søndag 28. april 2013

Første tur på racer i 2013 - Dardu-Vestfossen-Fjell-Åskollen-hjem

Trening på sykkel 28. April 2013

Første tur på racer i 2013. Første tur skulle egentlig vært tirsdag 23.4, men den dagen havnet raceren brått på verksted etter et lite besøk hos Giant Store Drammen. Nå er alt justert og tipp topp. Bremsene har vel aldri vært så bra :-)

Planen var langtur rundt Eikern, men vi endte rundt Darbu. Jeg syklet sammen med en tidligere kollega fra Atea. Det ble litt for høy fart for meg i dag for å være langtur, pulsklokka streika som vanlig, men kjente vel at jeg lå mye over langturpuls... Men likevel en god test på formen til Enebakk Rundt.

Vi skilte lag ved Gulskogen, jeg tok en ekstra rundt oppom Fjell og ut til Skoger Kirke. Så videre hjemover via Åskollen og opp til Gulskogen igjen. Tynte ut de siste km ved å sykle helt opp til Travbanen før jeg syklet hjem. Mye motvind i dag, men veldig moro med medvind og 38km/t på flata uten å anstrenge seg.

Snitpuls i dag er ukjent, men er nok litt for høy for en så lang tur. Blir spennende å se hvordan det går 1.mai, da er det Enebakk Rundt sammen med jobben.

Endomondo Cycling Workout: was out cycling 82.08 km in 3h:21m:04s using Endomondo.

fredag 26. april 2013

Første skikkelig opptur med 29" - 4x4 intervall i 800m og skiløypa mot Marivann

Trening på sykkel 26. April 2013

Kom litt tidligere hjem fra Oslo enn antatt = sykkel! Ringte Jon Halvor, men det passet ikke. Så en rask titt ut av vinduet, mørke skyer over Hokksund, rask avgjørelse, intervall i 800m. Det tar ofte bare en time fra dør til dør, og er effektiv trening.

Første drag ble flatt på grus, men med 29" hjul er det jo litt mer røft terreng som frister. Drag to ble forsøk opp en skogsbilvei ved bondegården i 800m, men den tok dessverre slutt før 4 min var omme. Prøvde å finne en morsom sti på vei ned mot 800m, men merker at flyten på sti ikke er helt inn. Nytt drag på ren grus i 800m, kom ikke så langt som jeg hadde håpet og trillet tilbake til bondegården. Planen var å kjøre siste drag på grusen, men en rask tanke... skiløypa opp mot Marivann er jo mer eller mindre fri for snø, det må prøves. Jeg kom ikke langt på 4-5 min, men fy så moro. 29" er helt rått på våt skogbunn, gjørme, røtter++. De store hjula gir en helt annen flyt i dette terrenget. Der jeg før var redd for at forhjulet skulle bli borte i gjørma kan du med 29" bare tråkke til. Sykkelen bare flyter. Det må rett og slett prøves!

Det blir flere treningsturer opp mot Marivann, det er helt sikkert. Tok en snarvei ned mot 800m, fikk prøvd litt svaberg også :-)


Endomondo Mountain biking Workout: was out mountain biking 10.63 km in 46m:38s using Endomondo.

onsdag 24. april 2013

Endomondo Mountain biking Workout

Trening på sykkel 24.April 2013

Tok veien om 800meteren for å få litt grus under hjula, samt sjekke om det er mer snø igjen der oppe... Nå er det nesten bart, men det er fortsatt en del snø igjen slik at det ikke mulig å kjøre full gass mot Spinneriet. Det er ikke egnet for intervaller fra bondegården og mot Aron heller. Men snart...

Etter det var det motvind hele veien til Hokksund. Tungt. Veldig moro med medvind ned mot Gulskogen, moro med nesten 38km/t på slettene :-)

Og med lette bein fra Hokksund til Mjøndalen kjente jeg at tiden var inne for å prøve maks fart opp favorittbakken ved Ytterkollen. Og YES, 19.6km/t i det jeg passerte 50km/t skiltet på toppen av bakken. Det er ikke et langt drag, men det blir nesten makspuls når målet er 20km/t ved skiltet. Jeg tror nesten at 29" hjul hjalp meg å nå denne farten så tidlig i sesongen. Det må være mer moment eller noe annet med de store hjula, minner litt om raceren.

Møtte selvsagt motvindveggen ved Gulskogen, og klarte ikke 30km/t langs Betzy denne kvelden.

Ikke noe bedre i baken..., og nå har det jo blitt noen mil.


