søndag 23. oktober 2011

Spiralen-Landfjalltjern via Strøtvet

Etter det lille fallet på rulleski i går, ble det sykling i kveld.
Jeg ville finne ut hvordan jeg kan sykle hjemmefra og opp til Spiralen, uten å gå opp sikk-sakken eller å kjøre bil. Veien gikk via blokkene på toppen av Strøtvet, men når mørket faller på blir stedsansen ganske svekket og det endte med noe rot før jeg fant riktig vei. Og bakken opp til Klopptjern er jammen bratt nok. Mye krutt var brent opp når jeg kom til Spiralen, og med bare to biler på plassen ble det hele litt spooky følelse. God følelsen for å sykle i mørket mutters alene helt til Tverken forsvant ganske raskt.

Men jeg fant den veien jeg er kjent og tråkket da opp til Landfalltjern. Da hadde jeg vært ute i ca 1 time, og hadde vel mer eller mindre sykle oppover. Alene opp til Tverken fristet ikke, så jeg snudde og koste meg ned blåsteinsbakkene. Ikke rart at ungene synes det var moro å kjøre på rattkjelke ned de bakkene for noen år siden, det var jo kanongøy på terrengskykkel for meg i kveld!

Sjekk kartet fra Endomondo, så skjønner dere skikkert mer hvordan jeg surret og rotet.

Ingen puls i kveld heller, klokka er ikke tilbake fra verksted. Men jeg merker det litt i beina nå i kveld, så noe høy puls har det nok blitt.

Endomondo Mountain biking Workout: was out mountain biking 18.36 km in 1h:17m:16s using Endomondo.

tirsdag 18. oktober 2011

Litt lengre runde fra Spiralen-Tverken

Ut i kveld igjen :-) Terrengsykkelen er ikke parkert for vinteren ennå, også bedre temp i kveld, selv om gradene i bilen visste vel bare 4 i det jeg dro fra Spiralen ca kl. 21.

Turen i kveld ble litt lengre runde på Spiralen, og en tur nedom en annen grusvei jeg ikke husker navnet på. Du kan gå på ski der og komme opp rett nedfor Tverken, men det er brått og lite egnet for sykkel i stummende mørke.

I kveld var jeg ikke av sykkelen i det hele tatt, kjempefornøyd med en slik fremgang etter bare 2 turer i samme løype. Langturen på søndag har fått gitt litt ekstra krefter i beina.

Moro å se at Endomondo har fått en rød prikk som beveger seg når man dra musa over høydegrafen. Moro å se hvor det har gått raskest.. Snittfart på ca 14km/t i kveld, uten pulsklokke, det er jo mildt sagt uvant! Klokka er på rep hos Polar, den røde knappen slutta nesten å virke.

Kart over turen finnes på linken under.

Endomondo Mountain biking Workout: was out mountain biking 19.38 km in 1h:23m:21s using Endomondo.

søndag 16. oktober 2011

Langkjøring rundt Eikern-Eidsfoss-Sande-Klevjerhagen

I dag (søndag 16.10) ble det landevei, kanskje for siste gang i 2011. Temperaturen tilsier vel at noen flere lange god turer på raceren, det blir i 2012 og ikke i f.eks november. Merket godt at det er lenge siden med så mange timer på sykkelsete, for ved Sande var nesten alt futt borte. 90% puls over flata mot Shell-stasjonen kan vel nesten sies å havne i kjellern. Beina var passe sure, og det gikk smått, smått. Tror nok at klatringen over Hanekleiva hadde godt akkurat litt for fort, og kanskje inntaket av energi ikke hadde vært det beste det heller.
Men etter litt ekstra påfyll kom formen litt tilbake igjen og jeg klarte meg noenlunde inn mot Drammen.

Vi har to stk på turen rundt i dag, nydelig høstvær, motvind langs hele Eikern, men noe medvind tilbake mot Drammen :-)

Nesten rart å tenke på at jeg klarte ca 30km/t i snitt på Lillehammer-Oslo og at jeg ikke var sliten etterpå, mens i dag ble snittet ca 25km/t og nå er jeg helt ferdig. Det skal jo sies at det å ligge i gruppe på 25 har en viss effekt kontra å være to stykker som ligger ved siden av hverandre og skravler store deler av turen.

Tracking fra turen ligger under:
http://www.endomondo.com/workouts/j-X1CYK9GsQ

Fortsatt superfornøyd med Giant raceren min, det leverer varer med en helt annen snert enn det offroadern bare kan drømme om.

//Glenn




Nok en høypulstur Spiralen-Tverken

Torsdag kveld (13.10), ca 2-3 grader på Spiralen var det duket for nok en tur i mørket. Turen ble kjørt sammen med en kamerat, mye hyggeligere å være to stk så sent enn bare en. Vi kom ikke i gang før ca 20.15, og da er det bekmørkt utenfor lysløypa.

Høy puls fra Spiralen og opp, ikke så høy puls ned igjen, men desto mer moro. Turen av Tverken nedover i mørket er like morsomt hver gang :-)

Legger med tracking fra Endomondo på denne turen også, selvom det er veldig likt turen på mandagen.
http://www.endomondo.com/workouts/sRGxSlf2x-8

//Glenn

tirsdag 11. oktober 2011

Spiralen-Tverken tur-retur mandag kveld.


Den årlige turen Spiralen-Tverken tur-retur på sykkel ble gjennomført i går kveld. Deilig å kunne sykle der jeg snart skal gå på ski! Når høsten faller på et det også deilig å komme vekk fra trafikken, jeg merker at jeg er utsatt på syklist i skumring, selv med godt lys på sykkelen. Ikke er det så viktig å bygge ritt-fart nå på høsten heller, så da er det kos å sykle på litt grus i litt roligere tempo.

I går kveld var det også et bakkløp fra sykehuset til Landfallhytta, så skogen var jo full av folk fra Spiralen og opp til Landfalltjern. Møtte også to joggere på vei ned fra Tverken, hyggelig.

Jeg tok meg tid til bilder med kompaktkamera på Tverken, men det er ikke veldig godt egent i mørke.

Som i fjor, veldig moro å kjøre ned igjen :-)

Endomondo Mountain biking Workout: was out mountain biking 14.51 km in 1h:14m:06s using Endomondo.