tirsdag 31. august 2010

Birken 2010 - No', no' e' vi her!

Litt endring i overskriften, fant ut at selve rittet må beskrives i egen blogg post.

For det første, Birken skal ikke undervurderes!
Det er mulig jeg er ei pingle, men jeg synes rittet var hardt, løypa lang, og det er terreng. Alt er sikkert mulig på hybrid, både med og uten demper, men ikke for meg på ca 100kg. Etter å ha sett demperen etter Birken så skjønner man mere hvilke påkjenninger den fikk i nedoverbakkene fra Skramstad til Djuposet (det første terrengpartiet).

Turen startet jo fredag ettermiddag, vi var 4 stykker som reiste oppover på ettermiddagen med friskt mot. Stemningen i bilen var skyhøy, det ble diskutert nøye hvilke olje som var best til hvilket føre, om grusen festet seg mer i kjede dersom vi bruke tykk olje kontra tynn olje fra sprayboks med teflon. Hva som virkelig ble best får vi nok aldri vite, det knaste like herlig i kjede samme hva...

Første skikkelig stopp på turen var Håkonshall i Lillehammer. Et par av gutta skulle hente startnr der, og må si at jeg nå virkelig kjente presset... Det var jo spreke folk overalt, og sykler i alle prisklasser. Noen kom til og med rett fra trening, de hadde rolig kjørt de 2-3 siste mila i løypa bare for å være godt forberedt. Ingen hadde nevnt dette for meg, sykle en tur i løypa fredag kveld! Det ble ikke noe av det altså. Vel inne i Håkonshall kunne vi sikle på 2011 modeller av diverse sykler, snakke med han som fant opp Gary Fisher Superfly 29'er og kikke på ting og tang som kommer til neste år. Sport1 har også en stor messeshop, og dit måtte vi selvsagt innom. Alle gutta kom ut med pose, utenom meg! Jeg har rett og slett for stresset til at jeg fant noe fornuftig å kjøpe. Følte jo tidspresset allerede fredag kveld, ikke bra.

Vi hadde fått låne hytte på Sjusjøen, og middagen ble selvsagt kylling og pasta. Kvelden gikk, og jeg tipper pulsen aldri var under 110.  Maken til nerver skal du lete lenge etter. Og når gutta som hadde syklet før begynte å pakke og veie sekken, da ble jeg nesten satt ut. Jeg hadde jo pakket og veid på forhånd, for over 2 uker siden....
Det blir fort kaos i ei hytta når 6 mannfolk skal putte både fornuftige og ufornuftige ting ned i sekken, så det når de tilmålte 3.5Kg. Jeg hadde med digital bagasjeveier, ble jo kveldens helt med den! Verden går fremover. Tidligere hadde gutta veid innhold med kjøkkenvekt, men not anymore!

Natt til lørdag kan vel ikke sies ble veldig god.. Tre av de andre gutta sto vel opp rundt 04.50, og da fikk ikke jeg sove mer.. Selv om vi tre som var igjen ikke skulle stå opp før 06.30. Tanker om vær, kulde, regn, klær, skjermer... Det er ikke lett å sove da!

Så jeg lå der å dro meg da, prøvde jo å få en time eller to på øret, men det var jo bare å glemme. Sjelden jeg er førstemann på badet en lørdagen, men ingen regel uten unntak.

torsdag 26. august 2010

Alt klart for Birken 2010!

Nå er siste sykkeltur gjort... Ikke vits å trene mer... Gir og sykkel sjekket.
Bakhjulet som kranglet er justert og strammet på Høydahl Sport i ettermiddag, takk for meget god service!

Akkurat nå har jeg noe sinnsykt med sommerfugler i magen, kanskje ikke så mye for akkurat rittet, men fordi vi skal være borte hele helgen, og det veldig mange ting å huske på. Kameratgjengen og jeg reiser til Sjusjøen i morgen ettermiddag for å stå opp tidlig lørdag morgen for å ta buss fra Lillehammer til Rena. Og nok en gang, dette kommer til å bli kaldt. Tok en kort halvtimes tur opp til Nedre Eiker kirke og hjem igjen, tror nesten det frister med lang bukse på lørdagen.

Nå skal det pakkes for den store turen, mulig jeg skriver mer i morgen når alt er pakket, og det er ingen vei tilbake.

Hjelm - Checked
Løse ermer - Cheked
Sykkelbukse 2 stk - Checked
Energy bars 8 stk - Checked
Energy gel 6 stk - Checked
Bike - Tested and Checked

Nå er jeg klar!