Endomondo Mountain biking Workout: was out mountain biking 36.85 km in 1h:39m:21s using Endomondo.

søndag 21. april 2013

Opp mot Sirikjerkeveien - bratt

Trening på sykkel 21. April 2013.
Opp mot Sirikjerkeveien med Bernt-Ole.

Det hele startet med litt dramatikk hjemme hos meg, Bernt-Ole fant en blemme i siden på felgen i det han trillet inn i gården hos meg, endte med å hente nytt dekk, skifte dette, pumpe opp og sette i vei... Men sånt skjer, ingen stress.

Like etter Mjøndalen ble vi tatt igjen av to hyggelige karer på racer. Men Bernt-Ole jo noen mil i beina denne våren, og endte vel med å dra hele veien over heia til Vestfossen. Jeg tok baktroppen sammen med eldstemann på racer og peste opp bakkene mot Vestfossen. Men i alt to veldige hyggelig karer, vi skilte lag i det vi svingte opp grusen mot skogen.

Bernt-Ole var nesten 100% sikker på at veien var brøytet helt til Hagatjern, og det så veldig lovende ut en lang stund. Men plutselig var det full stopp. Null brøyting og mye snø, veldig mye snø. Vi prøvde virkelig noen hundre meter, men til slutt kunne vi like greit gått på ski. Måtte snu og ta asfalten hjem. Flott tur i supert vær.

Endomondo Mountain biking Workout: was out mountain biking 50.73 km in 2h:38m:02s using Endomondo.

lørdag 20. april 2013

Ny type skjerm montert

Jeg prøver ut en veldig lett skjerm som kan sitter permanent montert på offroaden, men samtid er lett og tar liten plass.

Usikker på hvor bra det funker.


onsdag 17. april 2013

Opp Reistadlia via den gamle jernbanelinja

Trening på offroad 17. April 2013

Bilde viser ikke all snøen vi sykler for å
komme såpass langt opp
En litt annen tur enn Hokksund og Vestfossen krydrer tilværelsen. Bent-Ole viste vei opp en gamle jernbanelinja nesten til Spikkestad. Det ble straks mer utfordrende enn Hokksund på asfalt. Her var det områder med både fuktig grus og dårlig snø, fikk virkelig satt balansen på prøve.

Jeg kommer til å prøve denne veien en sommerdag også. Tilnærmer perfekt for litt langt intervall drag. Men det ble helt umulig denne kvelden.

Jeg møtte veggen på vei hjem, ble uvell og frossen.Skjønte ikke helt hvorfor det gikk så tungt oppover fra byen. Men forklaringen var enkel, hadde 38.9 i feber i det jeg kom hjem..

Gullhaug stasjon


Endomondo Mountain biking Workout: was out mountain biking 39.17 km in 2h:03m:58s using Endomondo.

lørdag 13. april 2013

Vestfossenrunden med Bernt-Ole - på 29"

Trening på sykkel 13. April 2013

Tredje oppdatering i dag...  Ligget litt etter med å oppdatere bloggen denne uka. Treningene er litt mer oppdatert på Endomondo, men samtidig står det mindre om turen der.

Tilbake til dagens tur.
Utgangspunktet var Hokksundrunden, men i det fine være ble den ekstra runden rundt Vestfossen. Alt regnet og gråværet var som blåst vekk innen vi rakk å starte rett før 16. Rolig og fin start til Hokksund, ca 35 min ved Esso'n. Det er ikke rekordfart, men kanskje beina klarer å yte bedre på vei hjem når det ikke går fullt så fort opp til Hokksund.

Går bakkene lettere med 29" Jeg synes det. Nesten litt som med raceren, at hvert tråkk fører sykkelen lenger frem?? Eller blir dette bare teori?

Jeg klarte å sitte noe lenger på sete i dag før det ble vondt i baken... Kanskje det går seg til? Kort stopp innom Tore på vei for å vise frem gliset og skravle litt. Veldig bra tur.

Hadde vel litt over 24km/t i snitt før stoppen hos Tore. Men snittpuls på 154 sier vel også at ikke det ble noe sone 1 tur.. De får rett og slett komme senere.

http://www.endomondo.com/workouts/176229834/1455345

onsdag 10. april 2013

Hokksundrunden med Jon Halvor - forsatt på offroad

Trening på sykkel 10. April 2013

Planen var nok ikke å trene i dag, merket det litt i beina etter i går. Men når det kommer en melding fra Jon om sykkeltur rundt Hokksund, og det passer... Da kan jeg ikke si nei.

