mandag 27. juni 2011

Lillehammer Oslo

Jeg må bare si Lillehammer - Oslo, anbefales! En kjempeopplevelse! Og en megaboost på alle områder, jeg har ikke landet helt ennå...

Her kommer et lite sammendrag om min opplevelse av turen.
Målet var 6:30...
Vi hadde en kort pepptalk med gruppa jeg skulle sammen med god stund før start. Vi ble fortalt om hvordan vi skulle sykle, hastigheter på sykkelen osv.. Teoretisk veldig bra. Målet var også alle til mål på 6:30 +- litt. De fleste som uttalte seg var enig at noen min fra eller til ikke betydde all verden.

Vi var ca 25 stk som la ut fra Lillehammer med frisk pust og god positivitet... Men feilene kom allerede etter få mil (etter mitt tankesett). Vi kjørte altfor fort i oppoverbakkene. Pulsen gikk rett til værs etter få mil, nådd 187 i puls bare etter et par bakker, og tenkte at dette kan aldri gå bra i 19 mil. Gruppa strakk seg langt utover, og det ble mange luker som stadig måtte tettes igjen. Og når bakken var ferdig, da ble det uheldigvis for fort full fart på slettene. Det hjalp jo ikke akkurat på med 3 punkteringer etter 43km heller. Og siden hele gruppa stoppet på punktering, ble det vel mange som fikk kalde føtter om å nå målet på 6:30 og skulle ta igjen det tapte, samme om det gikk oppover eller bortover. Jeg må nesten kommentere det med punkteringer. Her er det mulig å kjøpe seg litt tid og sikkerhet. Og det forundrer meg at folk som har ambisjoner om 6:30 på denne distansen ikke gjør det. Nye dekk som er innkjørt hjelper stort. Og snakker jeg ikke om satt på dagen før, men kanskje noen uker, og minst kjørt 10 mil eller mer. Da vet man at ikke slanger og annet klemmer, og den mest vanlige punkteringsgrunnen er eliminert. Nye dekk koster jo noen kroner, men disse kan man jo ta av etter endt ritt og bruke til neste ritt. Dekk er ferskvare, og disse dekkene er ikke så tykke..

En stund før Hamar fikk vi det bra til. Endelig! Og kjempegøy! Pulsen roet seg ned, samtidig som vi holdt god fart på slettene. I denne distansen var det to mer erfarne som lå i front og dro, jeg lå som par 3 i rekka, noe som også kanskje gir en god følelse.

Det ble en kort stopp på Hamar for litt mat og påfylling av flasker. Det å ha med egen sportsdrikke i poser for å blande ut er bare bortkastet vekt. Det er Maxim sportsdrikk på alle stoppesteder, bare å fylle opp. Det virker perfekt for min del. Etter Hamar gikk det bra en stund igjen, før dessverre gruppa skled ut i noen bakker som tempo ble for høyt.
Ved Strandlykkja tok vi igjen en rask stopp for å sjekke status på gruppa. Vi ble der enig om at vi deler oss i to grupper. De som fortsatt vil prøve å nå målet på 6:30 for en hver pris, og resten de som synes 7 timer er mer greit. Jeg valgte der dessverre siste gruppe! Var nok for sliten til at jeg følte at enda høyere tempo til mål var OK. Men vi ble bare 5 stk igjen i gruppe to. Og det visste seg nok at de 4 andre hadde en annen agenda enn 7 timer. Vi startet bra med å kjøre liten kjede med en i front, og rullere ganske raskt. Det fungerte greit til vi kom ut på hovedveien etter en liten stund, men da ville gutta brått ikke rullere mer. Det var nok plass i massevis.. Og han som tilfeldigvis da lå først var nok ikke den sterkeste av oss. Det endte med at jeg kjørte fra denne gruppa når vi tok av hovedveien ved en slak oppoverbakke. Da var jeg nok passe forbannet på meg selv og de 4 andre jeg syklet sammen med. Jeg sa ingenting, bare økte tempo jevnt og trutt til jeg tok igjen en annen sykkelklubb. Spurte om jeg kunne ligge på halen deres og fikk OK på det. Men disse syklet heller ikke veldig raskt, så enden på visa ble at jeg kjørte fra disse i nedoverbakke og var alene litt igjen.
Brått ble jeg tatt igjen av et lag fra en sykkelklubb i grønt, og igjen spurte jeg om det var greit å ligge på halen. Lå med disse en god stund, og fikk god drahjelp mot Eidsvoll.

