søndag 23. september 2012

Det er sykkelgleden som gjelder!

Ny tur til Tverken i dag, denne gangen med sønnen min. Men med Scott'n ute av døra ble gode råd dyre, eller...?
Vera har jo en gammel, nesten ubrukt Nakamura i boden... Den må vel kunne brukes :-) Frem med sykkel, pumpe og verktøy. Hennes stem peker jo rett til værs, og det går jo ikke. Heldigvis er det et slikt justerbart stem, så det var bare å rett ut. Deretter ble det fylling av luft, ca 3 psi i hvert dekk egner seg godt til Tverkentur med min vekt. En kort test på at gir og bremser faktisk fungerer etter sikkert 2 år ubrukt i bua. Snart klar..

Pedaler.. Nå er jeg veldig glad for å være standhaftig i går og si at Scott'n selges uten peder, ferdig snakka! Frem med skiftenøkkel, vips av med tunge stålpedaler for vanlige sko, og på med mine Crankbrothers Eggbeather på kun 270gram :-) Etter ca 10 min jobbing var Vera litt daffe Nakamura omgjort til en skikkelig racingmachine.

Vi tok heisen opp, og la i vei innover. Og jeg skal si Nakamuraen til Vera fikk kjørt seg, gikk og over stokk og stein, så det ristet i bagasjebrett og plastskjermer. Om jeg merker forskjell... Må nok bare si mindre enn forventet. Hvertfall så lenge det går sakte oppover, og det ikke er noe stress med å komme så fort som mulig til Tverken.

Ola og jeg valgte samme rute som Bernt-Ole og jeg på fredagen, ned til Landfallhytta. Og her er forskjellen mer merkbar.. Bremser! For Nakamuraen til Vera ikke skivebremser, men gamle felgbremser. Jeg kunne skrevet gode gamle, men de er definitivt ikke gode, bare gamle. Ned Blåstein var nesten ikke til å holde ut, forbremsen var så hardt å trykke inn at jeg nesten fikk krampe i hånda, og Ola kjørte nesten lett i fra. Veldig befriende å se bommen i bånn av Blåstein.

Jepp, det er sykkelgleden som teller, men det skader ikke med litt fett utstyr heller :-)

//Glenn

lørdag 22. september 2012

Offroaden solgt!

En mulig for rask beslutning i ettermiddag! Men nå er altså Scott'n solgt, bort og vekk.

Jeg hadde jo en super tur m Bernt-Ole opp Aron i går på samme sykkelen, så jeg var veldig frem og tilbake om jeg skulle selge eller ei.

Men med sterkt pådriv fra kona og kompiser svarte jeg ok på at noen kunne komme å se på den. Og vedkommende var jo mer enn klar, betalte kontant og vekk men!

Så nå sitter jeg igjen med sikkert 150 i puls i sofaen og tenker på sykkel.

Hørte jeg 29"??

Glenn

fredag 21. september 2012

Opp Aron med Bernt-Ole

Trenning på offroad, 21.sept 2012
Opp Aron og til Tverken med Bernt-Ole. Hans nye 29" måtte jo testes. Aron er bratt, bratt og bratt. Bernt-Ole klatrer opp bakkene som ei fjellgeit med hans nye vidunder twentyniner. Store hjul gir godt grep opp Aron, ingen tvil! Det er veldig tilfredsstillende å se heishuset på toppen av bakken i løpet av ca 22 min. Det ble noen meter med gange, men jeg kommer sterkere tilbake utover høsten..

Steinrøys like etter toppen av Aron. Med 29" og mye krutt i beina er det mulig å sykle opp her. Det er mye brattere enn på bilde.

Turen inn til Tverken ble kjempemorsom, Bernt-Ole fyker over stokk og stein, og jeg prøver å henge på så godt jeg kan :-) Det går faktisk ganske så bra, skal ikke undervurdere 26" offroad ennå.

Vi kjører mer sti nedover fra Tverken, mot Landfallhytta. Stien til Landfallhytta kan virkelig anbefales! Her er det både søle, stein og røtter.

Vi skiller lag ved toppen av Blåstein og jeg tar den vanlige veien hjem.

//Glenn

Endomondo Mountain biking Workout: was out mountain biking 12.77 km in 1h:40m:51s using Endomondo.

Bakhjul og gir rettet opp - klar for en ny sykkelhelg

Takk til rask ekspedering hos Giant Store Drammen i dag. Nå er ny eike på plass (bakhjulet) og girskifter foran er også blitt rettet og skal fungere perfekt.

