torsdag 25. august 2016

Det blir Birken 2016

Nå er det nesten 2 år siden jeg har oppdatert noe på sykkelbloggen. Det meste av oppdateringer skjer nå via Facebook, Strava og Endomondo når det gjelder trening og sykling. Det ble rett og slett for mye å oppdatere 4 steder for hver eneste treningstur. Strava er jo nesten som treningsfacebook, så jeg oppdaterer heller ikke Facebook etter hver tur.

Det har jo skjedd litt på sykkelfronten siden sist oppdatering på bloggen, men veldig kort, jeg har byttet til en grovere fulldempet sykkel. Ikke helt kategorien Enduro, men heller ikke rittfulldemper. Om valget er riktig, usikker, tror ikke det. Jeg har syklet mye mer sti i 2015 og delvis 2016, men jeg savner snerten og allsidigheten til Scott Spark. Spark'en kunne jeg fint bruke på en tur rundt Hokksund på bare asfalt, det blir liksom feil med stisykkel.

Men nå blir det allikevel vanlig Birken på stisykkel. Det er jo den jeg har :-) Grunnen til vanlig Birken og ikke UltraBirken er litt sammensatt.

UltraBirken 2015 var knallhard, det hadde regnet mye dagen før, og mange av stiene i lavlandet var svært fuktige og tunge å sykle. Mange har også omtalt UB 2015 som knotebirken. Noe jeg kan være enig. Jeg klarte ikke sperrefristen ved Pellestova i 2015 og ble tatt ut av rittet. Greit nok, hadde jo allerede vært ute i 10 timer.

Grunn nummer to er at jeg tryna så det sang på sti ned fra Skimten for noen uker siden. Pedalen hektet seg i en rot eller stein, jeg føyk av sykkelen og landet på høyre lår. Gjorde sinnsykt vondt. Det som er rart at jeg kom unna med kun et lite skrubbsår, men låret har svulmet litt opp kan du si. Men det funker å sykle på asfalt og grus, jippi :-) Etter den episoden har jeg blitt en del mer reservert på sti, tror ikke det er så lurt å prøve UB 2016 med det i tankene.

Dermed blir det vanlig Birken. I år er det ny løype, mindre asfalt, noen km med svært mild sti (single-track skogsbilvei) og mer grus. Jeg har montert typiske Birkendekk på sykkelen og dermed ble jo den en helt annen sykkel. Triller på grus og asfalt som bare det.

Det med dekk... Alltid et hett tema rundt Birken. Etter at Schwalbe kom med Thunbert Burt for et år tilbake er jo det blitt det nye Birkendekket. Og det skjønner jeg godt. Dette dekket kan jeg virkelig anbefale for alle som sykler stort sett grus og asfalt. Det triller svært godt, lave knaster i midt på, noe høyere knaster på sidene. Jeg har valgt 2.25" bredde og med SnakeSkin, så tåler de litt mer. Veldig lett å sette opp slangeløst.

Jeg håper å slå rekorden fra 2013 på 4:21, selv med tyngre sykkel og mer vandring på demperne. Løypa er jo litt kortere, mulig jeg må regne på snittfart dersom jeg skal sammenlikne helt korrekt.

Men jeg gleder meg, det blir 86km i rød sone :-)

Sees på Rena.