Det kommer til å bli kaldt!

Jeg kjørte en gjennomkjøring på mandag kveld, dro ut ca 20.00, med det mål for turen å teste tyngde på sekken, samt hvor godt løse armer og vest isolerer mot kaldere værtype.
Og det isolerer ikke veldig mye! Brr... Det var vel ca 14-15 grader den kvelden, og ved hastigheter på 25-30km/t på flata blåser vinden rett igjennom de løse ermene.

Turen var en kort runde opp til Mjøndalen, langs grusen ved elva, over sandtaket, grusen over E134 ned til Gulskogen, asfalt hjem. Jeg prøvde også å holde puls nede i sone 1. Mener å huske at snittpuls faktisk var under 160, og det er nok ny rekord  i mine øyne (for lav puls).

Men det visste seg at selv om det gikk sakte fra Åssiden og rundt Mjøndalen, hadde jeg mer krefter igjen til bakkene på grusen over E134, så slutt-tiden på runden ble helt OK.

Men det må bli mer klær på Birken, yr.no melder om ca 11 grader på Rena, og 5-6 grader over fjellet.

søndag 22. august 2010

Glitrerunden i dag! Siste langtur før Birken

Siste langtur før Birken 2010 ble gjennomført i dag. Turen var egentlig planlagt på lørdag, men ble utsatt av diverse årsaker. Og siden jeg aldri har syklet runden, kviet jeg meg litt for å tråkke inn marka på egenhånd.

Men jeg fikk en hyggelig SMS litt over 12.00 i dag, "jeg skal kjøre Glitreruden, drar nå...", og da var det bare å hive seg i sykkeltøyet samtidig som jeg febrilsk prøvde å ringe tilbake å si at jeg blir med.

Og tur ble det! Den gikk opp bakkene ved Stenseth, videre innover til Årbogen og opp til Ulevann. Derfra videre gjennom noen kryss som man må være obs på å ta til venstre og ikke til høyre, og det er nok her at det er lurt å sykle sammen med noen første gang på denne runden. For ved disse kryssene er det helt naturlig å ta til høyre, når du skal til venstre!

Og du verden hvor fint det er innover i Finnemarka. Når du kommer over toppen like etter Ulevann åpner marka seg, det er stille og rolig, bare å tråkke innover. Og der var visst en god del andre ute i samme ærend i dag, 40åringer i sykkelbukse, terrengsykkel og sekk på ryggen... Og vi snakker ikke tursekk! Men samma det, det er jo en stor begivenhet som skjer fra Rena til Lillehammer 28.aug.

Etter noen gode mil på grusvei kjørte vi i meget god fart ned mot Sjåstad og asfalt. Asfalt tilbake mot Drammen og hjem.

Alt i alt en veldig flott gjennomkjøring mot det som skjer neste helg, ikke fullt så høyt tempo som Kongerittet forrige helg, men det skal det jo heller ikke være. Men jeg kjenner det i beina ingen tvil om det...

Noen 10mils tur før Birken ble det ikke 2010, men jeg føler meg på en måte klar, selv om jeg ikke på kloden vet hva jeg snakker om....

Glenn

onsdag 18. august 2010

Kort men effektiv treningstur i kveld

Kjørte en kort med Jon Halvor i kveld. Fra Åssiden opp til Mjøndalen, grusen langs elva, opp Ytterkollen og på grus igjen over E134. Men vi kjørte relativt hardt opp bakken ved Ytterkollen (sandtaket), og videre pushet vi litt høy puls fra bommen opp og opp til toppen av grusveien (etter brua ved E134).

Dette minte meg veldig på alle bakken som kommer på Birken... Og hvordan grusen rett og slett suger kondis og krefter ut av kroppen.

Vi fikk roet pulsen noe etter første topp, men med å prøve på å kjøre noen "drag" i hver bakke helt ned til Gulskogen ble jeg jammen sliten nok! Noen ganger føles en slik effektiv time ganske bra :-) Ikke helt utslitt når man kommer hjem, men allikevel har jeg fått tatt ut litt.

Ser nok for meg at bakkene opp til Skramstadsætra blir lange..ja, lange. Det gjelder å holde igjen kruttet til man er oppe på fjellet kan jeg lese opp og ned i blader og aviser, men hvor lett er det da?

