søndag 29. juli 2012

4x4 intervall i 800m på offroad

Trening på offroad 29. Juli 2012.
Kanon internvalløkt i 800m. 4x4 intervall er veldig effektiv trening, og ikke minst raskt.Du rekker 4 drag inkl. oppvarming og nedkjøring på akkurat 1 time.

Avsluttet med et langt drag på vei hjem på asfalten etter Solberg Spinderi. Jeg så en på racer i det jeg kjører forbi Kiwi'n som ligger i krysset inn til Spinderiet. Han måtte jeg bare ta! Mistet litt fart pga. en oppbremsing for en bil, men kom raskt opp i fart igjen og tråkket i vei. Det kostet godt med krefter, men desto mer moro å sykle fordi så jeg nesten parkerte fyren. Tanken var å ligge på hjul til Travbanen, men det ble for fristende å sykle forbi. Barnslig og veldig moro!

//Glenn
Intervall i 800m på offroad 29.07.2012 20:17

torsdag 26. juli 2012

Hokksundrunden med grusen over E134

Trening på offroad 26. Juli 2012.
Sykkelen er tilbake fra verksted, men Bjørn Myhre har denne gangen ikke klart å justere giret foran? Rart?? Snakket om at skifteren foran er sjev, og at den må byttes for at det skal bli perfekt. Jeg byttet jo skifter i våres? Kan ikke huske at giret ikke virket som det skulle etter Farrisrunden.

Jeg har lånt et sete, føles bedre, men ikke perfekt. Bremsene er fine.

Det ble en fin tur, grusen over E134 er fin-fin som naturlig intervall. Jeg syklet helt bort til Konnerudbakken, like greit å få flest mulig mil på grus før Birken. Birkenformen er ikke som i fjor, men det er fortsatt noen uker igjen.

Snittfart på nesten 25km/t, greit nok.

Hokksundrunden med grus alene 26.07.2012 18:03

tirsdag 24. juli 2012

Vestfossen sammen med Bernt-Ole

Trening på sykkel 24.Juli 2012.
Ny runde rundt Vestfossen sammen med Bernt-Ole. Han på offroad, jeg på racer. Bernt-Ole har ikke fått syklet på 3 uker, så dette ble faktisk en delvis slitsom tur for oss begge. Mest slitsom for Bernt-Ole kanskje?

Det ble mye skravling, men allikevel grei fart til Hokksund. Bakken opp fra Vestfossen var ikke noe lettere i ettermiddag, men desto mer moro å sykle fra Bernt-Ole i over 50km/t over heia på mot Mjøndalen (ikke mange meterne). Men det kostet "smånapping" i venstre legg fra Mjøndalen og hjem.

Snittfart ble 27.5km/t, altså 0.5km/t kjappere enn på søndag.
Legger med link fra PolarPersonalTrainer, endte visst med snittpuls på 154..
polarpersonaltrainer.com


Nå venter jeg spent på å hente offroaden fra verksted og starte den store leteaksjonen etter det perfekte sete?? Eller heter det sete Hardrocx Circo Volante SL?? Dyrt sete kan du jo trygt si :-) Det kan vel være mulig at jeg burde prøvd 15.5", selvom guiden hos Hardrocx sider at 16.5" passer fra 170cm. Hm.. Tenker.

//Glenn

Endomondo Cycling Workout: was out cycling 42.46 km in 1h:34m:23s using Endomondo.

søndag 22. juli 2012

Vestfossen på racer og testet 29"

Trening på sykkel 22.Juli 2012.
Med offroad på verksted og litt vondt i rumpa er raceren redningen. Vel, jeg kjente det nok litt i baken de første meterne på raceren også, skal bare innrømme det!

Turen gikk rundt Vestfossen, og med litt vindt fra alle kanter i ettermiddag var jeg spendt på om jeg klarte å unngå regnvær og om jeg ville få motvind både frem og tilbake. Det begynte faktisk veldig bra, jeg fikk heng på en annen på racer like ved Solberg Spinderi, det var greit at jeg lå på hjul, og vi freste av gårde i nesten 35km/t i delvis motvind. Helt nydelig start på turen, fin oppvarming egentlig :-) Formen er blitt bedre bare siden sist, det var nok mye omgangssyke som lå igjen i kroppen på fredag, mye mer tent for fart i dag. 
Vedkommende skulle opp bakkene mot Stenseth og jeg takket for følge og tråkket videre. God steam til Hokksund, klarte å pushe meg i en del større fart opp bakkene ved Plommestiveien i dag. Sliten på toppen, men det føles mye bedre i dag. Det ble et drag på nesten 4 min før veien ender i sykkelsti mot Hokksund.

