lørdag 23. november 2013

Stitur Landfalltjern - Skimten

Trening på sykkel 23.nov 2013

Gradestokken viser -6C og solen stråler, klar for ny stitur.

Jeg skiftet, smurte matpakke, og var mer enn klar. Ut for hente sykkelen, men i det jeg skal sjekke kjede.. Hva, pedalene går like lett fremover som bakover. Hele sykkelturen falt i grus på et sekund. Ringte både BM og Bernt-Ole..., og fant ut at det kunne være mothakene inne i bosset som spøkte med meg siden siste vask.Vaske sykkelen i +2, sette den rett i garasjen, så blir det kaldt uten å bruke den, ikke smart. Det ble inn i gangen med sykkelen, og frem med konas sin hårføner! 2 min senere, sykkel klar for tur!

Pga. kulden om dagen valgte jeg å kjøre bil til Landfalltjern, vil ikke ødelegge skulderen nok en gang med å velte på asfalten til eller fra skogen.

Knallfint vær på Landfalltjern, legger i vei på grusen til Myrdammen. Vil sykle mest mulig i sola for å kjenne varmen lengst mulig. Marka har endret seg kraftig siden sist helg. Alle steder som var fuktige sist helg, de er omgjort til speilblank is. Og glatt is! Stort sett går det veldig greit uten piggdekk, men det blir mye mer gåing enn normalt.

Ca 1time og 20 min senere ankommer jeg Skimten, helt nydelig. Det er bare å tråkke i vei over det som er av myr, alt er knallhardt! Og glatt. Ender på baken et par ganger, og det på flata over et par myrer, men det heldigvis går det så sakte at det ikke blir noen skader.

Nytt på denne turen er nye Gore-Tex vintersykkelsko. Og det er jammen forskjell på de nye skoene og sommersko med skotrekk. Ble ikke kald på beina i det hele tatt. En ny opplevelse om bare må anbefales.


Jeg lar bildene tale for resten av turen.










Endomondo Mountain biking Workout: was out mountain biking 11.28 km in 2h:06m:39s using Endomondo

søndag 10. november 2013

Stitur med Bernt-Ole - Drammensmarka

Trening på offroad, 10. nov 2013.

En litt sen oppdatering av bloggen. Men jeg fant et hull i arkivet over stiturer i marka fra i høst.

Denne turen startet på sykkel hjemmefra, videre bort til Strøtvetblokkene, så på grusen opp til Klokktjern, videre igjen til Landfalltjern, og endelig sti til litt over Tverken.

Dette ble nok en super tur i marka. Det er en god del mer is siden forrige uke, så det ble litt Bambi på isen et par steder. Ellers er det helt supert!

Noe av de bløte myrpartiene nære Tverken er nesten frosset igjen, så der er det bare å trå til over. ca 5 cm med nysnø like bak Tverken! Nå må vel vinteren være i anmarsj?



Dette blogginnlegget er faktisk skrevet den 24.des, og dessverre ser det nok ikke sånn ut i marka i dag. Det regner som bare det i dag, og det er vel kun Aron som er hvit om dagen.

Endomondo Mountain biking Workout

fredag 8. november 2013

Fredagsintervall 3x4 opp Aron med staver

Trening, barmark 8.nov 2013

Skulle vel egentlig gått på rulleski, men det kom jeg på rett utenfor døra, da allerede med joggesko på beina og hodelykt på hodet. Kikket raskt bort på rulleskia og tenkte... Nei, det får bli en annen gang.

Det ble bare 3x4 min intervall opp i denne kvelden, det er rett og slett for glatt på svabergene innen for toppen av Aron og mot Gamledammen til at det er forsvarlig med noe løping der i stummende mørke. Prøvde noen få meter, men det ble nesten som Bambi på isen.

Lagt seg ørlite snø på toppen av Aron nå, vinteren er i anmarsj! Eller?

Rolig jogging ned igjen, god økt.

Litt av telefonen lager skygge nederst til venstre i bilde, ikke fullt så enkelt å være fotograf og hodelykt holder samtidig.

Jeg ser fra tidligere år at nesten hele november går med til barmark, enten på beina med joggesko eller med sykkel opp til Tverken.

lørdag 2. november 2013

Stitur i Drammensmarka - Landfalltjern-5minutten-Myrdammen-Tverken

Trening på sykkel 2. Nov 2013

Nok en travel lørdag, men med så fint vær måtte jeg bare ut å sykle. Og det passet for Bernt-Ole også. Vi tråkket i vei oppover Thorleif Haugs vei fra bunnen av Spiralen og opp bak Underlia. Den bakken er ikke blitt noe lettere siden Birken, kanskje tyngre? Riktignok er dekkene kraftigere og tyngre, men kan det utgjøre så mye?

Vi ankommer Landfalltjern, en kort pust i bakken (det var ikke nødvendig i august), og jammen treffer vi på en annen kar vi har truffet på Tverken tidligere i sommer. Han skal akkurat samme vei, og vi blir enig om å slå følge. Denne karen har syklet sti før, og legger i vei et sykt tempo innover 5-minutten. Men karen venter på både Bernt-Ole og meg før vi legger i vei videre inn marka. Vi plukker en ny sti som tar oss til Myrdammen, moro å finne nye stier. Han viser også oss en ny sti fra Myrdammen som gjør en sløyfe i skogen før vi ender opp på toppen av bakken bak Tverken. Dere må nesten se på kartet for å skjønne hvor turen går.

Jeg hadde vel ikke sett for meg et så høyt tempo på en ellers flott lørdag, tracking fra Google Earth viser mye rød sone for å si det sånn! Jeg klarer også det kunststykke å bøye venstre girspak, kun 2mm unna at jeg ikke fikk brukt giret foran. Men slike deler kan jo byttes. Bakgiret knaser i vei, selv etter grundig justering. Hm.. Kanskje giret bak virkelig fikk seg en større trøkk enn antatt i høstferien. Men det virker, og kjedet hopper ikke. Det bråker mindre lenger ned på kassetten, men det er nok normalt.

Bratt kneik. Prøvde å kjøre ned...
Gikk ikke helt etter planen, men bra.
Litt kort om dekkvalg. I dag fikk testet Hans Dampf på asfalten ned til bunnen av Spiralen, og jeg må jo bare si, det føles som å sykle med piggdekk. Disse dekkene gir deg ingenting gratis på asfalt. De er også tunge oppover grusen mot Landfalltjern. Men... så drar vi utenfor grus og asfalt, og stien åpenbarer seg med steiner, myk skogbunn, gjørme og myr. Her kommer virkelig dekkene til sine rett. Jeg ser Bernt-Ole sprettet rundt og kring, sklir på røtter+++, mine Hans Dampf oppfører helt nydelig på dette føre. Og enda bedre blir gjennom fuktige myrer, sykkelen bare flyter oppå. Ikke som en fat-bike, men nesten...


Jeg hadde med GoPro kamera, og har filmen noen biter fra turen. Ta et titt.



Endomondo Mountain biking Workout: was out mountain biking 20.95 km in 2h:13m:06s using Endomondo.