tirsdag 18. juni 2013

Svært rolig tur med jobben til Sande.

Trening på sykkel, 18. Juni 2013.

Siste fellestrening med jobben før Lillehammer - Oslo. På det meste har vi vært 4 stk, vanskelig å trene på viktige ting som å ligge på hjul, kjøre rulle osv. med så få. Så om rette ordet er fellestrening er jeg usikker på?

Det ble en svært rolig ut til Sande. Vi var som nevnt 4 stk på tur, to av disse hadde sittet svært lite på sykkelsete i år, og ble liggende etter i alle oppoverbakker. Det hjelper ikke å pushe jern på SATS dersom du skal sykle Lillehammer - Oslo i et respektabelt tempo. Men det er ikke alle som har like dilla på sykling som meg, må bare respektere det. Ikke pulsklokke på denne turen, men det ble nok sone 1. Litt rulle inn mot byen på returen.

Det ble 1:42t  på 37.7km. Så det havner definitivt i kategorien rolig.

Mulig det blir en siste tur på torsdag.

Målet for Lillehammer - Oslo er ca 6 timer i år.

Endomondo Cycling Workout

mandag 17. juni 2013

Rolig restitusjonstur rundt Hokksund, på racer

Trening på sykkel 17. Juni 2013

Rolig tur på racer rundt Hokksund etter Farrisrunden. Kjenner det fortsatt litt i høyre lår etter krampe opp den siste kneika på Farrisrunden. Turen ble stort sett sone 1 og sone 2 på pulsklokka.

Merker at beina er mye bedre etter denne turen. Den lille "knuta" i høyre lår er helt borte, utrolig hva en slik rolig lett tur gjør. Prøvde å holde høy frekvens hele veien, og ikke presse altfor stor fart opp bakkene. Fungerte bra.

Pulsklokka viser nesten 30km/t i snitt på runden, det er jo greit med tanke på Lillehammer - Oslo den 22. juni.

Endomondo Cycling Workout: was out cycling 33.95 km in 1h:13m:40s using Endomondo.

Farrisrunden 2013 - i mål på 3:21

Farrisrunden 2013

Jeg skrev på bloggen etter Farrisrunden i fjor at jeg mulig ikke kom til å stille opp i flere terrengritt. Det kan jeg bare avkrefte med en gang! Det blir flere ritt, ingen tvil om det.

Opplevelsen av Farrisrunden 2013 ble noe helt annet enn i 2012. I fjor hadde det regnet kraftig natten før, og en del sammen dagen også, i år var det strålende solskinn og mye tørrere i løypa. Været har faktisk en god del å si for at opplevelsen skal blir så bra som den ble.

Nytt i år var også at starten var flyttet, i år gikk vi ned den bakken vi skal sykle opp på slutten, resultatet av det var at vi startet rett på grus istedet for asfalt. Jeg følte beina var OK ved start, og hang på greit de første km. Men som alltid, de første bakkene er tunge. Det er akkurat som kroppen må vende seg til at den skal slite mye i noen timer fremover.

Ved første terrengparti merket jeg godt her er det mange som barer trener på grus og asfalt. Det går smått, folk går av sykkelen og det igjen skaper irriterende situasjoner. Jeg har nok trent mer terreng i år, har nok litt med innkjøp av ny sykkel å gjøre.

Jeg hadde håpet at det dannet seg noen mindre grupper i år, med folk på litt samme nivå, men det ble ikke så mye av det. Men jeg syklet sammen med en annen kar en god del km på asfalt, det var jo moro. Vi vekslet på å ligge foran, og det funket bra.

Det er en matstasjon rett før neste terrengparti, men der ble det bare å ta en kopp av hånda, hive i seg og tråkke inn i skogen. Tok ikke sjansen på å stoppe opp, og evt. få noen trege folk foran meg i terrenget. Farrisrunden hadde lagt ut klopper på de mest bløte områdene av løypa, fungerte veldig godt. Riktignok var det dype hull ved på og avkjøring av disse kloppene, men ingen problem med 29" hjul.