Jeg er med på det meste av sti og slik på sykkel i høst, bli med den som vil :-)

//Glenn

torsdag 20. september 2012

Spiralen - Landfalltjern - Tverken

Trening på offroad, 20. sept 2012.
Ny runde Spiralen - Landfalltjern -. Tverken. I dag var Jon Halvor med, og vi klarte å sykle opp hele veien til Spiralen. Helt konge, men tungt og bratt, spesielt svingene etter Åspaviljongen.
Planen var opp til Landfalltjern og ned asfalten, men som alltid, planer er til for å endres. Det tok vel ca 2 sek å bestemme seg for Tverken. Flott på Tverken i ettermiddag, og moro ned igjen. Nå er det bare å spare til 29", Bernt-Ole har allerede handlet, det blir umulig å holde følge :-)



Fornøyd på Tverken.
+7 grader og helt nydelig.
Eiken ble midlertidig
fikset på Tverken
Videre knakk en eike på bakhjulet i dag, og jeg som har lagt ut sykkelen for salg på finn.no! Ikke at noen har ringt altså, men kjedelig. Sykkelen må jo på verksted.

Det er vel ingen som er klar for landevei nå, med +5 på gradestokken er det best på grusvei eller sti. Men for all del, mye god trening på beina opp Aron også.



Endomondo Mountain biking Workout: was out mountain biking 25.46 km in 2h:02m:58s using Endomondo.

For dere som har hørt alt om størrelser, sittestilling og forskjellige seter på Scott kan jeg melde at jeg satt bedre enn noen gang på dagens tur. Dette siste sete jeg nå låner og tester ut peker seg ut til å være en vinner. Nå er det bare å håpe at noen kan fikse bakhjulet i morgen, slik at sykkelen også kan brukes i helgen.

Jeg fikk også prøve en rå 29" hos Giant Store Drammen her om dagen, 29" er nok tingen. Helt annen sittestilling, og med small ramme (denne gangen Giant) falt veldig mye på plass. Bare så sabla synd at det var en av guttas i butikken sin sykkel jeg fikk prøve, og den var jo kun satt opp med kremdeler. Full XTR på både gir og bremser, den beste karbonramma til Giant+++, veide omtrent ingenting. Men XTR++ koster, et stykke over mitt budsjett..

mandag 17. september 2012

På beina opp ved siden av Kjøsterudjuvet og ned Aron

Trening på beina 17. sept 2012.
Rask og effektiv gåtur sammen med Jon Halvor. Gått opp ved siden av Kjøsterudjuvet i full fart. Det blir man rett og slett veldig sliten av. Vi startet med småprat, men det ble fort stille på vei mot toppen. Pulsen nådde vel høyden i det vi tok et skikkelig drag opp en bratt bakke :-)

Småjogg ned Aron. Effektiv trening (håper jeg). Blir støl i morgen.

GPS'en på Polarklokka skjønte først notene på toppen (etter noen lange tenkepauser på hvor den var), så det er lite med god tracking. Men sone 5, det er det :-)

Flott og stille på Gamledammen i ettermiddag, fristet ikke med noe bad.

Tur opp ved siden av Aron 17.09.2012 17:19

lørdag 15. september 2012

Stitur med Bernt-Ole (Årkvisla - Tverken)

Trening på offroad 15.sept 2012.
Planen var ny runde fra Spiralen til Landfalltjern og kanskje Tverken, men planer er til for å endres. Mer hyggelig å sykle sammen med andre enn å bare ture frem alene.

Siden sykkelen allerede sto på taket av bilen startet turen hjemme hos Bernt-Ole. Derfra gikk det på asfalt i retning Årkvisla. Veien går raskt over til grus, og ikke minst bakker. Bernt-Ole er jo i god form om dagen, så mens jeg ligger i sone 5 og puster og peser snakker han lett ved siden av, og sykler litt på bakhjulet når det passer :-)

Etter noen flere bakker flater det litt ut, før vi kommer inn på litt grov grus og videre til ren sti. Det er mulig å sykle et stykke, med litt slutt er det bare å ta beina fatt. Men den som venter på noe godt osv, all gåinga gir lønn for strevet på morsom sti mot Tverken. Her er det både røtter, stein, gjørme og myr. Dønn sliten ved ankomst Tverken. Mye igjen før formen er på nivå med Lillehammer-Oslo.

Turene med Bernt-Ole går alltid unna, så ingen bilder denne gangen. Jeg hadde til og med GoPro'n i sekken, men glemte helt å ta den frem. Skulle gjerne visst dere alle de morsomme stiene på vei til Tverken. Det er helt utrolig hvor godt en sykkel kommer seg frem. Ønske om 29" fulldemper er ikke mindre etter en så flott tur som dette.

Mye høy puls, men desto mer moro. Dette må gjentas.