Bakken opp fra Vestfossen var veldig tung i starten, men ble på en måte bedre etterhvert... Rart. Nådde Mjøndalen etter ca 10 min fra 60km/t på toppen av bakken opp fra Vestfossen, god fart over heia. Men bakken opp Ytterkollen var like tung i dag som på fredag. Det ble ned på minste klinga og ca 12-14km/t opp bakken. Men dette er bare andre tur etter ferien, formen kommer nok tilbake. Fikk et bra drag over slettene ned mot Gulskogen, og i det jeg merket de første regndråpene et stykke før Gulskogen Senter var det bare å gi det siste hjem, ønsket jo ikke å ta på regnjakke når jeg var så nærme hjemme.

Jevn fordeling av sone 2,3 & 4 i dag :-).
Snittfart på ca 27km/t. Man skal egentlig ikke snakke om snittfart på trening, men på en annen måte er det en veldig enkel måleparameter på formen synes nå jeg.

Usikkert når neste tur blir.

Testet Hardrocx 29" hos BM...
Rett og slett skummelt. I og med at jeg ikke sitter godt på Scott'n (selv etter x-antall justeringer, jeg skal prøve å bytte sete som en siste forsøk), begynner jeg rett og slett å bli desperat for å finne en annen sykkel for offroad. Kanskje rett og slett ikke Scott er sykkelen for meg? Og i med at Scott er levert hos BM benyttet jeg muligheten for å myse litt på hva som finnes at alternativer. 

Alle anbefaler jo 29" om dagen, og det er gratis å prøve. Først fikk jeg prøve en enklere modell med alu-ramme og ganske enkelt utstyr. Det var rett og slett som å sykle på en eldre damesykkel med ballongdekk og kurv. Alt var tregt. Riktignok satt jeg godt, men nå er jo en gang målet å forbedre tiden i Birken + å kunne henge med treningskameratene på tur, enten på grus eller sti. Etter å ha parkert denne enkle modellen fant selgeren på BM plutselig ut at de hadde en sykkel i str 16.5" som var mer lik min Scott. En Circo Volante SL!! Vi snakker karbon ramme, full XT pakke, lette hjul. Hele greia veier 10.35Kg. Den var riktignok holdt av til en annen kunde, men jeg kunne fint få prøve. Jeg har aldri kjent større forskjell på to sykler. Det var rett og slett som å kjøre sportsbil. Alt det trege var borte, full reaksjon på alt! Følte ikke at 29" er noe trege greier etter dette. 

Men... Det er mye penger, og jeg synes rett og slett det er umulig å dømme om jeg kommer til å sitte knallbra på denne er 10 min prøving. Men moro, JA. Med raceren hadde jeg go' følelsen allerede etter å ha sittet på en i butikken, det bare nødvendig å rulle noen få meter frem og tilbake på gulvet..

Jeg prøver i første omgang på nytt sete, og får drømme om store hjul så lenge :-)

//Glenn

Endomondo Cycling Workout: was out cycling 43.49 km in 1h:38m:20s using Endomondo.

fredag 20. juli 2012

Hokksundrunden etter ferien

Trening på offroad 20. Juli 2012.
Ferien er snart over, og endelig første mulighet for å sykle. Målet var nok en tur på tirsdagen, men den endte med omgangssyke og heller slapp tilstand.

Nå er det fokus på Birken 25.aug, og dermed blir det offroad, selv på asfalt. Men offroaden har tydeligvis ikke blitt frisk etter Farrisrunden. For noe dritt!! Selv etter nøye vask og dertil smøring er kjede tregt, og hele sykkelen piper og låter som en gammel damesykkelen. Jeg får skikk på kjede, og har stor tro på at bremsene går seg til etterhvert. Men bremsene både knirker og piper faktisk hele veien rundt! Irriterende.

Grei fart oppover mot Hokksund, men i første bakke merker jeg fort at gnisten fra dagene før Lillehammer - Oslo er helt borte. Bakken opp Klommestiveien er tung som bly, må ned på midterste klinga foran og det går sakte. Jeg har jo ikke tro på norsk sommer og har tatt på altfor mye klær, stopper på toppen en Klommestiveien og tar av både lange bein og ermer. Deilig. Alt blir med ett veldig mye lettere og setter kursen mot Hokksund.

Ved Mjøndalen merker jeg godt at 2-3 dager med omgangssyke har sin virkning og bakken opp mot Ytterkollen har vel ikke vært så tung  i år. Ned på midterste klinge igjen og ned om 10km/t opp bakken.

Snittfarten ble ca 23km/t! Ikke veldig imponerende i og med at Birken er om ca 1mnd. Nå er det bare å kjøre på med intervaller når kroppen sier at alt er OK igjen.

//Glenn

Endomondo Mountain biking Workout: was out mountain biking 33.28 km in 1h:27m:01s using Endomondo.