Moro med terreng : Bilde fra MTB Actiion
(Klikk på linken for å se bilde)

I år klarte jeg å sykle den bratte kneika like før mål! Men det endte i noe krampe i høyre lår, definitivt ikke deilig. Måtte mer eller mindre stå å trille noen meter like før mål. Ikke viktig, men jeg tapte kanskje et minutt eller så :-)

Noen korte refleksjoner (kontra 2012)
Jeg kommer definitivt til å sykle flere terrengritt. Med 29" fulldempa sykkel er det terreng som gjelder. Jeg merker at det er mange veldig spreke folk i slike ritt som Farrisrunden, men at veldig mange av dem trener på grus og asfalt, og ikke prioriterer terrenget så mye.
Veldig fornøyd i mål.
iPhone lurt av litt motlys,
litt blasse farger

Kommer jeg til å sykle Farrisrunden i 2014... Usikker, kunne nok tenke meg at dette rittet var tettere på Birken, slik at en slik type gjennomkjøring kommer tettere på august.



Endomondo Mountain biking Workout: was out mountain biking 67.00 km in 3h:21m:01s using Endomondo

mandag 10. juni 2013

Sykkelritt til Hokksund - god fart rundt Vestfossen

Trening på sykkel, 10. juni 2013

Det skulle være en rolig tur... Men det er jammen meg ikke lett :-)
Det gikk på en måte lett fra meg og til Nedre Eiker kirke. God fart på sletta mot Spar butikken i Krokstadelva, og da var det gjort. Skimta en kar på offroad som kom like ut før butikken, jeg passerte han i nesten 40km/t, og jeg tenkte, ja ja, han ser jeg nok ikke mer til.

Men tydeligvis hadde han litt power i beina, for han hadde henta meg inn like etter Bjørn Myhre. Dermed ble det ritt for resten. Det var bare å kjøre på, maks fart opp Klommestiveien, og bare holde trykket opp mot Hokksund. Han holdt opp hele bakken, men fikk jeg telefon og ga seg... Han kom aldri foran for å si det sånn :-)

Resten av turen forgikk i litt roligere fart, merket godt jeg hadde ligget langt over 90% av makspuls før Hokksund når jeg skulle opp bakken fra Vestfossen. Noe motvind mot Mjøndalen hjalp heller ikke.

Bakken min opp mot sandtaket ble rett og slett for tung for 20km/t denne gangen, roet det hele ned og sparte litt krefter.

Godt fornøyd med økta, nå gjelder bare å bygge kjørestyrke for slettene Lillehammer-Oslo.

Snittfart på 28.5km/t.

Endomondo Cycling Workout: was out cycling 44.03 km in 1h:34m:13s using Endomondo.

lørdag 8. juni 2013

Delvis langtur rundt Eikern, med Bernt-Ole. På racer

Trening på sykkel, 8.juni 2013

Det er nå 14dager igjen til Lillehammer-Oslo.. Nå gjelder det å få noen gode langturer på raceren, slik at jeg får opp kjørestyrken, og klarer å holde målet om 6timer.

Bernt-Ole kom med en SMS i dag om sykling i skogen, men vi endte med tur rundt Eikern. Hyggelig det også, spesielt i fint vær. Benrt-Ole snakket om tunge bein, men jeg vet ikke helt jeg... Det gikk hvertfall fort nok i oppoverbakkene for min del. For min del er jeg nesten alltid litt tung i beina på lørdager.

Vi gjorde en kort stopp ved Eidsfoss, kjekt med litt inntak av Cola etter å ha pushet litt på langs Eikern. Vi møtte også på en annen ivrig voksen mann på racer. Moro å se at noen drar strikker lenger enn oss på sykkel. Trek Madone 6.5 + karbon hjul er ikke billig. Det skal sies at hjula hadde han kjøpt på eBay, men allikevel... Jeg trodde fyren skulle slå følge, men han var nok mer på tur enn oss, og vippet inn en snus i det vi rullet ut fra Eidsfoss.

Bakken over Hanekleiva ble blytunge for min del, hadde nok spist litt for lite. Rart hvorfor inntak av en hel energi har god virkning på beina og kroppen ellers.

Det ble bra fart til slutt, vi klokket nesten 29km/t i snitt før den bratte bakken opp til Bernt-Ole.

Endomondo Cycling Workout: was out cycling 87.81 km in 3h:11m:00s using Endomondo.

torsdag 6. juni 2013

Pyramide intervall i 800m - på 29"

Trening på sykkel, 6.Juni 2013

Forsøk på ny type intervall. Kjørte først 2 drag i 800m på grus, det ser ikke sånn ut på Endomondo, men GPS'en gikk helt på villspor. Så prøvde jeg resten av dragene på sti opp mot Eikerdelet og Marivann. Kom et godt stykke, men ikke helt opp til Eikerdelet. Og kanskje ikke så effektivt med tanke på fart, og kontroll på dragene, men jeg tror det ble like høy puls eller mer.