Ved Eidsvoll så jeg en Ateagjeng på vei ut fra matstasjonen, og etter å ha hatt litt høyt tempo en god stund slo det meg at jeg hører med disse om hva målet deres er og om jeg kan slå følge til mål. Og snakk om flaks, den gruppe hadde en kaptein fra Drammen som jeg kjente fra før. Helt perfekt!
Her var det mye bedre samkjøring, folk var kanskje mer jevne rent sportslig, ikke vet jeg. Men jeg følte hvertfall at denne gruppa fungerte helt supert for meg. Så fra Eidsvoll og inn til mål holdt jeg meg i denne gruppa. Og her roet vi det helt ned i bakkene, kjørte bra og slettene og i nedoverbakkene. Vi hadde riktignok et velt på en slette, men det gikk veldig bra, ingen skader og vi var i gang igjen etter kort tid.

Jeg var nok kanskje litt ivrig i Frongerbakkene og kjørte mulig noe solo opp den bakken (beklager det). Vi ble 4 stk som kjørte noe solo før gruppa tok oss igjen med Olavsgård. Der ble vi enig om å holde samlet, og at ingen kjørte solo ned Østre Aker Vei. Bakken opp fra Olavsgård gikk unna på 11 min, veldig fornøyd med det. Bakken er egentlig ikke så bratt, bare litt lang. Merker jo at det å pushe hardt opp bakkene fra f.eks Vestfossen gir resultater. Jeg hadde fin puls på toppen den lange bakken før vi rullet fint nedover Østre Aker Vei.

Som sagt, målet var 6:30... Jeg kom i mål på 6:40 i flg. pulsklokka! Klokka til Styrkeprøven viser 6:49. Jeg skjønner ikke forskjellen, men det spiller liten rolle. Snittfart på 29.7 i flg klokka, effektiv tid på sykkelen er faktisk 6:13.

Mitt sluttkommentar blir igjen, en kjempeopplevelse! Sykkelen fungerte perfekt, ingen punktering, ikke vondt i rompa, ikke vondt i beina og helt kake når jeg kom i mål. 
Og takk igjen til Høydahl Sport for perfekt girjustering i siste liten...

Dette skal helt klart gjøres igjen!

//Glenn

onsdag 22. juni 2011

Siste treningstur før Lillehammer Oslo!!

Det skulle egentlig bli en tur kun i sone 2, makspuls på 70% på slettene og maks 80% i bakkene. Det ble jo ikke... Vi møtte på Morten Hjalland, og vips så ble vi tre på nesten hele runden. Veldig hyggelig å være flere. Ikke at tredjemann dro opp tempo noe særlig, men bakkene opp fra Vestfossen ble tilbrakt i sone 5 for min del, ca 96% av makspuls, og havner vel i kategorien "et langt drag". De to andre hadde vel en liten kamp opp bakkene og dro lett i fra...

Giret subber en del foran på "lette" gir bak, enda det var nesten perfekt etter justering i går, arg! Jeg tar med sykkelen ned til Høydahl i morgen, kanskje de har noen siste tips.

Ellers er nye dekk innkjørt, noe Continental greier som skal være mer punkeringssikre enn de som fulgte med sykkelen, med ca 100 pund i hvert hjul triller de veldig bra.

