søndag 27. oktober 2013

Opp til Nerdammen - forsøkte på blåsti mot Tverken

Trening på sykkel, 27.okt 2013

I dag ble det egentlig bare rot med å få syklet. Og noen ganger burde jeg skjønner at det er ikke vits å sykle for en hver pris. I dag kan du trygt si var en sånn dag.

Det startet med at Bernt-Ole hintet frempå om tur med gutta. Men Ola hadde ikke spesielt lyst på tur i regneværet, så det endte med at Bernt-Ole, Sindre og en kompis dro på tur. Men jeg ville jo også på tur, så midt i mellom henting og bringing hit og dit så jeg muligheten for å sykle opp til Nerdammen, og prøver meg på blåstien mot Tverken. Fikk bilde fra Bernt-Ole, og det så ut som de gutta fikk en krevende, men fin tur på Konnerud.

Jeg har dessverre superturen til Tverråsutsikten altfor godt i minne, og tenker vel at enhver ny tur i marka må bli like bra. Gjør ikke det veit du! Den dagen var helt spesiell. Men jeg la i vei, opphold ved start, så pakka regnjakka i sekken.

Jeg kom vel nesten opp til bommen før Nerdammen og regnet bare økte på. Måtte stoppe og ta på regnjakke, mistet den ene hansken i en vanndam, og vips, der ble det ekstra paret ubrukelig. Fortsetter mot Nerdammen. Det regner rett og slett ganske kraftig i det jeg stopper for å ta bilder ved demningen, men jeg tenker jo at jeg må jo prøve, sti er jo så gøy. Vel, så moro er det faktisk ikke i øs pøs regn, hvertfall ikke alene. Jeg prøver litt videre innover fra Nerdammen, men ser jo at det er veldig mye vann! Overalt! Og begynner å tenke, hvor bløtt er det myrene som ligger på den stien til Tverken.





Jeg snur faktisk ved først myr. Vannet ligger mer eller mindre oppå myra, og tåka kommer sigende. Kort og kort en dustetur. Fikk kanskje pushet litt puls opp til Nerdammen, men det var egentlig ikke poenget i dag.

 Det er faktisk bare 20 min forskjell mellom bildene ved ankomst dammen og de siste bilde på vei hjemover. Tåka kommer raskt i Drammensmarka også.

Jeg må vel bare si bedre lykke neste gang, det hadde vært gull med noen kuldegrader nå, både med tanke på å kunne sykle på myra, og kanskje ta frem skia.

http://www.endomondo.com/workouts/262507073/1455345

lørdag 19. oktober 2013

Stitur i Drammensmarka - delvis kamstrupløypa og rundt Goliaten

Trening på sykkel, 19. okt 2013

Ny runde på sykkel i Drammensmarka. Det blir så fort mørkt om dagen at treningen i uka ofte ender med gåtur opp Aron, eller 4x4 intervaller. Ente på rulleski eller joggesko med stavaer.

Planen denne lørdagen var å sykle med Ola og en kompis, men han hadde tråkket over på fredagen, og måtte melde pass. Gutta ville istedet til byen og kikke i hobbybutikk (fjernstyrt bil), og haiket med svigers og Vera til byen. Dermed ble det duket for nok en tur i marka med sykkel. Jeg hadde jo oppturen fra forrige søndag frisk i minnet, og hadde gledet meg som en unge hele uka. Kunne bare ikke sitte inne denne lørdagen.

Jeg tok heisen opp denne gangen, men istedet for å dra direkte mot Tverken prøvde jeg å sykle kamstrupen i retning Eikerdelet og termometerkrysset. Så langt er det ikke mulig å komme på sykkel.. Kanskje med fatbike, men ikke med vanlig offroad. Rett og slett for mye myr. Plumpa en en kald vanndam med et tynt islag.. Kaldt.

Måtte snu, kom meg inn på blåmerket sti mot Tverken, rotet litt igjen, men til slutt fant jeg skiltet som peker i retning Tverråsvann og Goliaten. Og den veien vil jeg virkelig anbefale å prøve å sykle. Flott skogbunn-sti, en del svaberg og del myk gjørme (myr), men du kan sykle det meste.

Bilde er tatt litt i område Goliaten, samt et tjern langs den blåmerka stien til Tverken.

Flott tur, men jeg rota nok litt for lenge ute denne dagen. Men nesten gang går det nok noe raskere :-)
Litt av kamstrupløypa om sommeren.
Dersom du kommer fra termonmeterkrysset i retning Aron,
ta stien til venstre, den går rundt mye og holder deg tørr på beina.

Et fint tjern på den blåmerka stien mot Tverken.
Jeg vet ikke hva dette heter.

Isen har så vidt lagt seg,
men myrene er fortsatt noe myke, ikke mulig
å sykle rett over en hver mye.

Goliaten?

Den nyoppussede hytta ved Goliaten alle snakker om.
Litt usikker om jeg ville overnattet..

søndag 13. oktober 2013

Stitur til Tverråsen og nye dekk

Trening på sykkel 13. okt 2013

Egentlig skulle vi vært på fjellet i helgen, men Vera endte opp med ekspressdugnad med korpset grunnet flytting fra lokalene nede ved jernbanen. Dermed har det blitt to flotte turdager i Drammen istedet. I går var Solveig og jeg ute i over 3 timer på beina, og dermed ble det duket for samme tur i dag, bare med sykkel. Ingen av de nevnte personer kunne være med i dag, så det ble en tur alene.

