onsdag 31. juli 2013

Andre sykkeltur i Italia - forsøk på å starte tidlig

Trening på sykkel, 31. Juli 2013

Til dere som kjenner meg, "morran" er ikke akkurat min beste tid på dagen. Men i Italia nytter det ikke å legge ut på tur ved 12-13 tiden, det blir rett og slett for varmt. Så med vekkeklokke på 08.00 var jeg klar 09.00. Ting tar tid med meg, så det går fort en time fra beina er utenfor senga til jeg er på sykkelsete.

Målet med denne turen var å ta det litt roligere, og se om jeg klarte å finne frem til et stort vann i nærheten. Jeg syklet mot Cortona som i går, men gjorde et forsøk på dreie mot vannet... Kan vel trygt at jeg bomma totalt. Uten kart og GPS er du sjanseløs på å finne noen gode treningsruter i utlandet. Guide hadde jo vært det beste, men ikke å oppdrive på denne kanten av Italia.

Men jeg fikk snekret sammen en tur på litt over 4mil, og ikke minst, jeg fikk sett mye flott landskap fra Toscona. Synd at den "gule-timen" ikke varer hele dagen.

Men baken min og sykkelsete på Bianchi'n ble aldri helt venner, så om jeg ikke var sår i baken fra turen i går, ble det ikke noe bedre i dag... Hørt jeg en dags pause?




Nydelig landskap litt unna der vi bodde i Toscana.

Info om sykkelen kommer i siste blogpost fra sykling i Italia.

Endomondo Cycling Workout: was out cycling 41.46 km in 1h:50m:49s using Endomondo.

tirsdag 30. juli 2013

Første sykkeltur i Italia. Varmt, men kult.

Trening på sykkel, 30. Juli 2013.

Utsikt på vei opp mot Cortona
Etter å hentet en Bianchi racer på den lokale sykkelbutikken i Foiano della Chiana bar det rett ut på tur. Jeg var mildt sagt desperat for å få syklet. Sola sto nesten på sitt høyeste i det jeg la ut på tur, men det var heldigvis ikke fullt så varmt denne dagen som de to foregående. Noe sykkeltur i sola kl. 11.30 dagen før hadde vært helt utenkelig.

Det er faktisk deilig å sykle i over 30 grader pluss, så lenge du holder farten over 20km/t. Du blir på en måte aldri kald, det bare lufter behagelig... Helt til du møter første bakke! Varmt.

Jeg prøvde meg opp til Cortona, men måtte dessverre gi tapt før jeg kom helt opp til byen. Cortona ligger som klisteret fart i en fjellside, og det er bare bratte bakker opp til byen. Og denne sykkelen jeg fikk leie hadde typisk ikke noe klatrekassett med 28 tenner som første gir. Kransen bak var klart mindre en min hjemme.

Det ble totalt en fin tur, mye høy puls (sikkert over gleden av å være tilbake på sykkelsete). Ikke helt optimal sittestilling endte med noe sår i baken, går vel over.


Endomondo Cycling Workout: was out cycling 39.67 km in 1h:29m:53s using Endomondo.

mandag 22. juli 2013

Rask Hokksundrunde på offroad

Trening på sykkel, 22. juli 2013.
Pga. tidspress ble det bare en runde rundt Hokksund i dag. Birken nærmer seg, så det ble på offroad. Sykkelen knirker og knaker i begynnelsen av turen, nå høres det ut som det kommer fra demperen bak. Men det som er rart, det går seg til etterhvert? I løpet av en halv time er alt greit. Snodig.

God fart til Hokksund, mulig litt medvind, men klokket inn ca 27 min ved Lerbergkrysset. Klarte å holde god fart nedover Steinberg, men endte opp med noe tunge bein over Ytterkollen. Ikke bra! Fikk til et langt drag ned mot Gulskogen. Ikke på langt nær så langt og raskt som forrige rundt med Jon Halvor, men greit.

Klokket inn snittfart på et sted mellom 27 og 28km/t. Endomondo og pulsklokka er ikke enig.

Endomondo Mountain biking Workout: was out mountain biking 33.33 km in 1h:13m:14s using Endomondo.

fredag 19. juli 2013

Høypuls på racer - rundt Sylling

Trening på sykkel, 19. juni 2013.