Godt fornøyd med runden i kveld, nå gjenstår det bare å lade opp batteriene og lagrene i kroppen til den store dagen på lørdag.

Målet er 6:30!!

//Glenn

Kart over ruta i kveld.
Endomondo Cycling Workout: "was out cycling 43.34 km in 1h:39m:41s using Endomondo."

Og raceren har rukket å rulle 67.3mil!! Det hadde jeg ikke trodd.

tirsdag 21. juni 2011

Rask runde rundt Sande

Det kom en kjapp invitasjon på jobben i ettermiddag, noen som vil være med på en siste runde før Lillehammer Oslo. Vi har sikte på Svelvik,Sande, Skoger og hjem. Yes, det hadde jo vært midt i blinken. Møtte opp ved Solum kl. 19.00, kom vel av gårde ca 19.10, og syklet utover mot Svelvik i behagelig tempo. Litt fortere enn de andre jobbrundene, men det var jo greit.

Men så skjer det alltid noe når folk vender nese mot Drammen... Tempo må automatisk opp. Skulle nesten tro at kona står i døra med varme kjøttkaker og andre godsaker. For glem sone 2, på klokka mi viste pulsmåleren stadig over 90%, og jeg peste vel litt mer enn de andre i "troppen". Vi klarte å roe det litt mot Drammen igjen, etter et lite temporitt fra Shell'n i Sande og et stykke utover på gamle E18. Det toppet seg med nesten 60km/t i slak nedoverbakke mot avkjøringa til Austad, men det var jo bare moro og veldig kortvarig.

Alt i alt, veldig fint tur og god oppladning til lørdagen. 6:30 blir knalltøft, ingen tvil om det.

Snittfarten er også med restitusjons-sykling fra Austad til Åssiden. Håpet er vel at vi hadde ca 30km/t når alle var med og vi på en måte ikke var ferdig med turen.

//Glenn

Endomondo Cycling Workout: "was out cycling 61.80 km in 2h:10m:47s using Endomondo."

søndag 19. juni 2011

Vestfossen i regn

Siden det ikke forventes strålende sol neste lørdag, så ble det obligatorisk med en treningstur i regn! Det står så kjekt på www.birken.no at man skal trene i regnet, hvis man vil bli god på å sykle i regnet... Jaja, god og god, men det skader ikke å ha prøvd det ut. Greit å vite hvor lenge jeg kan beregne å være tørr på beina, beina, osv.
Ble jo klissvåt og kald på beina etter kun kort tid, selv med regntrekk... Det var ikke helt beregnet!

Jeg er godt fornøyd med tiden i dag, tross en del regn og våte veier hele runden.


Den vanlige Hokksundrunden er mer eller mindre bytte ut med Vestfossenrunden. Tiden jeg trener er omtrent den samme på denne runden, men det er mer bakker å bryne seg på opp fra Vestfossen, og det skader jo ikke.

For første gang fikk jeg gleder å nesten "parkere" en annen på racer opp bakken før Ytterkollen (sandtaket ved Mjøndalen). Helt nydelig følelse. Han begynte å tråkke litt tungt i bunnen av bakken, og jeg følte jeg kom bakfra som en vind. Jeg lå om til en mye kjappere tråkkfrekvens og bare fes forbi!!! Helt nydelig. Ikke hev han seg på hjul heller. Han havnet bare lenger og lenger bak.. Jeg hadde nesten 190 i puls ved 50km/t skiltet opp bakken, men det er jo bare deilig å kjenne av pumpa virker.

URL'en for turen kan dere se under.
Endomondo Cycling Workout: "was out cycling 41.60 km in 1h:38m:04s using Endomondo."

mandag 13. juni 2011

Langtur til Åsgårdstrand via Eikern og Sande

Første turen på nesten 10 mil på Giant'n. Pulsklokka viser 98.6km, GPS'en viser 94.82km på runden. Hvem jeg skal tro på er jeg litt usikker på, men tidligere har jo GPS'en visst litt for lite fordi den ikke klarte all høydeforskjellen.