Fått vasket gir og kjede skikkelig etter Kongerittet, for en drittjobb. Salo og lign er ikke egnet fikk jeg vite, kjøpte en boks på Intersport, meget effektiv, møkka mer eller mindre rant av. Gira på sykkelen ble også mye bedre etter en skikkelig vask!

Mer følger.

tirsdag 17. august 2010

Og det som skulle bli en rolig tur rundt Hokksund for å restituere

Måtte prøve å få ut det som sitter igjen i beina etter Kongerittet på lørdagen.
Tråkket i vei på asfalt oppover mot Hokksund, beina føltes tunge, og trege... Bakkene der jeg fint kunne kjøre noen drag før rittet, de var brått litt trege igjen. Huff, huff.

Klarte meg fint til Hokksund, fikk opp tempo noe nedover Steinberg, tok igjen en på landeveissykkel, jo dette går jo fint :-) Så visste deg seg at jeg kjente jo fyren, og vi ble syklende sammen ned til Mjøndalen i helt greit tempo. Jeg tok grusen ved elva, mens han kjørte gjennom Mjøndalen sentrum. Ved bakken opp Ytterkollen tok han meg igjen, og hadde også fått med seg en til. "Du får henge på Glenn" fikk jeg vel høre, og endret takten, jippi, beina svarte, og farten ble fort over 20km/t mot toppen på Ytterkollen.

Over sandtaket og ned mot jernbaneovergangen gikk det radig unna, begge de andre hadde jo store 28" hjul, så jeg la meg bakerst i rekka, greit å øve litt å ligge på hjul før Birken. Og for en fart vi fikk. Farten var ca 35-40km/t på flata ned mot Gulskogen. I det sykkelstien ender før gamle Honda, tenkte jeg at jeg kan jo også dra litt, og la meg først av oss tre, og tråkket på i ca 35km/t. Men moro'a varte ikke lenge, for like før gamle Honda kom det en liten kar på terrengsykkel i en voldsomt fart. Og dette hadde de andre gutta sett før meg. Farten av 38km/t over bakketoppen ved Honda, kan vel sies som ny rekord. Gutta på landevei lå jo bare å koste seg, og jeg fikk jo høre "det er dette som er moro med landeveissykkel Glenn...". Men han lille karen som kom, han hadde jo stål i beina, og bare fosset frem i samme fart, jeg holdt noen hundre meter etter bakketoppen, og med ca 180 i puls måtte jeg gi tapt ut på sletta. Holdt vel ca 30km/t ned mot rundkjøringen inntil Gulskogen Senter. Jeg så at de andre gutta hadde stoppet opp, men jeg rakk aldri å ta de igjen før de tråkket på videre.

Men igjen, nok en opptur på sykkelen, det å kunne kjøre en i slik klynge er vannvittig moro.

Dersom speedometeret på pulsklokka viser riktig ble det ny rekord med 28.2km/t på runden rundt Hokksund på asfalt.

Glenn

mandag 16. august 2010

Kongerittet gjennomført på 3:46 på 64km - Veldig fornøyd!

Første skikkelig sykkelritt gjennomført. Og for en opplevelse :-)

Jeg har vel giret opp dette en del selv, skal nok innrømme det, hadde jo ikke mindre enn 115 i puls på startstreken.

Og jeg åpnet jo for hardt, som alle amatører gjør. Ble jo helt gira med startnummer på sykkelen og en haug med veldig spreke 40 åringer.

Løypa startet ut fra Hellerudsletta, først noen få km på asfalt, og det gikk jo veldig greit. Deretter var det over på grus, hadde vel kjørt ca 10m inn på grusveien før jeg så første kollega fra Umoe IKT som hadde punktert. Etter en stund på grus endret løypa seg litt litt mer terreng. Og dette blir jo moro tenkte jeg, litt stein og røtter, det har jeg jo øvd på... Men så startet folk å gå av syklene, for noen pingler tenkte jeg kort (veldig kort), for rundt neste sving startet gjørma! Og jeg trekker tilbake alle tanker om pingler, for var det en som ble pingle nå, ja så var det meg! Jeg liker jo ikke å bli vår på beina... Men det var bare å tråkke ut i det, jeg prøvde vel å hoppe fra stein til stein i begynnelsen, men skjønte etter en stund at det nytter jo ikke. Og når jeg ble ropt til "Se å få opp farta, skal du gå så kom deg til høyre, vi løper til venstre", ja da det bare å drite i det for å si det sånn. Så da ble det gjørmebad i sykkelsko i noen km.
Etter første strekke med gjørme fikk vi tilbud om å skylle av sykkelen, hm, smart tenkte jeg. Men at skylling av sykkel var det sammen som å stappe seg selv og sykkelen ut i en elv, det var også nytt. Der var også første matstasjon, med energidrikk, boller og bananer.

