søndag 20. november 2011

3 sykler og 2 lykter på vei til Tverken i kveld

For første gang var vi alle 3 gutta på vei til Tverken i mørket. Vel og merke bare 2 lys, men det gikk greit. Gutta kjørte knallhardt fra Spiralen til Landfalltjern, mye høy puls og jeg som trodde at formen var sånn passe... Det ble mye over 90% av makspuls på vei til Landfalltjern, det gikk bedre videre opp til Tverken, litt slappere tempo og ikke fullt så bratte bakker.

Det var tykk tåke i kveld også, men på Tverken var det ingen tåke og nesten stjerneklart. Laveste temperatur i flg klokka var -2, så da bomma jeg på temperaturen på Tverken.

Dersom ikke snøen kommer snart, blir det nok flere høypuls turer til Tverken på sykkel før jul :-)

Kart over turen finnes under :)

Endomondo Mountain biking Workout: was out mountain biking 14.95 km in 1h:05m:24s using Endomondo.

torsdag 10. november 2011

Opptur på rulleski - Konnerud Skistadion

Ny runde med rulleski i går kveld. Og denne gangen ble det faktisk en liten opptur. Nå føler jeg at kontrollen på skia er mye større, spesielt ploging i slake nedoverbakker. Ikke det at jeg setter ut nedover Brøttet (fra Aronsløkka og ned mot Kiwi), men slake bakker går fint.

Det ble mye staking denne kvelden også, men rundetiden er redusert med ca 2 min i og med at jeg faktisk kjører ned bakkene og ikke tar av skia og går ned. Flott klarvær på Konnerud i går kveld også, mens nede i byen og på Åssiden var det jo bare tåke.

Men jeg har lagt igjen å gå! Det kryr jo at superspreke 40åringer rundt på stadion. Og de går fort, veldig fort! Hvor henter de krefter fra? De kjører jo dobbelt-tak med fraspark i oppoverbakker som jeg må gå diagonalt! Arg! Dit kommer jeg nok aldri, men det er heller ikke mening. Jeg kjenner fort at overkroppen ikke får så mye trim på sykkelen hele sommeren, og at magen må jobbe når det blir mye staking.

Ca 1.3 grader på termometeret i går kveld, kommer snøen snart?

//Glenn


Endomondo Roller skiing Workout: was out roller skiing 9.78 km in 56m:21s using Endomondo.

onsdag 9. november 2011

Påmeldt Birkebeinerrittet 2012

Det ser ut til å bli Birken på sykkel i 2012!

I 2012 skal det ikke kjøres noen idiotiske småturer med sjanse for stup over styret få dager før rittet. Full fokus på å bli på sykkelen og heller få gleden av å sykle i regn og 3 grader enn å sitte hjemme i sofaen og se på!

torsdag 3. november 2011

Høypuls rundt Spiralen-Årkvisla-Tverken i yr og tåke

Det ble sykling i kveld. Nok en runde fra Spiralen-Årkvisla-Landfalltjern-Tverken.
Vi gjorde en vri med å ta løypa opp til Landfallhytta og fulgte traseen til Hauern forbi Ballklubbhytta før vi tok hardt høyre og inn på Tverkenveien mot Tverken. Det endte med høy puls og syre i beina. Det er lettere å kjøre ned de bakkene enn å sykle opp.
(Jeg hadde skrevet noe om Hellashytta, men den ligger jo på Konnerud, helt på andre siden av byen... Jeg tror Ballklubbhytta er riktig navn)

Veldig fornøyd med turen i kveld, det ble skikkelig sølete, spennende og moro å kjøre i tåka (maks sikt på 10-15meter), og jeg knakk feste på GPS'n når jeg skulle hjem!

URL til Endomondo:
http://www.endomondo.com/workouts/jL4xXQpCd38

tirsdag 1. november 2011

Søndagstur Spiralen-Årkvisla-Tverken Tur-Retur

Med strålende vær på søndag og ingen snø i sikte fristet det mer med sykkeltrening enn rulleski.
Tok bilen til Spiralen denne gangen også, føler det litt teit å kjøre bil for å så sykle, men heller benytte all tiden på grus enn å stampe opp bakkene ved Strøtvet på asfalt.

Det er mange folk ute på søndagstur på beina nå om dagen, så pass på å ta hensyn når du ferdig på sykkel.. Svært få andre holder over 20km/t i nedoverbakkene eller 15-16km/t bortover sletta. Det ble mange nedbremsninger på søndag, men heller det enn å stampe på asfalt rundt Hokksund så seint på året.

Landfalltjern ser snålt ut når de har tappet ut mye av vannet for å gjøre vedlikehold på demningen.
God stemning på Tverken, mye folk. Bare meg på sykkel...

Turen ned fra Tverken gikk via ruta ned til Landfallhytta, i begynnelsen er dette bare sti og svalberg. Det ble nesten en tur ned i dyp pytt med hele meg, men klarte å tråkke meg ut av det! Det kunne blitt både kaldt og vått. Skikkelig opptur å komme ned til Landfallhytta, møkkete og fæl, men helt i 100 av å presset på nedover. Mindre folk den veien også, så det passer bedre for sykling.

Nydelig utsikt fra Landfallhytta på søndag.

Løypa finner dere under. God tur som virkelig anbefales. Kan fint kjøres i stummende mørke, med untak av turen til Landfallhytta, normal vei tur-retur Tverken er bedre da.

Endomondo Mountain biking Workout: was out mountain biking 16.73 km in 1h:24m:13s using Endomondo.