vandret hjem fra SATS litt forundret, men greit.

lørdag 5. april 2014

Runde om Darbu på racer

Trening på racer 5. April 2014

Runde rundt Darbu på racer alene. Skikkelig surt vært i dag, oversyket og ca 4 grader. Det ble aldri skikkelig varmt på beina, men klart å holde varmen på overkroppen med Devold ull under softshelljakke. I tillegg til dette hadde jeg selvsagt lange bein, skotrekk, ullsokker, hjelmlue og lange hansker. Hadde sikkert en buff i lomma på ryggen også. Brr. Jeg orker en gang ikke tanken på å stoppe for å ta noen bilder, bare grått og surt hele veien rundt.

Prøvde å holde rolig tempo, tror jeg klarte det sånn passe. Grafene på Endomondo sier mye sone 2, og det er greit nok. Skulle sikkert holdt meg mer i sone 1, men da hadde jeg sikkert syklet rundt Darbu ennå. Fortsatt vondt i rompa på racer. Må gjøre noe med sete. Arg.

Oppdatering på dette med sete. Jeg tok inn hele sykkelen etter turen på søndag, skrudde av sete og satt på det som fulgte med sykkelen. Håper at det nå skal gi go' følelsen tilbake, og at turene på landveien blir bedre utover. Orker ikke tanker på L-O med vondt i baken etter bare 5-6 mil.


Tracking:
Endomondo Cycling Workout

torsdag 3. april 2014

Spinning med Atea - SATS Drammen

Trening, spinning 3. April 2014.

Kort og godt en knallbra økt på SATS Drammen i dag. Vi "kjørte" to knallharde "motbakker" i nesten 35 min i strekk. Omtrent ikke pause. Pulsen lå tett rundt 180 (90% av maks) i lange tider. Flere av slike timer gjør godt før alle de lange bakkene både fra Lillehammer-Oslo, Enebakk rundt, Montebellorittet og ikke minst Terrengsykkelrittet og UltraBirken i august. Jiha :-)

Godt å kunne spinne inne nå go' sykkelen igjen står på verksted hos Bjørn Myhre. Feil på bakdemper for 4. gang.

Endomondo Cycling Workout: was out cycling 0.00 km in 59m:26s using Endomondo.