Nå gikk det videre på grus igjen. Hm, deilig å sykle litt igjen var vel tanken. Jeg traff på nok en Umoe IKT kollega og vi slo følge noen hundre meter. Han pratet vekk og villig, og tråkket gjorde han også. Mer enn meg faktisk, for jeg fikk en kommentar når vi kom i mål, at "jeg pratet og pratet jeg, og så etter deg Glenn, men plutselig var du ikke der...", neida, jeg var noen hundre meter lenger ned i grusbakken...

Nå ble noen km med grusvei, og mye oppover. Bakker og bakker. Noen lange, og noen bratt og litt fullt så lange. Men jeg fikk på en måte aldri helt igjen pusten eller pulsen. Det var vel mer eller mindre over 180. Men så kom endelig toppen... (etter nok et gjørmebad på noen km) Og for noen nedoverbakker! Helt vanvittig moro. Sykkelcomputeren klokket inn 62km/t som maks gjennom hele rittet, og den farten må ha kommet i disse nedover bakkene.

Asfalt... Yes, asfalt, dette skal bli godt var tanken når vi kom ned til Nittedal en eller annen plass. Men gleden var kortvarig. For her kom det noen god kneiker for å si det sånn, og nå begynte kreftene virkelig å bli borte. Jeg så en annen rytter langt der fremme, og merket at hm, kanskje jeg tar litt innpå han der. Og siden jeg triller godt i nedoverbakkene tok jeg innpå. Og prøvde ligge litt på hjul. Men siden jeg trillet bedre ble dette bare surr, så jeg triller vel fra han en stakket stund, helt til det kom en litt større kneik. Da var brått alle krefter borte, ned i første gir, og kanskje 4-5km/t.. Og da kom ha, sigende, og han bare tråkket fordi. Jeg hadde ikke sjanse i havet på å få beina til å gå raskere.

Etter en god stund på asfalt ble det grus igjen, og oppover..... Grus tærer på kreftene, ikke noen tvil om det. Og jeg som har meldt meg på Birken, hvorfor i all verden har jeg gjort det??? Tankene virret hverfall kraftig rundt i hodet når alle krefter var borte og første gir ikke er lett nok.

Mot mål ble det asfalt igjen, men jammen hadde ikke arrangøren lagt inn en skikkelig kneik på delvis grus/gress før vi kom oss til mål. Beina sa totalt stopp, og jeg måtte av sykkelen. Han bak meg strek mer eller mindre nei... Og en annen som kom opp på siden av meg fikk plutselig kramper i datt over på høyre side. Ting skjer i sykkelritt, ingen tvil om det. Kom meg opp på sykkelen på toppen av kneika, og fikk tråkket mot mål, nå var det bare få hundre meter igjen, deilig.  Utrolig deilig å se målområde og føle at det å suse ned bakken til mål er godt, men hva er disse ekstra båndene på høyre side tro... Nei, vi skal jammen ta en ekstra runde inne på målområde. Nok en bakke før mål, og på grus/gress...

Endelig mål, utrolig deilig å tråkke de siste meterne over mål, bremse ned og kjenne at NÅ, nå er Kongerittet 2010 ferdig. :-)

Bilder kommer, må bare finne litt ut hvordan jeg skal få flettet det inn i teksten.

fredag 13. august 2010

Siste forberedelser til Kongerittet utført!

Syklet en kort til med ungene opp 800'meteren i ettermiddag, svært rolig. Ola på 8år ble jo sliten i første bakken... Vi tok en god pause ved Kjøsterudjuvet, så på alt vannet og tok noen bilder med mobilen. Så gikk turen videre mot Solberg spinneri. Mange bakker endte med trilling av 2 sykler, minstemann orket (ville ikke) sykle opp, "er så sliten..."

Ungene koste seg glugg i hjel når vi kom opp på toppen av 800'meteren og kunne kruse mot bakkene ned mot spinneriet. Mye vann på grusen etter alt regnet i dag, og det var jo moro, begge ungene med god stripe opp etter ryggen. Jeg derimot tok det helt piano for å ikke ha våte sykkelsko til i morgen.

Asfalten tilbake, rolig tempo, men jeg fikk jo luftet beina.