Det var jo knalldag i går, fint vær, nesten skyfri himmel. Vera & ungene dro ned til Åsgårdstrand med bil, og jeg skulle få langtur på sykkel med å sykle ned og kjøre bil med alle sammen hjem igjen.

Turen startet jo supert med medvind opp til Hokksund, men det ante meg jo hva jeg hadde i vente. For i det jeg snudde ved Hokksund og vendte nesa mot sør og Eidsvoss/Sande kom jo motvinden. Og den hadde jeg mer eller mindre midt imot hele veiene til Åsgårdstrand! Arg. Og ikke fant jeg en eneste rygg å ligge på hjul på heller. Jeg tok igjen en kar like før bakkene ved Hanekleiva, men han likte nok ikke at jeg syklet fra han i første motbakke, og tok meg igjen så det sang i den neste. Her var det ikke snakk om å samarbeide for å komme raskest mulig frem. Han pushet opp bakkene i raskt tempo, og jeg hadde ikke sjanse til å følge hans tempo, men han dro høyre inn Ravnåsveien, og borte blei han. Like greit egentlig, kunne jo da prøve å roe ned pulsen litt.

Nesten på toppen av Hanekleiva før nedoverbakkene mot Sande ble jeg regelrett flisen av tre sprekinger fra Asker CK (sykkelklubb). Da lå jeg på første gir og pustet og peste, mens de gutta lå på største klinga foran, og ikke helt øverst bak heller.... Ikke klarte jeg å holde følge ned bakkene mot Sande, klokka viste langt over 50km/t... Noen eier ikke frykt... Nede i Sande sentrum kom resten av sykkellaget til Asker CK, jeg holdt følge med dem noen hundre meter før de svingte til venstre og innover mot Oslo igjen.

Det ble en kort pause på den gamle Texaco'n i Sande for litt mat og påfyll av vann.. Før det bar videre i motvinden på gamle E18 mot Holmestrand og Horten. Jeg syklet jo ikke ned til Horten, med over Hjelland og videre over Nykirke før jeg kom ut ved Borre. Nytt stopp på Esso ved Borre Familiecamping, trengte igjen sårt noe påfyll av næring og veske. Ekte Cola gjør nytten når du er litt nede for telling kan du si, følte meg straks bedre etter nesten en 0.5l Cola og en bolle...

Vel fremme i Åsgårdstrand ble det en god dusj og avslapning i sola...
Helt til Vera spurte om jeg kunne plukke opp en tallerken som hadde blåst ned.. Og der snatt'n, krampe i venstre lår! Fy Æ!ø?åØ!?!? å vondt det gjør! Fikk veldig raske vidder tilbake til Kongerittet i fjor, der jeg nok hadde tatt ut alt og kanskje drukket litt for lite.
Jeg måtte rett og slett gå meg en lang tur å løse opp, og jeg kjenner det murrer litt i låret ennå dersom jeg sitter for lenge stille.. Håper det blir borte til 25. juni.


Kart og tracking finnes på URL'n under.

Endomondo Cycling Workout: "was out cycling 94.82 km in 4h:24m:40s using Endomondo."
PS: Jeg ble jo selvsagt solbrent i går... Skjønte jo ikke at det hadde vært veldig lurt å smøre seg før en hel dag i sola...

lørdag 11. juni 2011

Hurtig treningstur rundt Hokksund

Noen turer er hurtige og effektive. Turen i kveld ble en slik.

Jeg inviterte til en hurtig tur, og det ble det! Hvertfall for min og min kamerats del. Rundt Hokksund på 1t og 11 min må ansees som ny rekord for oss. Vi var to stk på turen, normalt tempo frem til krysset ved Stenseth. Derfra og hjem ble det ikke akkurat sone 1. Vi rundet Hokksund etter ca 33 min, møtte motvinden nedover Steinberg, man da var det bare å bite tenna sammen og tråkke på.

