lørdag 30. juli 2011

Rolig tur over Klevjerhagen, Sande og Svelvik

Målet var en veldig rolig tur etter mange timer med bygging av terrasse i solskeika. Men det blir aldri lett å kjøre rolig alene. Snittpuls på 152 sier vel ikke akkurat sone 1, men etter å ha stilt inn klokka etter Olympiatoppens pulssoner er det hvertfall mer sone 2 nå. Hos Polar blir jo dette fort sone 4. Det å sykle 75km etter mange timer i sola med annet arbeid anbefales ikke. Jeg følte jeg var skikkelig tom fra Svelvik og inn mot Drammen. Helt nydelig å se Rema 1000 på Rundtom, og vite at nå skal jeg bare kruse gjennom byen og hjem.

Turen forgikk på raceren, jeg sitter rett og slett SÅ mye bedre på den. Bygger vel nå å konkludere med at mulig offroaden er akkurat litt for stor, slik at vektfordelingen mellom armer og rumpe ikke er like god på den som på raceren. Men det å finne en brukt Scale 20 i størrelse small er jo som å lete etter nåla i høystakken.

Nydelig være i dag, ikke noe regn, godt og varmt, totaltsett en perfekt treningsrunde en lørdagskveld.

Endomondo Cycling Workout: "was out cycling 75.00 km in 2h:53m:49s using Endomondo."

//Glenn

søndag 24. juli 2011

Klissvåt høypuls tur i 800meteren

I det jeg endelig bestemte meg for å ta en rask tur på offroaden, ja da åpnet himmelen seg. Det plasket ned, og plasket ned. Jeg var våt inne i skoa før jeg kom til Kiwi... Og det ble mer og mer vått.

Når jeg kom til Aron og begynte på 800m fosset det små og store bekker overalt, mer vått. Men nå jeg hadde jo fått opp varmen med å sykle opp ved Rimi og rundt Solåsblokka, så litt mer vann tok jeg imot med glede. Jeg fikk litt flashback til Birken 2010, men temperaturen i dag var jo en helt annen, så turen ble faktisk ganske morsom. Holdt på å tryne noe skikkelig når 800m går over til mer sti (etter nedkjøringa til Solberg Spinneri), men klarte heldigvis å få forhjulet opp av søla. Etter det ble det mye knirking fra bremser og gir.. Moro med glatt steiner og røtter, noe som skjerper konsentrasjonen. Ikke noe å si på pulsen på en tur som denne heller, det går ikke så fort, men like mye puls som en ekspressrunde rundt Sande.

Nå snakker metrologene om at August skal bli fin... Håper at jeg slipper å sykle Drammensrittet i sånt vær som i dag.

URL til tracking:
http://www.endomondo.com/workouts/kM2xI2t5fBQ

Den er mål via GPS til Polar klokka i dag, tok ikke sjansen på at iPhone holdt vannet ute....

torsdag 21. juli 2011

Tilbake fra ferie og i gang med trening igjen

Deilig å kunne bruke kroppen igjen, til noe annet enn å ligge på solsenga, spise mye god mat, skravle med venner under strålende sol på Malta, bade, spise igjen (is), og ikke minst, drikke kald øl midt på dagen!

Jeg trodde at jeg skulle klare første sykkeltur etter ferien allerede på søndagen, men da bøttet det jo ned med regn, og det klarte jammen å ta motivasjonen til noe trening på sykkel helt vekk, så denne dagen gikk med til å lese inn bilder fra kamera og annet forefallende man gjør i regnevær.

På mandagen lysnet været veldig opp og jeg fikk en knalltur med en kollega rundt Vestfossen. Han hadde ikke trent så mye sa han... men det visste seg å være bare tull. Min kollega kjørte nesten som en bil opp bakkene fra Vestfossen mens jeg lå etter med puls tett oppunder 190 og var dritsliten. Men jeg kom jo opp, og ned mot Mjøndalen gikk det mye bedre. Moro når pulsklokka viser tett mot 60km/t i slak nedover bakke.

I bakken opp mot sandtaket ved Ytterkollen klinte jeg til og endte opp med ny makspuls på 194! Jeg var helt ferdig med 50km/t skiltet på toppen av den første bakken, og ble igjen lett tråkket fra. Og denne gangen tok det lang tid før jeg klarte å ta igjen det tapte, endte vel nesten på Gulskogen...

Snittfart på denne turen ble ca 25km/t, egentlig veldig godt fornøyd etter 2,5 uker med bare slarafenliv, sol og bad.

URL til Vestfossen runden:
http://www.endomondo.com/workouts/nGHib6IIr2o

I dag (onsdag) var det duket for ny treningstur. Onsdag er jo som kjent min treningsdag, og en dag i juli er ikke noe unntak. Planen var å kjøre offroad i litt av Drammensritt løypa, men kameraten min hadde sin offroad på verksted, og dermed endte vi på veien igjen. Hyggelig det altså, jeg kjenner jo at kanskje min stryke er mer på veien enn i skogen (ikke så mange bratte bakker).

Han lå foran og dro i motvind helt til bakkene ved Berger, der kunne jeg sykle først i og med at jeg er svakest i bakkene og at det ikke er noe fartsvind å snakke om i 10-12 km/t....

Heldigvis fikk vi litt medvind innover fra Berger og fikk veldig god fart inn til Drammen. Men igjen gikk jeg over 100% på pulsklokka, og endte med 192 i puls i bakken forbi gipsfabrikken på Svelvikveien. Jeg pushet på maks fra bunnen av bakken altså... Deilig å kunne pushe skikkelig på når bakken er passe lang og passe bratt. Det blir vel det folk kaller naturlig intervall.

URL til runden rundt Sande:
http://www.endomondo.com/workouts/v3v4Y5bXVPc

På klokka i dag er snittfarten målt til 29.1km/t. GPS'en i iPhone sier et litt lavere tall, så et sted midt i mellom er nok det meste riktige.

Begge turer har definitivt blitt kjørt i altfor høy pulssone, men det for bare være.
Til helgen er det bare meldt regn... Lite sannsynlig at det blir noe langtur på lørdag eller søndag.