Altså, samme runde som i går, men med Jon Halvor. Jeg trodde at dette skulle blir en rolig førstetur for Jon, må jo venne seg til å sitte på sykkelen osv... Men det er tydeligvis bare jeg som får vondt i baken av å sykle. For her ble det mer eller mindre full gass til Hokksund, det endte med at jeg la meg bak på vei oppover... Så var planen til Jon at vi skulle roe det ned fra Hokksund og hjem, men da hadde jeg våknet og pushet på.. Mye høy puls, nesten samme fart som i går.

Så rolig tur kan vi vel ikke kalle det. Litt dårligere snittfart enn i går, men helt greit. Ca 24km/t i snitt.

http://www.endomondo.com/workouts/176229834/1455345

tirsdag 9. april 2013

Hokksundrunden på 29" forsøk nr 3, mer fart!

Trening på sykkel 9.April 2013

Endelig, mer fart! Jeg har vært innom Bjørn Myhre og fått hjelp til å justere demperne på sykkelen, veldig bra!

Det manglet mange pund på bakdemperen, så denne svampete følelsen er borte. Nå er sykkelen veldig lik den jeg testet i høst. Det hjalp også med riktig trykk i dekkene, 40 psi er nok mer i min gate før det er mulig å sykle på sti i skogen. Godt fornøyd med dagens runde.

Fått opp snittet til 24.5 km/t på offroad, det er nok i gata der det bør være.

Endomondo Mountain biking Workout: was out mountain biking 33.99 km in 1h:23m:10s using Endomondo.

søndag 7. april 2013

800meteren på snø - asfalt til Mjøndalen

Trening på sykkel, 7.april 2013
Tur nr 2 på 29". Jeg tok bakken rett opp til 800m, denne sykkelen er jo laget for terreng, og ikke bare asfalt. Måtte prøve å se om det lot seg sykle på snø. Funka veldig bra i skyggeområder, ikke bra der sola hadde fått tak. Det blir for bløtt, selv med 29" dekk i 2.25 bredde.

Har flyttet på "spacerne" under styrefremspringet for å få styre under setehøyden, mulig det hjelper på vondt i baken... Sammenliknet med raceren, og nå er de fleste målene ganske så like. Det er ikke mulig å få styre så langt ned som på raceren, men det for så være. Må bare prøve igjen.

Snittfarten ble ikke helt opp mot 20km/t i dag, grunnet snøkjøringa i 800m. De bakkene jeg lett tråkker opp om sommeren, der ble det gangfart i dag.

Ellers er jeg fornøyd med giringa, tror 20 gir kommer til fungere helt fint. Det er lettere å ligge på den store klinga foran på 29", kun i de bratteste kneikene og bakkene det er nødvendig å gire ned. Veldig likt racer med kompaktkrank.

//Glenn

Endomondo Mountain biking Workout: was out mountain biking 18.22 km in 58m:28s using Endomondo.

lørdag 6. april 2013

Kort Hokksundrunde på ny 29" sykkel

Trening på sykkel, 06. April 2013
Første tur på ny 29" offroad, og mitt første inntrykk er dessverre at 29" er oppskrytt på vei.. Egentlig er skikkelig nedtur må jeg si. Helt merkelig at jeg ikke kjente noe av dette i høst?

Følte vel aldri at jeg fikk opp farta skikkelig. Og at 29" triller bedre enn 26"... Bare sprøyt! Med 29" får du ingenting gratis, that's for sure. Jeg følger med meg bedre i form i år, men jammen ble det dårligere snittfart enn på samme tid i fjor. Tror jeg bør legge om treningsopplegget!

Og vet ikke om jeg skal nevne det, men vondt i baken... Hm.. Har vel aldri hatt så vondt i baken før! Men jeg kan jo ikke gi opp allerede nå, etter en tur på under 3 mil. Jeg har kun justert sete på sykkelen, og det er jo mange andre ting jeg kan justere på for å komme i mål.

Men på en annen sider var det helt OK å komme i gang med sykling igjen. Og selv med +5 grader utenfor husveggen ble det ikke kaldt. Tok på meg 2 stk Devold, lang sykkelbukse, gode ullsokker og skotrekk. Over Devoldene hadde jeg en gul regnjakke, kanskje ikke det smarteste, men jeg synes ihvertfall i trafikken.

Snittfart på 21.8km/t er jo ikke akkurat noe å snakke hjem om.


Endomondo Mountain biking Workout: was out mountain biking 28.39 km in 1h:17m:57s using Endomondo.