Her kommer skiløypa ned om vinteren. Det er mye brattere
enn bilde viser. Klarte ikke å sykle opp her, men ned :-)
Oppover mot Eikerdelet er det veldig flott single-track sti, og det blir skikkelig terrengsykling. Her er det både svaberg, stein, røtter og søle. 29" reddet meg i dag også, forhjulet forsvant delvis i et gjørmehull, men pga. hjulstørrelsen sank det ikke nok til en trynings over styre, men heller at jeg reddet situasjonen med å tråkke til litt ekstra og holdt meg på sykkelen, moro.


Litt lenger opp i løypa. Single-track!
Nok utfordringer, men du kan sykle det aller meste.

Endomondo Mountain biking Workout

tirsdag 4. juni 2013

Åssiden-Konnerud-Skoger kirke. Racer friskmeldt

Trening på sykkel 4.Juni 2013.
I dag ble det igjen en tur på racer. Jeg måtte jo få friskmeldt sykkelen med tanke på Lillehammer - Oslo, og ikke minst meg selv som skal sitte oppå i ca 6 timer. Og det er veldig rart at det å heve sete ca 0,5 cm pluss å bytte til den eldste Atea sykkelbuksa gjør at jeg fint kunne holde ut i mange timer i kveld. Go' følelsen er rett og slett tilbake! Helt merkelig. Eneste minus i dag var å sykle uten pulsklokke... Den er på rep igjen, men  er heldigvis på vei tilbake allerede.

Et annet stikkord i dag er bakker. Turen gikk først til Mjøndalen (som oppvarming), så litt tilbake før jeg startet på bakkene opp til Konnerud og Hagatjern. De bakkene er rett og slett lange. Tror jeg klarte å holde ganske jevnt tempo opp alle bakkene. Og du er ikke på toppen når du ser Hagatjern..., det venter en god kneik til ja! På veien over til Konnerud måtte jeg bare stoppe å bilde av disse fine hestene. Og så nysgjerrige de ble jeg stoppet. Bort bort til gjerdet med en gang :-) Moro. Men i det det kom en tredje hest travende over jordet klikket jeg meg inn i pedalene igjen... Kunne jo aldri vite om den hadde tenkt å hoppe over gjerdet?

Videre havnet jeg bak bussen på vei inn mot Konnerud sentrum. Mista mye fart, jeg aner jeg ikke hvor fort det gikk, men måtte bremse mye.
Ved Konnerud sentrum beste jeg meg for å sykle ut til Skoger kirke og ta returen via Fjell istedet for ned Konnerud bakken. Jeg klarte å parkere en kan fra Team Kranken, samt en annen på terrengsykkel, moro :-)
Dere kan se hvor lite jeg har hevet sete
Kan jo være litt psykologisk?
Turen i dag ble kjørt uten pulsklokke, og det er ikke noe særlig. Jeg er blitt helt avhengig av å kunne se aktuell fart og puls..

Turen ligger på Endomondo, fart og avstand måte på iPhone.




søndag 2. juni 2013

Tur rundt Sande-Svelvik på racer

Trening på sykkel, 02. Juni 2013.

Lillehammer-Oslo nærmer seg med stormskritt, og i år har jeg ikke syklet nok landevei. Merker at terrengsykling på 29" er mer moro, og det å komme vekk fra trafikken minner mer om ski... Men jeg er nå meldt på Lillehammer-Oslo og har tenkt å gjennomføre.

Nytt av året er at jeg får vondt i baken på raceren. Jeg vurderer veldig på å justere litt på setehøyden... Litt skeptisk til akkurat det, men kanskje det er løsningen for at det skal bli godt å sitte? Nå er det plutselig offroadsykkelen som har blitt go' sykkelen...

Stort sett sone 2 på pulsklokka, mye motvind utover mot Sande, en del medvind hjem. Moro å ligge i over 40km/t uten at det er slitsomt :-) Trodde jeg skulle klare 25km/t i bakken ved gipsfabrikken, men det holdt ikke..., klarte ca 22km/t opp bakken. Greit nok :-)

Snittfart på ca 26-27km/t, greit nok.

Endomondo Cycling Workout