Det gikk i stort sett litt over 30km/t hele veien fra Hokksund, og jeg tror ikke vi var under 16km/t opp bakken før ytterkollen, og nådde makspuls ved 50km skiltet, 190..

Jeg var så gira når jeg kom at det faktisk tok litt tid før jeg landet.

En helt super treningsøkt en lørdag ettermiddag! Endomondo viser litt lavere fart enn pulsklokka, velger å stole på den fremfor GPS'n i iPhone. Snitt på 26.8km/t i kveld. Veldig moro! I morgen gjør jeg et forsøk på langtur til Åsgårdstrand via Eikern og Sande.

PS: Nye sko og pedaler er også innkjøp... Landeveissko sitter som støpt til foten og til sykkelen, det er forskjell.. Mye bedre tråkk!

Endomondo Cycling Workout: "was out cycling 33.68 km in 1h:11m:45s using Endomondo."

onsdag 8. juni 2011

Fin rolig tur med jobben Drammen-Vestfossen-Drammen

Denne gangen klarte vi å holde et fint tempo... Jeg har veldig lyst til å si endelig, men nå har ikke jeg vært på alle onsdagstreningene, så jeg holder litt lav profil på akkurat dette. Det er også første rolige tur med jobben på raceren, det har sikkert mye med at jeg synes tempo var fint.

Til dere på offroad og hybrid, var tempo greit?

Vi kjørte Krokstadelva siden oppover, krysset gjennom Hokksund og videre mot Vestfossen. Vi hadde egentlig avtalt å kjøre bakkene opp fra Vestfossen med en på jobben, men slik ble det ikke. Det ble den litt mer flate veien mot Hokksund igjen som kommer ut like med Eikersenteret. Derfra gikk turen opp forbi Hokksund flyplass og ned mot Mjøndalen.

Snittfart på klokka 25.6km/t, mens Endomondo og GPS på iPhone viser 23.89km/t. Jeg runder lett av til 25km/t.
Men det er mest morsomt er jo pulsen! 138!! Man skulle jo ikke tro det var mulig med såpass greit fart i 5 mil. Men her kommer altså effekten inn av å være mange, og det å klare å ligge litt på hjul og i rekke etter hverandre. Førstemann peser alltid litt, men alle vi andre følger jo bare rolig etter.

Lillehammer Oslo får et positivt lys over seg etter denne turen, for 138 i puls skal jeg klare lenge.

Endomondo er ikke oppdatert når dette innlegget skrives.

//Glenn

søndag 5. juni 2011

Tur rundt Sande via Fjell og Klevjerhagen

Det var langkjøring med jobben i dag, oppstart fra Sem kl. 08.00 på morgenkvisten. Men siden planen for helgen er å male ferdig garasjevegg og mur, utgikk den turen med høye kneløft. Egentlig greit nok siden kvelden i går besto av mye hvitvin og en altfor varm natt. Men etter at første strøk var tatt i dag ble det en nydelig tur rundt Sande. Jeg tenkte på ruta rundt Eidsvoss, men siden jeg ikke er sikkert på veien for det bli en annen gang.

Jeg tok ruten via Gulskogen (en lite stopp på Tri-Sport...), derfra opp til Fjell videre rundt Klevjerhagen (eller heter det Klevjerhagan?) og rundt Sande. Møtte en kar i en slake bakken opp Skoger kirke, og tenkte at egentlig er det sabla deilig å kjøre den veien jeg gjør nå. Jeg hadde vel rundt 50km/t og tråkket helt greit, tipper han hadde 7-8km/t og tråkket ikke så greit. Den slake bakken opp mot Skogen kirke er lang..

Målet igjen var rolig langkjøring, men det blir aldri slik alene. Altfor morsomt å ligge i større fart enn det pulsklokka sier.