Sykkelen er vasket, gir og bremser testet, pumpeholder og pumpe montert.
Camelbak'en er pakket med noen slanger, luft patroner og et par ekstra energi gel.
Sykkeltøy og annet tøy ligger klart, bare å ta på i morgen..

Puh, dette blir mer spennende enn noe jeg har gjort på lenge. Føler at formen er bra, og i morgen er dagen for å gi ALT.

Glenn

Ny hjelm til Kongerittet...

Gått til anskaffelse av ny Scott hjelm før rittet i morgen. Den Giro hjelmen jeg har blir jeg aldri fortrolig med. Og i  og med at XXL brått senket prisen med 50% måtte jeg bare handle.
Mye bedre passform enn den gamle, men om jeg kommer til å bruke den i morgen, det er jeg fortsatt litt usikker på...

torsdag 12. august 2010

Ingen sykkeltur i kveld, men litt maling av hus istedet

Og om det å male hus kalles å hente krefter før Kongerittet på lørdag, det vites ikke. Men kona er hvertfall fornøyd...

Jeg håper på en liten trilletur i morgen kveld, regnet skal visst avta da, og beina må jo ikke sovne..

Glenn

Siste oppkjøring til Kongerittet gjennomført onsdag kveld

Og det som skulle bli en rolig tur med Jon Halvor og Bernt-Ole.

Vel, vi tok som vanlig Hokksundrunden, men kjørte opp på grusveien over E134 på vei mot Gulskogen for å legge inn litt interval på vei hjem.

Snittfarten denne kvelden ble på 23.7km/t på 37km. Ikke kjempefort, men raskere enn en rolig tur.

Jeg fikk også øvd litt på å ligge på hjul, Bernt-Ole dro oss opp i 35km/t over Steinberg, nydelig å ligge i så stor hastighet uten at det koster altfor mye krefter.... Ble jo sliten, ingen tvil om det, men jeg hadde ikke klart 35km/t så lenge alene.

Fikk god fart på grusen med de nye dekkene også...

Føler formen er så god som den kan bli.... Gleder meg veldig til lørdagen. :-) Da er det Kongerittet med jobben.

Glenn

Kjempeopptur rundt Hokksund onsdag kveld

Jeg satt ny rekord på "Hokksund-runden", 27.1km/t i snitt på 35.2km.

Inspirasjonen til både Kongerittet og Birken er topp etter denne turen, selv om jeg vet at antall km tråkket er altfor lite.

Glenn
(Hokksundrunden går fra meg på Åssiden, på asfalt opp forbi Solberg spinneri på gamleveien mot Mjøndalen, forbi Bjørn Myhre og videre gamleveien til Hokksund. Så over brua i Hokksund, en brå sving til venstre i rundkjøringen i Hokksund sentrum, og ned mot Steinberg. Kjører på asfalt via Steinberg ned til Mjøndalen igjen. Opp til Ytterkollen (sandtaket) og ned til Gulskogen. Så over Landfalløyabrua og hjem til Åssiden igjen)

onsdag 11. august 2010

Syklet fra Åssiden opp til Landfalltjern

Det går oppover!
Og det ble oppover, oppover, oppover. Det ble aldri noen pause fra sletta der jeg bor, til Landfalltjern noen hundre høydemeter lenger opp.

Selve turen tok 40min og 52 sek, egentlig ganske fornøyd med det.
Pulsen lå nok nesten på 170 hele veien opp... Kanskje ikke så bra....

Birken 2010


Og jeg aner vel egentlig ikke hva jeg går til...
Jeg har fått meldt meg på Birken 2010!!


Men dette skal jeg klare, samme søren hvor lang tid det skal ta. Leste akkurat om en lastebilsjåførr på sidene til Birken i dag, og han hadde fått ca 3 mil på sykkel i hele 2010. Jeg har noen flere.

Og utstyr som nye dekk, pulsklokke og nytt sete er kjøpt inn og montert, så utstyret skal det ikke stå på... Så får vi heller se hvor bra det går med han på toppen Smilefjes med åpen munn

tirsdag 10. august 2010

Første blogpost på sykkelbloggen...

Tenkte jeg kunne skrive litt om mine erfaringer og opplevelser rundt dette med sykkel og trening på sykkel.

Hele bloggen blir om sykling...
Det hele startet med at vi har fått Sharepoint 2010 på jobben, og der finnes det blogmuligheter. Kjekt. Men det er jo et svært begrenset antall venner som kan lese bloggen på jobben, så derfor blir det en blog utenom også.

Her vil det komme mer.