//Glenn

Stitur med Bernt-Ole 15.09.2012 13:37

torsdag 13. september 2012

Ny tur til Spiralen og Landfalltjern

Trening på offroad 13.sept. 2012
Planen var egentlig å trene på beina i Lillehammer i går kveld, men det skar seg litt. Var ferdig å jobbe nærmere kl. 21.00, all motivasjon for joggesko og intervall var blåst vekk. Men i dag var jo været fint, og tilbake i Drammen har jeg jo sykkel :-)

Utsikt over Drammensfjorden fra et sted ved Spiralen.
Omtrent samme runden som sist, tok en annen vei etter Åspaviljongen og fant en kjempeflott utkikkspost mot fjorden.
Glemte nesten at jeg var på trening, og knipset i vei. Etter stopper trodde jeg at bare var noen meter opp til grusstien som går rundt Spiralen, men der tok jeg feil. Stien gikk nesten rett opp, og veldig bra. Endte med å få av sykkelen noen meter med puls på 95% av maks, litt skuffet over egen prestasjon der og da.

Jeg prøvde å hilse på Per-Øyvind som var ute å løp med noen folk, uvisst om han kjente meg igjen?
Scott'n er fortsatt med, selv om jeg nesten endte opp med
ny sykkel fra Lillehammer i dag. Mer om det siden.

Ellers gikk turen som forrige gang, snittpuls på 163 og veldig sliten ved ankomst Landfalltjern. Håpet å rekke over Tverken og ned Aron, men det må bli en annen kveld med litt bedre tid.

//Glenn



Endomondo Mountain biking Workout: was out mountain biking 17.47 km in 1h:22m:23s using Endomondo.

mandag 10. september 2012

Første tur til Spiralen og Landfalltjern høsten 2012

Trening på offroad, 10.sept 2012.
Landfalltjern like før mørkets frembrudd

Høsten er lik turer på grusveiene rundt Spiralen, og helst opp til Tverken. Det er noe med at jeg på en måte er litt lei Hokksundrunden på ettermiddagen like før lyset blir borte. Bedre å finne frem lykta, og rett blikket mot skogen.

Jeg valgte i dag å sykle hele veien hjemmefra, opp Eldresvei, Åspaviljongen og deretter sikk-sakken opp til toppen. Bakkene etter Åspaviljongen er veldig bratte på sykkel, endte med å gå noen få mater. Helt nydelig å komme opp på Landfalltjern like før mørket.

Scott'n med ny setepinne. Om det er bedre, tja...
Morsom tur ned Blåsteinsbakken som ender på toppen av Kastanjeveien.

Polar GPS'n tok kvelden like etter Spiralen, så jeg får stole på iPhone GPS på lengde og antall km/t.

//Glenn


Endomondo Mountain biking Workout: was out mountain biking 17.63 km in 1h:25m:53s using Endomondo.

onsdag 5. september 2012

I'm back on the bike!

Trening på offroad 05.sept 2012.
Det ble tid til en liten stopp på grusen ved den gamle
Mjøndalsbrua. Slike turer må dokumenteres.
Første treningstur på sykkel etter brudd på kragebeinet. Helt nydelig, men veldig tungt. Merker god at formen ikke er der den var like før Birken. God form er ferskvare. Nå gjenstår det bare å komme seg ut ofte nok, pushe O2 så lenge det er levlig på sykkelsete... (Og forsvarlig). Og med pushe O2 mener jeg harde økter med høy puls. Ikke noe rolige greier i sone 1-2. Det er det rett og slett ikke tid til.

Jeg var også innom Tri-Sport (Sport1 ved Gulskogen) for å prøve en ny jakke, og holdt på å kjøpe ny fulldempet 29" Trek! Jeg fikk prøve den, og ble nok frelst der og da. Hadde det vært karbon til en så hyggelig pris kunne jeg ikke latt være. 29" fra Trek ble noe helt annet enn 29" fra Hardrocx. Det er toppmodellen med Alu-ramme, og jeg må nok innrømme at det lyser karbon i øya mine når det gjelder sykkel. Blir liksom feil å få tilbake på Alu nå???

Men for all det, fet sykkel med fullt XT utstyr, også de nye XT bremsene, helt nydelig. Og FOX demper både foran og bak. Den rett og slett bare fløt over større og små dumper. Blir vanskelig å sove i natt, det er helt sikkert.

Snittpuls i dag (mye motvind til Hokksund) ble 168 og makspuls på 187. Sier vel noe om formen. Kan vel nesten ikke huske så høy puls på en kort runde rundt Hokksund.

Fortsatt vondt i rumpa på Scott'n, det er noe som ikke stemmer med geometrien og størrelsen, arg!

Endomondo Mountain biking Workout: was out mountain biking 28.23 km in 1h:10m:54s using Endomondo.