mandag 14. juli 2014

Vestfossenrunden med Bernt-Ole. På offroad

Trening på sykkel, 14. juli 2014

Etter to uker med deilig ferie på Rhodos gjelder det å komme i gang igjen. Ble null meter med sykling der nede. Riktignok ble det to økter med spinning, men det blir ikke det samme.

For Bernt-Ole er det offroad'n som gjelder om dagen, og det passer meg perfekt. UltraBirken er som kjent i slutten av august, og skal jeg ha sjanse til å klare å gjennomføre må de fleste turene før UB sykles på offroad. Kan fort bli litt for godt vant med farta på racer, og dermed svært skuffa etter bare noen meter på asfalt med offroad.

Fortsatt flott vær i Norge, ble kort-kort, dro i vei oppover mot Hokksund i relativt god steam. Farta fungerte greit til Bjørn Myhre, da måtte jeg spørre om dette virkelig var rolig tur som avtalt. Ble litt revet med fikk jeg tilbake, men vi kan godt roe ned. Greit nok, og det gikk vel litt roligere til Hokksund.

Over til Vestfossen gikk det helt greit, skal jo merke bakkene, og deilig med offroad, vi kunne bare tråkke i vei der de jobber med veien til Vestfossen, ikke nødvendig å kjøre rundt som på racer.

Bakken opp fra Vestfossen ble tung, kanskje litt for mye gyros og andre godsaker på Rhodos?

Bernt-Ole ledet an over til Mjøndalen, og vi begge to det med to opp bakken ved Ytterkollen. Når du ikke helt har dager er det rart å tenke på at jeg klarer over 20km/t opp den bakken. I dag var farten ca 12km/t. 8km/t opp en bakke er ganske mye... Farten må opp.

Vi valgte grusen over E134 og fikk noen fine drag. Jeg lå på hjul inntil de siste meterne før toppen av hver "dump" bortover, og klarte vel å lure meg først opp bakken er par ganger. Greit å se at også andre har spist godt på ferie :-) Den siste bakken før Gulskogen lå jeg på hjul ganske lenge, men måtte slippe. Det er godt at vi vet vår plass i rekka.

Litt uvant med terreng igjen, følte jeg knotet ned fra anleggsveien og mot Gulskogen. Der er en relativt enkel sti, som Jon Halvor fint kjører på sin hybrid. Skylder litt på at det begynte å mørke (men den er tynn).

Asfalt hjem, og nok en flott tur rundt Vestfossen. Snittpuls på 143 tilsier nok at jeg kunne ha tatt i mer. Nytt forsøk om noen dager.

Vestfossenrunden fra Endomondo

tirsdag 8. juli 2014

Spinning på Rhodos - Sunwing Kallithea

Trening på spinning, 8. og 11. juli 2014

Kort oppsummering av spinning på Rhodos.

Planen var å leie racersykler for både Ola og meg, men i det vi ankom sykkelsjappa skjønte vi raskt at det ikke kommer til å skje. Karen dro frem to par slitne offroadsykler som kanskje var fra 90-tallet. Forhjulet gikk nesten ikke rundt, og vi skjønte raskt på gutta at dette ikke blir noe særlig.

Punkt to som taler imot sykling på Rhodos er trafikken. På veien mellom Rhodos by og Sunwing kjører de rett og slett som gale. Ikke finnes det noe sykkelsti, veiskulder eller noe i den duren. Dermed ble det spinning inne!

Det ble to gode økter med intervall, første økt 4x4 (2 min pause). Veldig varmt, selv på morgenkvisten (ca 09.00)

Den siste økta kjørte jeg på formiddagen, og den var nok ikke noe kjøligere.
Pyramideintervall 3-4-5-5-4-3. Det ble noe tyngre enn forrige økt, men nådde 93% av makspuls, fornøyd. Trodde jeg nok skulle svømme ut av treningsrommet i svette, men det gikk greit.