3 dager siden siste tur på sykkel, virkelig tid for å komme seg ut. I dag falt valget på racer, for med 28 grader i skyggen kl 19.00 er det mer behagelig å kruse langs landeveien enn å pese opp bratte bakker til Tverken. Legg merke til ordet kruse.., jeg trodde vi skule kruse.

Treningsturene starter sent om dagen, avtalen ble ca 20.00 hos Bernt-Ole, med mål rundt Sylling. La i vei i passe fart, men det tok ikke lang tid før Bernt-Ole satt opp farten.. Det ene draget etter det andre kom på vei mot Sylling.  Vestsideveien og videre forbi Kanada (starten på Hauern) er ikke akkurat flat :-)

Det ble 90% av maks, 92% av maks, noe stiv i låra, 94% av makspuls og beina stive som tømmerstokker, og Bernt-Ole tråkker som om det skulle være på flata. Deilig med noen drag, trigger liksom kroppen sier Bernt-Ole! Joda, men det passer svært dårlig etter to fulle tacolomper og 1/2 liter med øl. Drikke øl og sykle etterpå egner seg dårlig.

Tok en meget kort stopp i enden av løypa og tok dette bilde ut over Lierdalen. Flott!

Men nå var vi bare halvveis. Bernt-Ole fortsatt foran, og jeg hang på så godt jeg kunne. På slettene ut fra Sylling var det duket for høy puls igjen. Klokka spratt fort opp i 90-92% av makspuls og Bernt-Ole hold vel 33-34km/t i svak motvind. Skal jammen si at beina ble sure før vi slakket litt av før rundkjøringa opp Tranby og kunne kruse ned mot Lierbyen. For første gang på turen klarte jeg å ligge først. Jammen på tide egentlig. I slike settings er det supert med racer. Kruse i over 50km/t i solnedgang, sikkert 24grader varmt. Helt nydelig. Vi vekslet på å dra nedover, og snittfarten ved Lierbyen endte med nesten 30km/t.

Rolig opp til Bernt-Ole før jeg trillet ned til byen og tok det siste bilde. Sjelden det er deilig å komme ned i sentrum rundt 22.00 og kjenne at det er godt og varmt i kort-kort.



Info fra Endomondo kommer :-)

Her kommer info fra Polar Personaltrainer. 



tirsdag 16. juli 2013

Non-Stop Thorleif Haugsvei til Tverken

Trening på sykkel, 16. Juli 2013.

Planen var en offroad tur med Bernt-Ole, men der kom det visst andre planer, måtte kjøre turen alene. Og siden Hokksund og Vestfossen er litt ut om dagen (no offence Jon Halvor, alltid hyggelig med Hokksund og Vestfossen sammen), ble det skogen. Nytt av året er rett og slett mer trening i motbakke, merker godt at det er effektivt. Greit med tanke på alle bakkene i Birken også.

Dette ble første gang hele veien uten noen pause. Helt nydelig. Syklet faktisk opp bak Landfallhytta og den veien til Tverken, inkludert sti på det siste partiet. Det kom en bak meg like etter den bratte bakken opp til Landfalltjern, men jeg klarte å holde følge. En liten stund var jeg forbi, men bommet på et stivalg og måtte sette ned foten.. Det ble naturlig å si til han at det bare var å sykle forbi, var jo ikke ritt akkurat. Vedkommende hadde også noe bedre teknikk enn meg opp de aller bratteste kneikene. Hm.. Øve, øve.

Turen hjem gikk via Aron, testet ut flyt-løypa (tror jeg). Mye mer moro enn å kjøre ned anleggsveien, men du skal være litt obs på hopp og andre elementer som sitter er mer morsomt på downhill sykkel. Merker at bremsene mine ikke er for downhill ala Aron. De ble ganske dårlige mot slutten..

I alt en super tur. Deilig å pushe puls på vei opp, og kruse på sti på vei ned.


Endomondo Mountain biking Workout

torsdag 11. juli 2013

Hokksundrunden med Jon Halvor - på offroad

Trening på sykkel, 11. Juni 2013

Det er litt lenge siden Jon Halvor og jeg har syklet Hokksundrunden. Det har blitt enten landevei eller sti med Bernt-Ole (og litt alene). Men dag passet det perfekt med en enkel luftetur rundt Hokksund.

