mandag 25. oktober 2010

Spiralen-Tverken tur-retur mandag kveld. Helt topp!!

Første tur med ny lykt, og alene i høstmørke!

Jeg skal innrømme at jeg føler at jeg går litt mot strømmen når jeg tar på meg sykkeltøy og gradestokken viser ca 3-4 grader. Lange bein, superundertøy på overkroppen, sykkelbukse, og til slutt en vindtett sykkeljakke.

Obs, hold på å glemme skihansker (fungerer veldig bra) og ikke minst, hjelmlue. Ser jo ut som en skikkelig dust, men det virker utrolig bra.

Og for en lykt! Selv på minste styrke er det lys i massevis.

Men det var visst flere bakken fra Spiralen enn jeg husker, så jeg peser og peser oppover. Pulsen rett opp i 180, og der ble den jammen en god stund.

Landfjalltjern etter mørket faller på, helt klar høstluft, veldig lekkert. Her kommer det raskt frem noen interessekonflikter, sykkel eller foto... I dag vant sykkelen.

Ankommer Tverken etter ca 1time, ganske så sliten og søkk mørkt. Riktignok er det lys på Tverken, men overalt ellers, svart.

Men du verden å mye lys denne lille rakkeren fra XXL kan produsere. Jeg setter den på full guffe og tråkker i vei nedover mot Landfjalltjern igjen. Og det er nå jeg merker det, gliset... For dette er helt rått. Veien foran meg er nesten like hvit som Xenon lysene på bilen, og stor fart er ikke noe problem. Jeg klokker inn maks hastighet på 48.2km/t i stummende mørke!!
(Snittfarten på turen ble ca 13km/t, men det snakker vi ikke så høyt om i denne sammenheng)​

Til dere som har en vanlig sykkellykt... Dette må oppleves, denne lykta vil gi meg flere turer til Tverken i mørke, og ikke minst, kanskje noen skiturer også!

PS: Det tok ca 30 min ned igjen, ikke fullt så slitsomt, men sinnsykt moro!

tirsdag 19. oktober 2010

Det vil bli lys!

Og i dag ble det shopping!

Gavekortet fra 40-årslaget er nå brukt opp, og siste sykkelinvestering for 2010 er kanskje gjort?
Valget av lys falt på Magicshine MJ-808 fra XXL denne gangen. Det falt naturlig slik, i og med at gavekortet hørte hjemme der. Også slipper jeg å vente 14d eller 3 uker på shipping fra DealExtreme.

Og den lyser noe så helt sinnsykt. Se bare på bilde fra hagen. Det er tatt med lykten festen på hode med "hodefeste" og kamera håndholdt. Riktignok er ISO på 3200, men bilde gir et veldig korrekt inntrykk av hvor bra det faktisk lyser. Med denne lykta håper jeg på mange fine høstkvelder på sykkelen, og ikke minst, noen gode skiturer til vinteren.

Denne lykten er jo en reel konkurrent til den nesten 3 ganger så dyrere Lupine Tesla X. Jeg skal ikke gå inn i noen diskusjon på forskjeller, det kan dere søke dere frem til på nettet selv.

Jeg kommer tilbake med mer etter en virkelig prøvetur på sykkelen.
Bilde er tatt med Canon 7D med 15-85 IS, ISO 3200. Håndholdt, Liveview, 1/5 sek lukkertid og blender f/3.5. Filen er tatt inn i Google Picasa og rett ut på web.

Posted by Picasa

mandag 18. oktober 2010

En kort treningstur til Hokksund i kveld.

Jeg prøver å få litt rutine på syklingen igjen, etter en altfor lang pause etter Birken. Så nå prøver jeg å tvinge meg ut i mørket, selv om det ikke alltid frister like mye. Skjønner mer og mer nå hvorfor sykling er en sommeridrett. Det er mer behagelig å sykle i 20-20 grader i sommerhalvåret, enn alt mellom - og + på høsten. Men i kveld var det ca 10 grader, ikke ille i det hele att.

Jeg trenger mer lys! 
Sykling i høstmørket krever lys, og selv med en grei LED lampe skal jeg ikke mye vekk fra opplyst vei, før humper og dumper kommer brått på. Andre folk ute på trening som ikke bruker refleks er også vanskelig å se i over 20km/t.

Så følg med, kanskje det blir noe lysshopping de nærmeste dagene.

Glenn

torsdag 14. oktober 2010

Nye pedaler!

I dag gikk jeg til innkjøp av nye CrankBrothers pedaler til min Nakamura. Jeg trodde de var i titan, men etter en liten sjekk på nettet ser jeg at titanutgaven er gul inni, mens mine er blå. Jeg fikk et tips fra siste service på Høydahl Sport at pedalene var slitt, og at disse typer pedaler sjelden holder så lenge.Så i dag ble det altås handel!

Jeg hadde vel aldri i min villeste fantasi for 2 år siden trodd jeg skulle handle pedaler som veil koster den nette sum av 1250,-! Ja du leste riktig, 1250,- for 278gram med rustfritt stål! Det er jo helt sinnsykt! Nå ble det ikke den prisen jeg betalte, men allikevel!. Detaljer rundt dette kan deles på privat basis.

Men pedalene er helt supre de, de klarte å friste meg ut på en liten kjapp tur i høstmørke, fikk en tur rundt Solåsblokka, videre bort til Aronsløkka skole, så 800-meteren til Solberg Spinneri. Denne gangen tok jeg også 800-meteren tilbake til bunnen av Aronsløypa, og koste meg i skogen hjem! (PS: Trenger en bedre lyk!)

Merker også at formen er dårligere. Runden fikk snittfart på 16km/t, distanse ble kun 10km, og jeg var ute i ca 40 min. Her må det trenes mer, ingen tvil om det. Men jeg kommer sterkere tilbake, enten mer i høst, eller til våren.

Posted by Picasa