Flott utsikt fra Berger.
Skyfri himmel og godt over 25grader i sola denne dagen
Jeg tok igjen 2 stk like før Sande, og tenkte at nå kan vi jo være 3 som kan dra og ligge litt på hjul med hverandre. Men det er tydeligvis ikke alle som er like interessert i det. Det ble at gutta lå et stykke på hjul på meg, og hyggelig det altså, men plutselig tråkket de forbi i en nedoverbakke. Ok, tenkte jeg, nå vil kanskje en av dem ligge foran. Men neida, begge ville ligge foran, og begge hadde på en eller annen måte satt i gang en slags spurt mot Sande. Jeg prøvde å holde følge, men helt umulig.. Jeg hilse kort på gutta igjen ved jernbanebroa ved Sande, da hadde de brått stoppet. Jeg så dem aldri igjen.

Mer presise målinger kommer når jeg har fått synket klokka. Har på følelsen at det igjen gikk noe raskere fra Berger til Drammen, men ikke så raskt som på onsdag.

Endomondo Cycling Workout: "was out cycling 76.02 km in 3h:00m:52s using Endomondo."

Lagt til noen bilder jeg tok på turen, så blir bloggen litt mer livlig.

//Glenn

onsdag 1. juni 2011

Temporitt med Jesper!

I dag var det egentlig vanlig onsdagstrening med jobben. Og normalt sykler vi en rolig tur rundt Hokksund, øver på å ligger i gruppe, rulle og alt dette tekniske greiene. Føle at landeveissykling ikke er en egoistsport, men lagidrett! I dag var det ikke slik!

Vi var bare 4 stk som møtte opp i dag, 3 stk på racer, og en på offroad. Han på offroad kan nesten ikke regnes med, han sykler fort uansett! Vi ble enig om turen rundt Sande og Svelvik, med retning utover gamle E18 mot Sande først. Gutta mente asfalten fra Svelvik til Drammen var bedre enn andre veien, så da ble det slik. Og det gikk ganske bra ut mot Sande, mye motvind, men det hjelper stort å ligge midt i gruppa. Men jeg merket allerede på vei utover at dette blir ikke noe sone 1-2 tur nei, her skal det kjøres, og det skal kjøres fort!

Jeg ble fristet til å tråkke på ekstra ned den siste bakken før Shell i Sande, og "vant" spurtprisen til Sande, men hva hjelper det når jeg brente sinnsykt med krutt for å klare akkurat det. For Jesper (en på jobben) har vært ute å syklet før.. Gutta tok meg raskt igjen (bare noen sek bak) som et tog fra NSB i god driv langs asfalten, da var det bare å bite tenna sammen og finne plassen sin i rekka og tråkke videre..

I bakkene opp til Berger havnet jeg sist, kanskje ikke så rart, de andre gutta hadde futt i beina som en blodtrimma sportsbil. De spurtet like greit opp alle bakken til Berger for å så trille ned igjen et stykke, møte meg og sykle opp igjen.

Etter å ha kommet meg noe etter litt roligere tempo opp bakkene var det full fart igjen. Fra gangbrua ved Berger og helt inn jobben ble snittfarten 35.3km/t! Og da bremset jeg kanskje gutta noe et stykke etter Svelvik.

Vel i morgen blir det nok ikke noe sykling, jeg skal restituere med å vaske muren på huset før den skal males i helgen! Jippi!

Turen finner dere på linken under: (Farta på Endomondo er basert på GPS'n i iPhone som gir noe lavere fart)
Endomondo Cycling Workout: "was out cycling 61.70 km in 2h:08m:19s using Endomondo."

PS: Racer er noe av det beste jeg har handlet på lenge! Den gir stor sykkelglede fra første tråkk! Til dere som ikke har ligget på hjul i 45-50km/t... Det må bare oppleves! Helt rått!