Startet i moderat tempo, kanskje ørlite medvind opp til Hokksund, det veldig lett. Fikk et langt drag på slettene ned mot Gulskogen, lå jevnt i 34km/t og 90-91% av makspuls. Helt nydelig. Nok en runde i kort-kort, gjør ikke noe det heller.

Godt og varmt vær, klokka viser snitttemp på 23 grader.
Endte opp med snittfart på rundt 27km/t. Helt passe. Det er fortsatt lenge igjen til Birken hører jeg Jon Halvor sier, men jeg vet nå ikke helt jeg... ca 1,5 mnd. igjen.

Endomondo Mountain biking Workout

mandag 8. juli 2013

Offroad på Konnerud. Ned dunkedalen og deler av Drammensrittløypa

Trening på sykkel, 8. Juli 2013

For det første, dunkedalen på Konnerud må bare prøves og kjøres! La det være helt klart.

Ellers..., det blir litt gamle oppdateringer på bloggen om dagen, men noen ganger klarer jeg ikke å holde tritt med både trening, vedlikehold av sykkel og skriving på bloggen. Til dere som har konto på Endomondo er oppdateringene hyppigere der. Men altså, trening på offroad, 8. Juli 2013

Nok en kjempetur med Bernt-Ole på offroad. Vi kjørte bil til Konnerud, ut via utsikten på toppen av Haukåsløypa, videre på grus/sti ned til der dunkedalen starter.

Dunkedalen er helt rått! Veldig gjengrodd nå, men fortsatt mulig å sykle. Må prøves, single track sti hele veien. Fulldemper er ikke noe must, bare veldig moro! Vi syklet videre fordi Majordammen og deler av Drammensrittløypa. Men klokka går fort når vi har det moro, rakk ikke alt, tar det siden :-)

Topp tur en flott sommerkveld, tilbake i bilen og fått syklene på taket til akkurat kl. 22.00, helt topp.

Endomondo Mountain biking Workout: was out mountain biking 27.85 km in 1h:50m:51s using Endomondo.

fredag 5. juli 2013

Supertur på offroad - Nerdammen til Tverken

Trening på sykkel, 5.Juli 2013

Etter å ha syklet racer til Åsgårdstrand på tirsdag ble det endelig skogen igjen. Det ble en sen tur, men det spiller liten rolle i lyse sommerkvelder. Turen ble syklet sammen med Bernt-Ole, det er stort sett oss to som holder det gående på single-track sti.

Vi startet med en lang stigning hele veien fra asfalten ved Solberg Spinneri og opp til Nerdammen. Det er rett og slett oppover hele veien. Det flater nesten ikke ut før du er helt oppe på Nerdammen.

Nettopp forsert første mye.
Utrolig tilfredsstillende å meste myrene
Fra Nerdammen til Tverken er det å følge blåmerka løype. Det er kanskje den mest utfordrende løypa til sykler i løpet av sommeren. Her er det stort sett single-track, røtter og gjørme. Det er også et par morsomme innslag av myr som må forseres, og helst uten å bli våt på beina. Og her kommer nok den rå styrken i beina til Bernt-Ole til sin rett. Imponerende! Jeg holdt følge på de fleste myrene, men måtte gi tapt i en sving på den lengste myra.. Det var bare å bli bløt på beina og løpe i myra. 29" gir bra flyt, men det er en grense.

Vi avsluttet turen via Tverken og ned Blåstein. Dette er nok mulig sesongens høydare til nå.


Nerdammen til Tverken 05.07.2013 8:30 PM

tirsdag 2. juli 2013

Tour-De-Mini Drammen-Åsgårdstrand på racer

Trening på sykkel, 2. juli 2013
Det er Tour-De-France, så raceren kan jo ikke stå stille.


Klar for ny tur ned Åsgårdstrand. Kjekt når familien kan kjøre bil og jeg kan sykle. Fint med avveksling fra Vestfossen også.
Mye motvind hele veien, men over Nykirke ble det nesten 40km/t på slettene, moro. Fikk også smake på litt regn underveis.

Legg merke til Endomondo, nå med puls.

Endomondo Cycling Workout: was out cycling 60.37 km in 2h:17m:52s using Endomondo.