Turen startet med å sette på nye brukte dekk på sykkelen! De fleste har vel fått med seg mitt kjøp av pent brukte stidekk fra bruktmarkedet på terrengsykkel.no? Vel, veldig kort. Før Birken kjøpte jeg to nye Schwalbe Nobby Nic fra vgp.no til halv pris. De skulle egentlig ha 2.35 bredde, men ringte og sa at det hadde blitt en feil med lagerstatus, og de hadde bare 2.25. Greit tenkte jeg, så stort forskjell kan det ikke være. Monterte Nobby Nic og dro i vei. Men maken til glatte dekk på våre svaberg skal du lete lenge etter, så skuffelsen ble stor etter første tur. Første dekkjøp over.

Men som den ivrige nettshopper jeg er, kom jeg over en kar som skulle selge to pent brukte Schwalbe Hans Dampf med 2.35 bredde. Hans Dampf er om mulig et enda grovere stidekk enn Nobby Nic. Vel tenkte jeg, for 300,- er det vel verdt et forsøk. Men det jeg ikke fikk opplyst om var at vedkommende hadde satt opp dekkene slangeløst med guffe, så de så jo ikke ut innvendig. Guffe = latekstblanding man heller inn i dekkene stedet for slange. Mønster slikt kunne du ikke se var brukt. Dermed måtte dekkene vaskes innvendig før bruk. Så dermed startet turen i dag med å vaske dekk, ned i kjelleren for å bytte... Dekk kjøp 2 over.

For å spare tid og krever bestemte jeg raskt, at det må bli heisen opp. Beklager dette folkens, det var med blandende følelser jeg tok heisen i dag.

La i vei innover mot Tverken, fulgte skiløypa opp igjennom juvet etter Tverken og tok til venstre i krysset der du kan velge mellom Skimten eller Tverråsen på vinteren. Og her startet virkelig moro'a. Det er rett og slett helt fantastisk å sykle innover. Krevende ja, men umulig nei! Og med det været som var i dag, helt konge.

Jeg kom frem til krysset der Tverråsrunden starter på vinteren, men der er det ikke mulig å ferdes på sommeren, bare myr. Men det er bare å snu 20 meter, så går en flott sti litt lenger opp på høydedraget ved krysset. Fikk noen tips av noen andre som var ute å gikk. For første gang i livet jeg har vært på Tverråsutsikten uten at det har vært snø her!! Rett og slett en svært god følelse.

Ble anbefalt å prøve langt åsen tilbake mot Tverken, men det anbefaler jeg ikke. Mye mer moro å sykle der skiløypa går om vinteren. Etter dette prøvde jeg finne stien som skal gå langs høydedraget bak Tverken og rett til Skimten, men den fant jeg ikke. Tok vanlig vei ned fra Tverken mot Aron. Kjørte ned en bakke jeg normalt har gått i hele sommer, moro.

Se kort info om dekkene nederst.





Fikk noen hyggelig folk til å ta bilde av meg.
Stor stas.
Kort om Schwalbe Hans Dampf.
Rett og slett helt RÅ stidekk. De sitter dønn fast på svaberg med vann, de griper sykt godt i gjørme og søle. Og ikke minst, de er brede! De triller nok ikke så godt på asfalt, men det spiller mindre rolle. De gir rett og slett det litt ekstra for å ha enda mer gøy og trygt på sti. De har også kraftige sidevegger, slik at det å kjøre ned steinrøysa fra Kampstrupen til Aron var helt greit. Veier vel ca 800-900g pr. stykk.

Sjekk bredden! Helt nydelig



Stitur til Tverråsen 13.10.2013 12:54 PM

tirsdag 8. oktober 2013

Tverken via Strøtvet-blokkene - med Jon Halvor

Trening på sykkel 8.okt 2013

Det er faktisk akkurat 2 mnd siden sist jeg syklet denne turen, da med Bernt-Ole og som oppkjøring til Birken. I dag var det med Jon Halvor, og med start ca 19.15 ble det tur i mørket med lykt hele veien.

Det er egentlig altfor varmt til å være oktober, ca +15 grader ved avreise, og nesten like varmt i det jeg kom hjem. Og jeg hadde som vanlig kledd meg altfor mye. Måtte gjøre en kort stopp før blokkene og ta både buff og jakke. Skal bare innrømme at det var veldig godt å ha på vei hjem.

Jeg merker meg at Jon Halvor fortsatt har veldig mye punch i beina. All treningen i løpet av sommeren og før Birken har helt klart gitt resultater. Jon fyker opp de bratte kneikene som en liten fjellgeit, mens jeg blir pesende etter.. Var faktisk oppe i 96% av makspuls i dag, og det er lenge siden.

Totalt en veldig hyggelig tur, deilig å pushe litt bakker på sykkel, og kanskje enda deiligere å suse ned igjen.

Oppdatering med kart fra Endomondo kommer.

Jeg skal også prøve å oppdatere litt fra alle de flotte turene i høstferien.

Nå med oppdatert info fra Endomondo.
Turen finnes her : Tverken via Strøtvet-blokkene Endomondo


torsdag 3. oktober 2013

Påmeldt UltraBirken 2014..

Nå lar jeg den vanlig Birken glippe og satser på 8-9 timer ute i fjellet en gang i august 2014.